11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-11-28T123057.718

Iz ženskog kuta: Malo mi za sreću treba

159

Ne znam jesi li i ti primijetila ovu pomamu povodom Crnog petka i tzv. megalomanske popuste ili samo ležerno odmahneš rukom i furaš svoj film?

Imam osjećaj da me svi pomalo vuku za novčanik te da samo kao „uhode“ iskaču preko društvenih mreža i žele me usrećiti novom oblekom, novim šuzama illi pak cijelim novim outfitom?

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-28T122813.454

Što se događa s ljudskim potrebama? Je li uistinu žešći konzumerizam zavladao ili nam laka dostupnost svega jednostavno nalaže da je potrebno češće mijenjati neke stvari te da je super i poželjno uvijek savršeno izgledati i nositi najmodernije odjevne komade?

Odličan izgled po svim parametrima je jednostavno imperativ. Ako u bilo čemu odstupaš od poželjnog lako se uloviti u zamku „nedovoljno dobrog“.

Žene su puno češće žrtve ovakve manipulacije „slabostima“ te su puno sklonije uspoređivanju s drugima i nalaženju vlastitih nedostataka, pri čemu često posežu i za drastičnijim potezima poput estetskih zahvata ili pak invazivnih kirurških zahvata. Nikada nisi dovoljno lijepa, ni dovoljno mršava ni dovoljno sređena…

Gomilanje odjeće gomila nezadovoljstvo

Dovoljno je baciti na oko na naše ormare kako bi ustanovili koliko imamo svega previše. S druge strane, vrlo često imaš osjećaj da nemaš što za obući ili pak razmišljaš na načine da je glupo da te se vidi na nekoliko događanja u istoj odjeći. Ili pak čuvaš odjeću 2 broja manju u koju ne staneš već godinama, ali se i dalje potajno nadaš da ćeš uspjeti skinuti taj „višak sebe“ i ponovo ući u svoju omiljenu kombinaciju?

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-28T122200.754

Ne brini, postoji alternativa. Nasreću, kada malo bolje razmisliš i analiziraš koliko dugo nešto nisi obukla, vrlo brzo shvatiš da ti to više nije potrebno te da je bolje takve stvari eliminirati sa svoje „gomilice“ kako bi dobila red i osjećaj kontrole nad svojim financijama.

Sve što gomilaš gomila tvoje nezadovoljstvo, jer si taj novac eventualno mogla potrošiti na svoje zdravlje, na neko kraće putovanje ili jednostavno usrećiti nekoga sitnicom ili malim znakom pažnje iz svoje okoline.

Neke korekcije nisu vidljive golim okom

Vjerujem da si uzbuđeno prelistavala ponude dermatologa ili estetskih kirurga povodom Crnog petka. Baš bi ti dobro došao koji mililitar u čelo ili pak usnice, jer danas su poželjne i putene usne must have. Pa dovoljno je samo otvoriti Instagram kako bi se uvjerila da klonirane ljepotice iskaču na svakom uglu?

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-28T122025.809

Možeš i ti tako izgledati ili se barem približiti tome? Crni petak je fantastična prigoda za malo skuplje ulove, zar ne? Draga moja, hoće li te to zaista usrećiti i ako hoće za koliko dugo? Da se razumijemo nema ništa loše ukloniti vidljivi fizički nedostatak ako on zaista narušava nečije samopouzdanje, ali konstantno nalaženje vlastitih nedostataka na kraju ćete dovesti do onog što si znala otpočetka – neke korekcije je potrebno napraviti iznutra.

Rad na sebi nije samo površinsko ušminkavanje, već i suočavanje s vlastitim nesigurnostima te kompletno prihvaćanje sebe takva kakva jesi. Ne mijenjaj unikat za loše kopije.

Neka tvoji „ulovi“ potiču tvoj rast

Ponekad je super iskoristiti pogodnosti putem Crnog petka i uložiti u sebe na kvalitetan način, uložiti u očuvanje svoga zdravlja, neku specifičnu edukaciju iz područja za koji gajiš poseban interes, otići na odličnu večeru s dragim ljudima, otputovati na neku bližu ili dalju destinaciju ovisno o mogućnostima i prilikama.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-28T121353.077

Nije loša opcija ni unaprijed kupiti božićne poklone pa tako i malo uštedjeti te izbjeći nepotreban stres blagdanske kupovine. Postoji mnogo stvari u koje se isplati uložiti svoj novac i svoje vrijeme, a jedna od njih je zasigurno vježbanje i očuvanje tjelesne kondicije. Zasigurno si čula koliko je bitna fizička aktivnost, koliko je važno kretati se i ostati vitalan, koliko nam to doprinosi cjelokupnom osjećaju dobrobiti za naš organizam.

Nemoj ulagati u obleku, ako tvoje tijelo zapinje i šteka u radu, nemoj ulagati u skupe zahvate ako nisi svoje tijelo dovela u kondiciju, nemoj si nalaziti minuse prije nego što vidiš sve ono lijepo na sebi koje isključivo radom može postati još ljepše. Mani se praznih obećanja, površnih želja, teži svojoj blagodati i pritom budi ponosna na svoje sitne nepravilnosti jer su one ti, one ti daju na šarmu i osobnosti.

Nemoj gubiti sebe da bi postala netko drugi, pogotovo ne beživotno lice lutke već viđeno tisuću puta. Skoči na noge vedrine, obuci haljinu optimizma te kreni u vlastitu fizičku i psihičku transformaciju. Sve počinje dobrim treningom. Potrebno je dobro se oznojiti za svaki vid uspjeha u životu, ali taj „znoj“ pruža ispunjavajući doživljaj zadovoljstva, jer nakon toga – malo ti za sreću treba😊

Ukoliko želiš napraviti nešto za sebe i pokrenuti se na putu fizičke transformacije, prijavi se pritiskom gumba u nastavku na 20-minutne BESPLATNE KONZULTACIJE i usudi se napraviti prvi korak prema promjeni!

Tvoj trener Kristian