11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-06-05T085535.723

Zašto nam je izgled najvažniji tijekom ljeta i što učiniti po tom pitanju?

285

Ljeto je doba kada nam je fizički izgled važniji nego inače i želimo do savršene linije preko noći, što je nemoguće. No, tko na vrijeme krene s radom na izgradnji tijela, taj itekako može postići liniju s kojim će se ugodno osjećati na plaži…

Kontrola tjelesne težine nešto je na što bismo trebali uvijek misliti, jer važna je ne samo zbog izgleda, već i zbog cjelokupnog zdravlja naših organizama.

No, upravo je ljeto doba kad najviše razmišljamo o svojoj liniji i tada nastaju ideje o dijeti, tjelovježbi i radu na sebi, kako bismo se mogli pokazati pred drugima tijekom ljetovanja.

Zašto želimo izgledati najbolje preko ljeta? Zato što su to mjeseci u kojima koristimo najmanje odjeće i malo se toga može sakriti. Pogotovo to vrijedi za odlaske na plažu bez kojih je mnogima nezamisliv godišnji odmor.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-05T084619.720

Iako bismo se svi trebali osjećati ugodno u vlastitom tijelu, upravo problemi s linijom izazivaju frustraciju tijekom ljetnih mjeseci, ruše samopouzdanje i upropaštavaju ljetovanja, zbog čega se i javlja ta želja za promjenom.

No, što učiniti po tom pitanju i kako poboljšati svoju liniju prije godišnjeg odmora? Evo nekoliko najboljih savjeta…

Krenuti odlučno i na vrijeme

Ako shvatiš da te tvoja linija ne zadovoljava dva tjedna prije odlaska na more, nijedna dijeta ni tjelovježba ti neće pomoći, pogotovo ako se radi o godinama zapuštanja vlastitog tijela!

Dakle, prva stvar na koju moraš paziti je da kreneš na vrijeme, najmanje mjesec dana prije ljetnog godišnjeg, kako bi tvoja tijelo dobilo vremena za preobrazbu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-05T083133.654

Kreni prvo s onim što unosiš u sebe. Ništa bez uravnotežene prehrane! Kako bi dobilo potrebnu energiju, a masne naslage se svejedno otopile, tvojem organizmu potrebna je kvalitetna ishrana, bazirana na zdravim namirnicama koje će ti dati dugoročni osjećaj sitosti, kao i sve one bitne elemente na efikasno funkcioniranje, poput proteina, vitamina, minerala i vlakana.

Treba ti tjedni plan prehrane koji neće biti baziran na izgladnjivanju, već na niskokaloričnoj hrani koja će sadržavati baš sve potrebne nutrijente i omogućiti nesmetan rad tvojeg organizma. Voće, povrće, riba, bijelo meso i cjelovite žitarice samo su neke od mogućnosti za tvoj ručak.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-05T083635.708

A ako vodiš užurbani stil života, svakako će pomoći brza, a zdrava rješenja. Baš takav doručak ti daje ukusni Formula 1 šejk iz našeg web shopa, s 12 vitamina, 13 minerala i visokokvalitetnim proteinima koji dižu tvoju energiju u nebo, u samo dvjestotinjak kalorija!

Uravnoteženoj prehrani svakako valja dodati fizičku aktivnost. Iskoristi svaku priliku za kretanje, jer tako se troše kalorije. Dodaj tome pokoji trening, po mogućnosti triput tjedno, kojeg ako znaš kako, možeš izvoditi i u vlastitoj sobi kroz samo pola sata efikasnih vježbi, težinom vlastitog tijela ili uz pomoć jednostavnih rekvizita, poput elastičnih traka ili girje.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-05T082811.869

Kvalitetna prehrana i redovita fizička aktivnost još samo trebaju jednu stvar, kako bi dali rezultate prije ljetnog odmora. A to je karakter! Moraš se odlučno posvetiti ostvarenju zacrtanog cilja, predano i disciplinirano provoditi svoje planove i ne odustajati čim se pojave prve prepreke.

Također je važno pokazati fleksibilnost, jer planove je ponekad nužno mijenjati, ali osoba koja je spremna na neočekivane izazove, znat će kako povući korak nazad i zatim krenuti još bržim, alternativnim putem prema uspjehu.

Naučene lekcije koje vrijede za cijeli život

I nikad ne zaboravi, sve to radiš zbog sebe, a ne zbog drugih! Uspješna izgradnja tijela ne donosi samo dobru liniju, nego i više energije, zdraviji organizam i onaj osjećaj ogromnog samopouzdanja, kada shvatiš što sve možeš zahvaljujući vlastitom trudu i zalaganju. U bilo kojoj sferi života!

A ako ovog ljeta ne želiš lutati tražeći dobitnu formulu pri mršavljenju ili učvršćivanju vlastitog tijela i tražiš profesionalnu stručnu podršku koja vodi ka sigurnom ostvarenju zacrtanih planova, na pravom si mjestu.

Slobodno se javi meni, treneru Kristianu, jer na temelju bogatog iskustva i tisuća klijenata koji su prethodnih mjeseci i godina uz mene već postigli potpunu preobrazbu, siguran sam da ti mogu pomoći.

Mentalna podrška, plan prehrane prilagođen tebi i tvojim potrebama, efikasni treninzi. To je ono što te čeka ovog ljeta i neka ti ne bude neugodno kontaktirati me!