fbpx
Koliko fizičke aktivnosti je nužno da izbjegneš urušavanje zdravlja?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-11-16T182241.110
Predloženo Zdravlje

Koliko fizičke aktivnosti je nužno da izbjegneš urušavanje zdravlja?

Što više tjelovježbe, tim bolje za izgradnju tvog tijela. No, treba naglasiti da postoji tjedni minimum fizičke aktivnosti, ispod kojeg tvog stil života postaje opasan za tvoje zdravlje…

Čovjek je stvoren da bi se kretao! Svi to znamo, no svejedno živimo izrazito sjedilačkim životom, što ima negativan utjecaj na funkcioniranje ljudskog organizma.

Naravno, jedna od najčešćih negativnih posljedica nedostatka kretanja je debljanje, koje nastaje u kombinaciji s kalorijama krcatom prehranom i može dugoročno narušiti tvoju vitalnost.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-16T182924.388

No, čak i ako zaboravimo na pretilost i sve loše što sa sobom donosi, svejedno i za mršave ljude postoji minimum fizičke tjedne aktivnosti koju bi svatko trebao odraditi, ako ne želi potpuno urušavanje zdravstvenog stanja svog tijela. Radi se o brizi za zdravlje srca i kostiju, kao i mentalnom zdravlju te održavanju energije na zadovoljavajućem nivou, a svakako i o mirnom snu.

Baš zato treba ozbiljno shvatiti važnost aktivnog stila života i odraditi barem traženi minimum, koji stvarno ne predstavlja nikakav problem…

Samo jedna petina ima zdrave navike

Zdravstveni stručnjaci kažu da je dovoljno tek 150 minuta fizičke aktivnosti tjedno za održavanje organizma zdravim, pod uvjetom da ga pritom ne uništavaš lošom prehranom.

I to 150 minuta aktivnosti umjerenog intenziteta! Dakle, to je tek dvadesetak minuta dnevno, a priznaje se čak i vrtlarenje, usisavanje, ples, joga, nošenje namirnica iz supermarketa pa i živahna igra s djecom.

Što je najbolje, ako ubaciš u višu brzinu, već 75 minuta tjedno bit će dovoljno da organizam dobije potreban impuls i u potpunosti ne zahrđa. Tu spada trčanje, bicikliranje, planinarenje, preskakanje užeta, sportske igre, kao i klasična tjelovježba, u udobnosti tvog doma.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-16T182427.444

Zvuči lagano? Svejedno, samo jedna od pet punoljetnih osoba u razvijenim zemljama svijeta uspijeva odraditi ovakvu količinu fizičke aktivnosti, što je poražavajuće!

Krivi su poslovi koji traže sjedenje u uredu po 8 sati, a naravno i izležavanje na kauču nakon napornog radnog dana te korištenje automobila kad god za to imaš prilike.

Pa na kraju dolazimo do toga da u Hrvatskoj do trajnog narušavanja zdravlja dolazi puno ranije nego u zemljama sjeverne i zapadne Europe, a čak dvije trećine stanovništva muku muči s prekomjernom tjelesnom težinom. Bez brige, ti ne moraš biti među njima…

Ti možeš puno više od minimuma

Dakle, ako ti je stalo do tvoje dugotrajne vitalnosti, kao i normalnog funkcioniranja cjelokupnog organizma, ozbiljno ćeš shvatiti fizičko kretanje. Čini se primamljivim ići uvijek lakšim putem i lijeno dići noge u zrak kad god možeš, no to se prije ili kasnije osveti, na vrlo ružan način.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-16T181331.786

Međutim, ti definitivno možeš i puno više od minimuma. Prelaskom na zdrave životne navike, uz pomoć uravnotežene prehrane i redovite tjelovježbe, ne samo što će tvoj organizam doći na svoje, već ćeš na fantastičan način oblikovati tijelo, a tvoja energija skočit će u nebo!

Bilo da imaš problema s viškom kilograma ili se samo želiš osjećati bolje ujutro kad ustaneš iz kreveta, moraš znati da ništa nije izgubljeno, čak i ako godinama tapkaš na mjestu.

Ako znaš što radiš i uvijek vučeš prave korake, neće ti trebati mnogo vremena da ostvariš svoje ciljeve, a time poboljšaš kvalitetu svoje svakodnevice i podigneš svoje samopouzdanje. To može baš – SVATKO! Za svaki problem zapravo postoji elegantno rješenje. Potrebno je tek kombinirati znanje s odlučnošću, predanošću i fleksibilnošću te vjerovati u sebe.

Naravno, sve je lakše ako uz sebe imaš nekog tko fitnes i nutricionizam ima u malom prstu, osobu koja će znati kako te motivirati i usmjeriti da najsigurnijim, najlakšim i najbržim putem jurneš prema željenim ciljevima. Ako osjećaš da ne možeš samostalno uspješno izgraditi tijelo, ne moraš zbog toga brinuti. Samo se javi ozbiljnom stručnjaku poput mene i brzo ću ti pokazati kakav potencijal zapravo čuči u tebi.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje?

Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo.  

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se