11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-11-28T221935.315

Budi Fit izazov za prosinac – Pokaži da možeš završiti godinu sa stilom!

207

Vrijeme je za završni Budi Fit challenge u ovoj kalendarskoj godini! Znamo da prosinac donosi velika iskušenja za tvoju liniju pa ti dajemo pet izazova uz koje ćeš anulirati potencijalnu štetu i na pravi način se pripremiti za ono pred tebe stavlja 2022. godina…

Pred tobom su bili motivirajući izazovi u listopadu i studenom, a sada slijedi onaj najteži. Naime, počinje mjesec u kojem se obično previše opustimo pa puno toga padne u vodu pri izgradnji tijela.

Ne mora biti tako i ovaj put! Istina je, možeš u prosincu u isto vrijeme uživati u blagdanskom gurmanskom iskustvu i nastaviti fantastično raditi na svojem tijelu. A da tvoja misija bude još lakša, pobrinut će se ovih 5 izazova. Tko ih kompletira, sigurno se neće udebljati u prosincu…

Tri tjedna ozbiljne tjelovježbe

Da, prosinac je mjesec u kojem se u prosjeku ljudi najviše udebljaju u Hrvatskoj. No, sada kada znaš da je to tako, ti to itekako možeš spriječiti.

Ključ uspjeha je razdoblje prije blagdana. Naime, imaš čak tri tjedna u ovom mjesecu prije nego dođu Božić i Nova godina i to pametno iskoristi!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-28T215135.091

Tvoj izazov glasi: u prva tri tjedna prosinca povećaj broj treninga na tri do pet tjedno. Dodaj tome oštre šetnje u zimskoj idili te pokušaj na početku mjeseca paziti na prehranu. Krajnji rezultat? Koliko god da se opustiš u tjednu blagdana, neće se pretjerano osjetiti na tvojoj liniji!

Bez prejedanja iz dosade

Znamo da smo u doba blagdana itekako skloni jesti iz dosade, jer je pred nama hrpa hrane, a malo toga zanimljivog čime bi se mogli baviti.

Bez brige, imaš se pravo počastiti ukusnim zalogajem u društvu svojih najmilijih, ali ako u sebe iz minute u minutu nešto trpaš, čisto zato što ne znaš što bi sa sobom, okus takve hrane prestat će biti ugodan i cijelo iskustvo izgubit će smisao.

Tvoj izazov glasi: umjesto blagdanskog prejedanja, pronađi dodatne zanimacije u doba Božića i Nove godine. Igraj igre, druži se s ljudima, uživaj u hladnim zimskim šetnjama, uči i radi na sebi. Trgni se iz letargije i sve što bi ti moglo predstavljati zadovoljstvo pretvori u realnost. To je najbolji način kako izbjeći blagdansko prejedanje!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-28T221526.178

Pojačaj unos biljnih vlakana

Tvoja probava je pred pravim izazovom u doba blagdana, jer kombinacija teške i masne hrane, sa slasticama i alkoholom nije nešto što će se svidjeti želucu i crijevima.

Baš zbog toga vrijeme je da počneš razmišljati o unosu biljnih vlakana, ključnih za normalno funkcioniranje probavnog trakta. To je ono što nedostaje industrijski obrađenoj hrani!

Tvoj izazov glasi: potraži u supermarketu proizvode koji su bogati vlaknima. One koji na etiketi imaju barem 8 grama vlakana na 100 g sadržaja, ubaci u svoju prehranu. Pronaći ćeš ih među integralnim žitaricama, kao i hrskavim zamjenama za kruh pa i keksima, kojih je pregršt u trgovinama zdrave hrane. Ako na pakiranju vidiš riječ “Fiber”, to je nešto za tebe!

Potraži motivirajuću okolinu

Ponekad je najveći problem pri izgradnji tijela naša okolina, koja nam nije podrška, a nekad čak i sabotira svaki pokušaj zdrave prehrane i kontrole tjelesne težine.

Ako i ti imaš s tim problema, nemoj brinuti, jer svijet je pun zaljubljenika u zdravi životni stil, koji će te motivirati svojim savjetima i podrškom.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-28T221105.261

Tvoj izazov glasi: pronađi u prosincu barem jednu osobu koja razumije tvoju želju poboljšati kvalitetu svakodnevice, kroz uravnoteženu prehranu i redovitu fizičku aktivnost. Možeš je tražiti među svojim prijateljima i poznanicima, a ako takve u tvojem okruženju nema, posluži se Internetom. U grupama na društvenim mrežama sigurno ćeš dobiti podršku, a još bolju ako se povežeš s uglednim fitness stručnjakom.

Možda ti je u ovom trenutku neugodno kontaktirati takvu osobu, ali ne ustručavaj se potražiti ozbiljnu profesionalnu podršku, ako želiš najbržim, najlakšim i najsigurnijim putem do željenih rezultata!

Postavi jasne ciljeve za 2022. godinu

U životu se ništa lijepog neće dogoditi bez kvalitetnog planiranja! Zato završni mjesec ove kalendarske godine treba biti vrijeme u kojem ćeš ozbiljno razmisliti što želiš u životu i zatim iskoristi euforiju i odlučnost koji idu uz novi početak, od 1. siječnja pa nadalje.

Tvoj izazov glasi: sastavi popis svega što želiš postići u sljedećih 365 dana. Uključi u to i ciljeve vezane uz izgradnju tijela i kontrolu tjelesne težine. Sačuvaj ga i redovito provjeravaj, svaki put kad ti padne motivacija i počneš razmišljati o povratku na staro!

Dakle, izazov je tu pred tobom. Imaš li ono što je potrebno da čak i u mjesecu prosincu savladaš Budi Fit challenge?

Ako imaš, obavezno se 1. siječnja javi meni, svom treneru Kristianu, jer tada ti za 2022. godinu mogu ponuditi puno ambicioznije planove, koji će ti definitivno promijeniti kvalitetu svakodnevice!