fbpx
Pet razloga zašto otpisati teretanu i vježbati doma!
Fitness Predloženo Top

Pet razloga zašto otpisati teretanu i vježbati doma!

Jednostavni, a efikasni treninzi u udobnosti vlastitog doma danas predstavljaju puno bolju opciju od odlaska u teretanu, ako ti je cilj dosljedno provoditi vlastiti plan mršavljenja.

Redovita tjelovježba zlata vrijedi dok pokušavaš smršaviti. Ne samo što troši kalorije i pomaže ti ostvariti kalorijski deficit, već i jača tvoje mišiće, izbacuje iz tebe stres, a i puni te s pregršt energije.

Zato je zaista bitno u svoj plan mršavljenja uključiti redovitu fizičku aktivnost. Baš zbog toga mnogi će se učlaniti u teretanu i krenuti vježbati u profesionalnim fitnes prostorima, u društvu drugih vježbača.

U tome nema ništa loše, dapače. Međutim, praksa pokazuje da se odlasci u teretanu s vremenom prorjeđuju, kao i tjelovježba onih koji su se odlučili na takvim mjestima trošiti kalorije. Nakon nekog vremena sve to postaje tlaka zbog koje se odustaje od treninga pa ispada da teretana zapravo i nije idealno rješenje, dok pokušavaš skinuti masne naslage sa svog tijela.

Srećom, postoji i alternativno rješenje, a to je vježbanje doma. Za to ti je dovoljna prostirka na podu u tvojoj sobi te eventualno neki jednostavni rekviziti poput girje i elastičnih traka, s tim da se već i težina tvog tijela brine za odličan trening.

U svakom slučaju, tjelovježba kod kuće u moderno vrijeme ima brojne prednosti u odnosu na odlazak u teretanu, a mi izdvajamo pet najvažnijih, zbog kojih su znatno veći izgledi da će tvoj trening rezultirati uspješnim mršavljenjem…

Nema gubljenja vremena

Najveći problem pri odlasku u teretanu je izgubljeno vrijeme. Da, živimo u doba kada ga nemamo na bacanje, a za odlazak u fitnes centar moraš se srediti i zatim putovati automobilom ili pješke do same lokacije. Na licu mjesta slijedi svlačenje i presvlačenje pa opet putovanje do doma, što znači da takav trening zapravo oduzima minimalno dva sata.

Tjelovježba doma od tebe zahtijeva tek postavljanje prostirke na pod i možda lagano zagrijavanje. Za pet minuta već započinješ s vježbanjem, a za nešto malo više od pola sata tvoj trening je završen. Tuširanje ti je odmah dostupno i tako za manje od sat vremena sve uspješno odradiš, što je kao stvoreno za zaposlenu osobu, pogotovo ako ima obitelj za koju se mora brinuti.

Jednostavno, a efikasno

Trening kod kuće za nekog tko pokušava smršaviti i poboljšati liniju definitivno može biti jednako efikasan kao i ono što radiš u teretani.

Ako znaš što radiš, možeš potrošiti kalorije i učvrstiti mišiće bez ijednog rekvizita, kroz pola sata znojenja na vlastitoj prostirci. Što je najbolje, radi se o jednostavnim treninzima, pogodnima za početnike, kao i one koji godinama već brinu o vlastitoj tjelesnoj kondiciji. Istina je, uz takav trening neće se dogoditi da ne znaš koristiti neku spravu, a niti da njezinim nepravilnim korištenjem ugroziš vlastito zdravlje.

Nema nelagode i znatiželjnih pogleda

Htjeli mi to priznati ili ne, ponekad nam nije ugodno vježbati pred drugima. Kakvu god da figuru imamo, od fantastične do prosječne, javlja se nelagoda kada je prezentiramo našoj okolini.

Pogotovo to dolazi do izražaja u fazi mršavljenja. Osjećaš se nesigurno zbog linije koja još nije na razini na kojoj želiš da bude i sad se moraš nositi sa znatiželjnim pogledima i procjenjivanjem drugih, dok radiš na sebi u fitnes centru. Svega toga nema dok vježbaš doma, gdje imaš svoju intimu i možeš se u potpunosti fokusirati na pravilno izvođenje vježbi.

Značajna ušteda novca

Teretana u današnje vrijeme nije jeftina. Dapače, cijena onima kvalitetnima raste iz godine u godinu. Zbog toga odlazak u fitnes centar traži i značajna novčana ulaganja, a novac se troši i na transport do same lokacije.

Još ako se odlučiš angažirati osobnog fitnes trenera, kako bi ti pomogao pronaći pravi put prema uspješnom mršavljenju, troškovi postaju zaista drastični. Treninzi kod kuće zato osim vremena štede i novac, a odlična je vijest da svejedno uz njih možeš dobiti pravu podršku…

Trening doma moguć uz angažman trenera

Prošla su vremena kada smo morali ići u teretanu, kako bismo kvalitetno radili uz vodstvo fitnes stručnjaka. Zahvaljujući Internetu i online treninzima, sada je sve to moguće kod kuće.

Pritom su troškovi značajno niži, a rezultati mogu biti fantastični, ovisno o tvojoj odlučnosti i dosljednosti pri provođenju plana treninga. Zato je tjelovježba kod kuće danas zaista bolje rješenje od odlaska u teretanu, a čak i ako nemaš doma uvjete za vježbanje, svoj online trening uvijek možeš prebaciti na neko mirnije mjesto.

Baš u tome će ti pomoći BudiFit aplikacija, kao stvorena za one koji traže efikasan trening u intimnom okruženju. U ovoj aplikaciji pronaći ćeš stotine različitih video demonstracija vježbi, a na raspolaganju ćeš imati i podršku profesora kineziologije Kristiana Tina Amstronga, iza kojeg su već stotine uspješnih transformacija.

Redovito mjerenje napretka, savjeti o prehrani te konkretan plan treninga složeni na temelju tvojih ciljeva i karakteristike. Sve te to čeka uz BudiFit mobilnu aplikaciju, a odlično je što imaš pravo na 7 dana besplatnog korištenja pa je svakako instaliraj i provjeri zašto dobiva toliko pohvala!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se