Women-Hormonal-Changes-and-Exercise

Žene, hormonalne promjene i tjelovježba

194

Ako je vaš hormonalni ciklus u izradi, te se osjećate kao da želite izbjeći vježbe i samo jesti kolačiće, umjesto toga, htjela bi s vama podijeliti kako vam tjelovježba zapravo može pomoći da se osjećate bolje.

Kao žena, idem kroz tolike hormonalne promjene u svom životu. Kao ženu koja je doživjela uspone i padove hormonalnih promjena, naučila sam da pozitivan, zdrav i aktivan način života može vam pomoći nositi se s tim da ste žena koja ima prirodne probleme.

Vježbanje oslobađa endorfine koji čine to da se osjećate dobro. To također uzrokuje znoj i poboljšanje cirkulacije, koji daju koži mladenački osječaj nakon vježbanja. Iako ne možemo zaustaviti proces starenja, izgradnja mišićne mase pomaže neutralizirati plan prirode, omogućujući vam da se osjećate snažno. Uz sve ove prednosti, zašto je tako teško motivirati žene da obavljaju tjelovježbu?

Vjerujem da je to zbog hormonalnog pomaka i nedostatka energije koji dolaze sa ženskim mjesečnim ciklusom. Nadutost i općenito razdražljivo raspoloženje čini se da su standard za sve nas.

Moja predanost tjelovježbi mi sve to olakšava. To mi je pomoglo da poboljšam svoje raspoloženje, smanjim zadržavanje vode i povećam razinu energije. Bilo da ste u trudnoći, menopauzi li još niste dobili mjesečnicu, važno je da se krećete i vježbate. Evo nekoliko praktičnih savjeta koji će vam pomoći da se zadržite daleko od kolača i kreveta.

Dosljednost je ključ

Kao što vaše tijelo prolazi kroz promjene, uzmite dio dana da se usredotočite na sebe. Cilj je biti aktivan najmanje 30 minuta radeći nešto što vam se sviđa. Vježbanje u isto vrijeme svaki dan pomaže stvoriti osjećaj rutine, što vam psihički može dati poticaj i da se osjećate ostvareno.

Nemojte podcjenjivati ​​moć hodanja

Hodanje je fantastičan oblik kardiovaskularne vježbe za ljude svih starosnih dobi. Možete hodati uzbrdo, ili obavljati neke iskorake na cesti, svejedno je jer tako jačate svoje noge. Kada imate grčeve, posljednja stvar koju trebate je da se osjećate još gore, pa slušate svoje tijelo i radite samo ono što vam pomaže, a nije dobro.

Upoznajte se s prijateljem

Razmislite o vježbanju s prijateljicom, ili o osobnom treningu ili fitnessu svaki mjesec. Kao žena, prirodno je osjećati se bolje kad imate podršku sustava oko vas. Dodani osjećaj odgovornosti koji dolazi iz susreta nekoga za vježbanje će vam pomoći zadržati fokus.

Zdrave grickalice

Znam da možda želite jesti sladoled, čips ili posjetite restoran brze hrane kako bi poboljšali vaše raspoloženje. Međutim, šanse su velike da ćete se osjećati još gore nakon toga i dobiti višak kilograma. Profesionalac u meni želi vam da postoje i zdrave opcije grickalica. Ja osobno pokušavam ispuniti svoje želje zdravim voćem, povrćem i proteinima. Također sam se osigurala sam dobro hidratizirana. U tom trenutku su šanse da ćete trebati samo malu količinu da se osjećate zadovoljnim i nećete puno pretjerivati.

Ja sam prošla kroz mnogo teških i nepredvidivih ciklusa, trudnoću, hormone trudnoće, i ove godine operaciju. Ali moj stabilan i dosljedni pristup prehrani i vježbanju mi je dopustio da zadržim svoje tijelo zdravim. Nadam se da ćete naći način za navigaciju svog puta kroz životne promjene u zdravom i aktivnom načinu života.

Bez obzira što izazove probleme u vašem životu, “fitness, fokus i prijateljstvo može biti rješenje”, tako da ostanete aktivni.