11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-01-19T004709.159

Što ako je zapravo tvoj ego najveća zapreka uspješnoj izgradnji tijela?

225

Iako toga najčešće nismo svjesni, naš ego često nas sputava da ostvarimo svoje ciljeve, što vrijedi i pri oblikovanju tijela te prelasku na zdraviji stil života!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-19T001913.635

“Ja znam najbolje!”, tvrdnja je u koju vjeruje većina nas, što zaista postaje problem ako te takav stav sputava da napreduješ i ostvariš zacrtane ciljeve. A najčešće itekako sputava!

Pogotovo se to osjeća kad je u pitanju izgradnja vlastitog tijela, jer ego smatra da znamo bolje od stručnjaka, da smo pametniji od naše okoline i uvijek spremni pronaći idealno rješenje za sebe.

No, što kad tvoja dijeta ili izgradnja mišića završi totalnim neuspjehom? Bez brige, tvoj ego će pronaći izgovor, ali nemoj mu vjerovati! Umjesto toga, duboko udahni i zatim uzmi u obzir tri važne lekcije koje svatko tko želi nešto promijeniti u životu definitivno mora usvojiti…

Prestani vjerovati u svoju nepogrešivost

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-19T002248.170-1

Naravno da se svi mi osjećamo posebno i u tome nema ništa loše. Svijet gledamo uvijek kroz iste oči i iz iste perspektive pa zaista nije problem početi vjerovati da su upravo tvoje vlastite odluke uvijek ono najbolje za tebe.

No, iako ego misli drukčije, svi mi griješimo i povremeno krenemo krivim putem, a ako želiš to popraviti, umjesto razočaranja samim sobom ili krivljenja drugih, objektivno sagledaj situaciju, priznaj svoje greške i ispravi ih!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-19T003243.144

Ako je tvoja dijeta bila previše nedosljedna ili nije bilo dovoljno kretanja i fizičkih aktivnosti da bi došlo do kalorijskog deficita, prestani tvrdoglavo slijediti isti put, već priznaj da nisi u pravu i nešto promijeni. Upravo iz povremenih neuspjeha, posrtaja i loših epizoda najviše naučimo, no samo ako smo spremni priznati da nismo nepogrešivi.

Uvijek je korisno isprobati različite savjete

Vjerovati da su tvoji odgovori na svako pitanje uvijek najbolji katkad je iznimno kontraproduktivno. Naime, učiti od pouzdanih eksperata ili prijatelja koji su već postigli zapažene rezultate može ti značajno olakšati put do uspjeha.

Ne moraš kao slijepa ovca slijediti druge, dapače, ali daj šansu različitim stvarima. Isprobaj drukčije pristupe prehrani i treningu koji ti se možda ne čine idealnima u prvi mah iz tvoje perspektive, no ne možeš znati dok u praksi ne vidiš kako funkcioniraju.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-19T003546.469

Naravno da u iskušavanju nepoznatih stvari treba imati mjeru, a ta mjera se zove – zdravi razum. No, promijeniti pristup na temelju savjeta onih kojima vjeruješ uvijek je dobro, pogotovo ako zapneš u svojoj misiji prelaska na zdravi stil života, potpomognut kvalitetnom izgradnjom tijela…

Nemoj vjerovati da možeš do uspjeha lakše od drugih

Još jedna klasična pogreška koju diktira naš ego! Vjera da drugima treba više truda i rada nego tebi za iste rezultate, sasvim je pogrešna životna filozofija.

Prestani vjerovati da imaš nadljudske mentalne i fizičke sposobnosti. Umjesto toga, prihvati da ti siguran uspjeh garantira samo naporan rad, po mogućnosti još predaniji i kvalitetniji od drugih.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-19T004259.578

Dakle, nakon svega pročitanog, dobro razmisli je li tvoj ego zapravo prepreka na putu do uspješne izgradnje tijela. Slijediš li uvijek tvrdoglavo isti put koji misliš da je jedini ispravan? Slušaš li ikad savjete onih uspješnijih i vjeruješ li u svoju predodređenost za lakši dolazak do rezultata od drugih?

Ako je odgovor potvrdan na bilo koje od ovih pitanja, povuci malo kočnicu i probaj realno sagledati situaciju. Izaberi zatim na temelju pravih informacija pravi put za sebe, uvijek imaj spremnost nešto mijenjati ako rezultati stagniraju i zadrži svoju predanost ostvarenju cilja. Tada uspjeh sigurno neće izostati!

Lakše reći, nego napraviti? Možda. No, u svakom slučaju, ako zapneš, uvijek možeš potražiti pomoć nekog s bogatim iskustvom u izgradnji tijela, poput mene, svog trenera Kristiana. Javi se i brzo ćemo zajedno sagledati situaciju na pravi način, ispraviti pogreške i krenuti najboljim mogućim putem prema zacrtanim ciljevima!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-01-19T004535.352