fbpx
6 trikova kako pobijediti vlastitu pasivnost i napokon krenuti prema naprijed!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-02-22T064430.361
Lifestyle Mršavljenje Zdravlje

6 trikova kako pobijediti vlastitu pasivnost i napokon krenuti prema naprijed!

Za svakog tko želi nešto promijeniti u životu ključna je stvar trgnuti se i prigrliti aktivan životni stil, u kojem ima mjesta za odmor, ali ne i za gubljenje vremena i ljenčarenje…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-22T064711.991

Bilo da ti je cilj smršaviti, učvrstiti tijelo, prijeći na zdrave prehrambene navike ili nešto sasvim drugo, moraš znati da će to biti nemoguće ako namjeravaš živjeti pasivno, očekujući da će dobre stvari doći same od sebe.

Od malih nogu nekako osjećamo da se oko nas uvriježilo kako je ljenčarenje nešto poželjno i pozitivno, a da su najveće face oni koji unatoč takvom životnom stilu svejedno uspijevaju doći do zadovoljavajućih rezultata.

Međutim, to je pogled na svijet koji može funkcionirati samo kratkoročno ili ako imaš roditelje koji će ti sve pokloniti na pladnju, a često niti tad!

Zato je najbolje odbaciti taj osnovnoškolski metalni sklop, a u tome svakako pomaže ovih 6 trikova kako pobijediti lijenost i prestati živjeti pasivno…

Kauč zamijeni fizičkim kretanjem

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-22T071707.402

Možda se ne čini logičnim, no što više vremena provodiš u sjedećem ili ležećem položaju, umjesto da se napuniš energijom, imat ćeš je manje za potrošiti, a još manje volje nešto u svom životu promijeniti.

Zato je uvijek pravi lijek protiv lijenosti i pasivnosti biti u fizičkom pokretu. Bilo da se radi o oštrom hodanju, trčanju, tjelovježbi ili možda nekom kućanskom poslu, poput usisavanja ili pranja suđa, to je nešto što će te svakodnevno trgnuti i usmjeriti te mentalno na pravi kolosijek, a također i značajno povećati energiju koju imaš na raspolaganju.

Pronađi vremena raditi na sebi

Tko želi prema naprijed, mora raditi na sebi. Ali ti osjećaš da jednostavno nemaš vremena za to! Međutim, je li to zaista tako?

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-22T072128.556

Svakog dana postoje trenuci koje bismo mogli efikasnije iskoristiti. Pa tako možemo put s posla iskoristiti za fizičku aktivnost poput bicikliranja, hodanja ili penjanja stepenicama, učvršćujući pritom tijelo i radeći na jačanju kardiovaskularnog sustava. Učiti nove stvari možemo također dok smo u pokretu, slušajući i gledajući vrijedne lekcije preko mobitela, umjesto besmislenog praćenja onog što rade slavni i čitanja destruktivnih i negativnih vijesti kojima nas šopaju. Osoba koja se želi unaprijediti, uvijek će naći vremena i način to napraviti!

Iskoristi dio dana u kojem imaš najviše energije

Svatko od nas je različit po pitanju dijela dana u kojem može dati najviše. Naime, razina energije nam nije ista ujutro, popodne i navečer, no nema pravila kako je raspoređena kod pojedine osobe.

Zbog toga, na tebi je da otkriješ svoj najproduktivniji dio dana. To su trenuci kada možeš napraviti najviše za sebe, bilo da je riječ o osobnom razvoju, oblikovanju tijela ili poslovnim rezultatima. I iskoristi ga maksimalno.

Planiraj stvari unaprijed

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-02-22T070724.544

Sve je lakše kad znaš što trebaš napraviti sljedeći dan, sljedeći tjedan ili čak i kroz duže vremensko razdoblje.

Pasivne i lijene osobe gotovo nikad nemaju konkretne planove, a ako i imaju, ne drže se zacrtanog. No, planovi su sjajna stvar i ne treba bježati od njih. Puno ti mogu olakšati život i učiniti ga efikasnijim.

Postavi si rokove

Sve je lakše kad znaš koliko vremena imaš na raspolaganju da nešto napraviš. Tada više nema onog beskonačnog odgađanja i odugovlačenja, baš tipičnog za pasivne ljude.

Zato postavi rokove za sve što želiš ostvariti u životu. Neka budu realni, ali opet izazovni, da od tebe izvuku ono najbolje. 

Neka odmor bude tvoja nagrada

Prijeći na aktivan životni stil ne znači postati robot! Svima nam treba odmor i to su izuzetno bitni trenuci, kako za regeneraciju tvog mozga, tako i za regeneraciju tvojih mišića te ostatka tijela.

Zato je dobitna formula odbaciti ljenčarenje, odugovlačenje i pasivnost, ali svejedno se znati i odmarati. Odmor neka postane zaslužena nagrada za tvoje ostvarene rezultate na dnevnoj bazi. Neka to budu redoviti trenuci uživanja u vlastitim malim pobjedama!

U svakom slučaju, prijeći s pasivnog na aktivan životni stil i nije tako teško, uz ovih par trikova koji će te na najbolji mogući način transformirati. A da to nije nemoguće čak i ako si okorjela lijenčina, potvrdit će ti i naši simpatični članovi FIT LifeStyle zajednice na Facebooku.

Pridruži im se i saznaj iz prve ruke kako izgleda aktivan životni stil i koji koraci do njega najbrže vode!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se