fbpx
Zaslužuješ svaki dan odvojiti barem malo vremena samo za sebe!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-07-13T184419.743
Zdravlje

Zaslužuješ svaki dan odvojiti barem malo vremena samo za sebe!

Kad imaš mnogo obiteljskih i poslovnih obaveza vrlo je lako zaboraviti na svoje zdravlje, no ako ne želiš izgorjeti u takvom stilu života, moraš naučiti dobro se organizirati i svakodnevno odvajati ponešto vremena samo za sebe…

Poslovna karijera i roditeljstvo. Dva najveća izazova za osobu koja želi živjeti sretan i uravnotežen život, a pogotovo za modernu ženu.

Iako i jedno i drugo donosi mnogo zadovoljstva, traži i izdvajanje mnogo vremena, a ako ne paziš na sebe dolazi do preopterećenosti, što će negativno utjecati na tvoje zdravlje, a samim time i na sve one koji se uzdaju u tebe.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-07-13T183216.985

Baš zbog toga treba paziti na sebe i svaki dan izdvojiti barem pola sata vremena samo za svoj gušt, brinući se za vlastiti um i tijelo…

Ništa bez dobre organizacije vremena

Naravno, osoba koja vodi užurbani stil života nema nikakve šanse pronaći slobodno vrijeme, ako se nije u stanju dobro organizirati.

To znači različite obaveze posložiti u svoj raspored na način da budu izvedive, a da te pritom ne iscrpe do samog kraja. Nikad si nemoj utrpati toliko toga da se dovedeš na sam rub, jer na taj način dugoročno nećeš profitirati.

Pokušaj također slične obaveze smjestiti jednu blizu drugoj i uvijek imati na umu što su prioriteti, a što se može odgoditi, otkazati ili delegirati, jer ne moraš se baš svime baviti ti osobno.

A onda ti preostaje još samo pronaći rupe u tom rasporedu i podariti ih sebi, kao slobodno vrijeme bez stresa i frustracije, prijeko potrebno za tvoje normalno funkcioniranje…

Kako iskoristiti slobodno vrijeme?

E sad, nije svejedno kako ćeš iskoristiti zaslužene slobodne trenutke, u kojima nitko od tebe ništa ne traži niti si pod stresom da nešto na brzinu moraš finalizirati.

Ne bi to trebalo biti tipkanje po mobitelu ili mahniti scroll ekranom, u potrazi za nepotrebnim pričama i informacijama kojima smo i tako svi pretrpani.

Trebalo bi to biti nešto što će ti donijeti mnogo zadovoljstva i zasluženo opuštanje. Razmisli u čemu posebno uživaš i čime se želiš nagraditi. Neke to bude nešto uz što ide minimalna razina stresa. Ili još bolje, nešto što će iz tebe izbaciti nakupljeni stres i potpuno te osvježiti…

Tjelovježba je dobar izbor za tebe

Bezbroj je načina na koje možeš provesti svoje slobodno vrijeme, ali tjelovježba definitivno spada među najbolje opcije.

Pa zašto se mučiti treningom, umjesto da legneš na kauč i digneš sve četiri u zrak? Jer baš to je ono što tvoj um i tijelo trebaju!

Naime, fizička aktivnost bitna je ne samo za fizičko, već i za mentalno zdravlje. Na efikasan način izbacit ćeš znojenjem stres iz sebe, a onaj osjećaj iscrpljenosti i umora zbog kojeg ti se čini da bi bilo najbolje leći i zaspati, odjednom će nestati.

Istina je, umjesto da se umaramo i do kraja iscrpljujemo, razumnim i pametno osmišljenim treninzima postižemo baš suprotno. Rastu nam snaga i energija, a s njima i naša moć obavljanja roditeljskih i poslovnih obaveza. A ako tjelovježbu odrađujemo uz omiljenu muziku ili u dobrom društvu, užitak je potpun!

Dakle, ako izabereš fizičku aktivnost i kretanje, tvoje slobodno vrijeme ne samo što će ti donijeti užitak, već će od tebe napraviti bolju i efikasniju osobu. Onu koja će lakše rješavati postavljene obaveze, a samim time imati prostora za otvaranje još više – slobodnog vremena. Što jamči još više užitka!

A kako tjelovježbom unaprijediti vlastitu svakodnevicu najbolje znaju članovi naše FIT LifeStyle zajednice na Facebooku. Pridruži im se što prije i poslušaj savjete onih koji su već uspjeli uspješno spojiti karijeru, roditeljstvo i zdravi životni stil te jedva čekaju s drugima podijeliti svoju dobitnu formulu!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se