Svakodnevne odluke koje dovode do uspješnog mršavljenja!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-01-31T235034.058
Fitness Lifestyle Mršavljenje Ostalo Zdravlje

Svakodnevne odluke koje dovode do uspješnog mršavljenja!

Ako želiš uspješno ostvariti ciljeve vezane uz poboljšanje vlastite zdravstvene situacije i izgradnje tijela, potrebne su ti čvrste odluke koje ćeš provoditi svakog dana…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-31T235624.578

Raditi na sebi, svom izgledu i zdravlju zahtijeva za većinu od nas promjenu životnog stila, što nije jednostavan proces i dolazi s mnogim izazovima, pogotovo ako iza svega stoji prekomjerna težina.

No, postoji jednostavna formula koja vodi do sigurnog uspjeha. Naime, ako želiš lakše savladati prepreke koje stoje na tvom putu, valja sastaviti popis odluka kojih ćeš se držati svaki dan i na njima temeljiti pristup koji će dugoročno donijeti prave rezultate. Te odluke mogu biti različite, a mi ćemo ovom prilikom nabrojati one najvažnije…

“Držim se postavljenog plana!”

Bez dobrog plana nema uspjeha! No, kada ga jednom postaviš, moraš ga se disciplinirano držati. Drugim riječima, ako plan kaže da taj dan trebaš odraditi pola sata kružnog treninga i unijeti u sebe razumnu količinu kalorija uz pomoć unaprijed određenih zdravih namirnica, važno je to barem okvirno provesti u djelo, uz što manje odstupanja. Isto vrijedi za odmor i spavanje, razdoblje u kojem se tijelo regenerira i treba mu također pridati pažnju.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-31T231458.947

Disciplina ne treba sputavati tvoju kreativnost, daleko od toga, ali plan postoji da bi dao rezultate. I zato ga treba pokušati slijediti svaki dan i držati se unaprijed donesenih odluka.

“Pobjeđujem negativne emocije!”

Mršavljenje i bilo kakav drugi oblik rada na vlastitom tijelu najbolje ide kad si pun strasti i motivacije, no kroz duže vremensko razdoblje bit će i teških dana.

Naići ćeš na probleme koji neće uvijek biti vezani uz tvoju dijetu, ali postoji opasnost da značajno utječu na nju. Moraš čvrsto odlučiti boriti se protiv negativnih emocija, jer one narušavaju vjeru u sebe, a s njom i sve tvoje planove. Ako hladne glave pogledaš stvari, racionalno iz svih perspektiva, tvoja frustracija zasigurno će biti manja, a ružne misli ubrzo nestati. Pozitivan pristup svakodnevici jako je bitan pri predanosti dugoročnom cilju kao što je mršavljenje i moraš ga svakako održati.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-31T231736.864

“Umjesto riječi, djela!”

Okruženi smo s bezbroj ljudi koji jako puno pričaju, a malo toga zapravo rade pa je lako upasti u zamku i pridružiti im se u takvom beskorisnom pristupu životu.

Ako želiš ostvariti bilo koji životni cilj, a posebno ako je u pitanju smanjenje udjela masti u tvom tijelu, riječi ne vrijede baš ništa. Priznaju se samo djela. I to svakodnevna!

“Nikad ne tražim izlike!”

Pada kiša. Boli me glava. Muči me loše raspoloženje. Osjećam se umorno. Nemam vremena time se baviti. Uvijek je moguće pronaći izgovor zašto ćeš baš taj dan svoj plan izgradnje tijela staviti u drugi plan, no moraš razmisliti je li to zaista pravi razlog za promjenu planova?

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-31T232723.436

Nikad nemoj tražiti izlike u manjim problemima koji se katkad pojavljuju ili u lijenosti koja te uhvatila, jer takvim pristupom nećeš daleko stići. Moraš se obvezati da ćeš svaki dan živjeti bez izgovora i da će biti potrebna zaista značajna “viša sila” da te spriječi da napraviš svoj sljedeći korak ka dugoročnom ostvarivanju ciljeva vezanih uz mršavljenje.

“Ako dođe do problema, prilagođavam se!”

Naravno, takva “viša sila” će se zaista s vremena na vrijeme dogoditi. Ozljede i bolesti, prekovremeni sati na poslu i hitne obiteljske situacije nešto je što će tvoj plan prehrane i tjelovježbe tog dana baciti u drugi plan.

No, tada je važno pokazati fleksibilnost. Jednostavno prilagodiš i pojačaš svoj plan u danima ili tjednima dolaze, nakon što krizna situacija prođe. I nastavljaš jednako odlučno prema naprijed, znajući da te problemi kratkoročno mogu zaustaviti, ali ne i na duge pruge!

Dakle, ako doneseš odluku da ćeš svakodnevno živjeti konkretno i bez izlika, držeći se svog plana izgradnje tijela i ne dopuštajući negativnim emocijama da pobijede, postavljeni ciljevi sigurno ti neće pobjeći!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-31T233213.770

A ako smatraš da ćeš takve odluke lakše provesti u djelo uz stručnu podršku nekog s više od 10 godina iskustva rada na sličnim preobrazbama, onda se obavezno javi meni, treneru Kristianu. Zajedno ćemo u kratkom vremenu pronaći adekvatan personalizirani program treninga i prehrane, kao i mentalni pristup koji će te na najzdraviji mogući način dovesti do konkretnih rezultata!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!