fbpx
Pet načina kako se riješiti navike preskakanja treninga!
Fitness Predloženo Top

Pet načina kako se riješiti navike preskakanja treninga!

Odgađanje i preskakanje treninga definitivno utječe na rezultat tvojeg plana mršavljenja. Srećom, postoji nekoliko elegantnih načina kako se napokon riješiti ove navike.

Tjelovježba je zaista sjajna stvar. Ne samo što učvršćuje tvoje mišiće i poboljšava cjelokupno zdravlje tvog organizma, već troši i pregršt kalorija, a to može biti ključno dok pokušavaš dovesti u red svoju kilažu.

Baš zato se redoviti treninzi preporučuju onima koji su se posvetili procesu mršavljenja. Ne mora to biti duže od pola sata vježbanja, dva do tri puta tjedno. No, definitivno je od velike važnosti redovito protegnuti mišiće, jer to smanjuje pritisak na tvoj plan prehrane i otvara ti puno elegantniji put do željenih rezultata.

Što je najbolje, ne moraš biti sportski tip da uspješno odrađuješ svoje treninge. U današnje vrijeme postoje jednostavne, a efikasne vježbe koje zlata vrijede za tvoje mišiće, a usput i otapaju salo na tvom trbuhu, bedrima i stražnjici.

Mnogi su svjesni važnosti tjelovježbe, ali jednom kad treba krenuti s treningom, pronađu razlog zašto ga – preskočiti! Nekad je razlog lijenost, nekad nelagoda, a katkad se radi tek o manjku poznavanja fitnesa.

Što god bilo, preskakanje treninga nije dobro za tebe, što zapravo vrijedi za preskakanje bilo kakvih obaveza. Baš zato ti nudimo pet načina kako da se riješiš ove navike i tako svaki tjedan uspješno odradiš sve vježbe koje planiraš odraditi…

Trening odmah ujutro

Što duže stvari odgađaš, to ih je teže realizirati. To vrijedi i za tvoj trening pa je jedna od najboljih odluka odmah ga odraditi rano ujutro, nakon ustajanja iz kreveta.

Ako si jutarnji tip definitivno je tjelovježba u ranu zoru prava odluka za tebe. Ne samo što ćeš time ispucati pregršt kalorija, već će te razbuditi i dati ti gomilu energije za radne obaveze koje te čekaju tijekom dana.

Trening prije nego se zavališ u kauč

Nismo svi orni ujutro odmah navaliti na tjelovježbu. Većina ipak planira trenirati nakon posla. No, jednom kad se zavališ u kauč nakon dolaska doma, veliki su izgledi da ćeš odlučiti svoju tjelovježbu odgoditi za sljedeći dan.

Problem je u psihičkom umoru koji se nakupio u tebi i tjera te u horizontalni položaj. No, psihički umor nema veze s fizičkim. Radi se o zamki u koju ne smiješ upasti. Ako se prisiliš i ipak odradiš trening, vidjet ćeš da zapravo imaš dovoljno snage za njega. Također, puno ćeš se bolje osjećati kasnije. Zato ne dopusti da te porazi fatalna privlačnost odmaranja na kauču. Najbolje da uopće ne legneš na njega nakon posla, jer tako ćeš u potpunosti izbjeći ovu kušnju.

Trening u dobrom društvu

Jedan od načina kako izbjeći preskakanje treninga svakako je i pronalazak partnera ili partnerice za tjelovježbu. Uvijek je lakše raditi stvari udvoje, zbog čega postoji puno manja šansa za odgađanjem odrađivanja vježbi, u slučaju da iza toga stoji dogovor više osoba.

Naravno, to može biti problematično, jer jednom kad ona druga osoba odustane postoje izgledi da ćeš i ti izgubiti volju. Zbog toga je važno ustrajati i biti motivator drugima, kako bi vaš pakt o vježbanju opstao kroz sve izazove.

Trening u vlastitom domu

Jedan od glavnih razloga preskakanja treninga je to što moraš otputovati na drugi dio grada da ga odradiš. Bilo da se radi o grupnom treningu ili odlasku u teretanu, s vremena na vrijeme sigurno ćeš ga odgoditi, jer tlaka je gubiti vrijeme u transportu s jednog mjesta na drugo.

Srećom, u današnje vrijeme izvrstan trening možeš odraditi u udobnosti svog doma. Ako znaš što radiš, dovoljna će ti biti već težina vlastitog tijela, a eventualno ti mogu poslužiti i jednostavni rekviziti, poput girje, elastičnih traka ili pilates lopte.

Već pola sata takvog treninga daje odlične rezultate i može ga se kombinirati s gledanjem televizije ili slušanjem muzika, što dodatno smanjuje stres, kao i šansu da ćeš trening odgoditi za sutra.

Trening u koji ćeš nešto uložiti

Za kraj, treba reći da više cijenimo ono u što smo uložili vlastite resurse. To vrijedi i za tjelovježbu, jer ako je nešto besplatno, uzimat ćeš to zdravo za gotovo i nećeš cijeniti ono što ti pruža.

Baš zbog toga ima smisla uložiti sredstva u kvalitetnu profesionalnu podršku. Ne samo što time otvaraš sebi najbrži, najlakši i najsigurniji put do željenih rezultata, već ćeš i s puno više ozbiljnosti pristupiti treninzima, znajući da u suprotnom bacaš novčane resurse uložene u cijeli projekt.

A ako takvu podršku možeš dobiti u udobnosti svog doma, bilo kada i bilo gdje, tada su vrlo veliki izgledi da ćeš postati osoba koja zaista dosljedno provodi svoj plan treninga!

Baš tome služi BudiFit mentorski program. Jednom kad te preuzme profesor kineziologije Kristian Tin Amstrong, vidjet ćeš kako je uz prave poteze zapravo lako smršaviti.

Uz BudiFit mentorski program čeka te osobni trener uvijek dostupan na mobitelu, a trenirati možeš bilo kada i bilo gdje, uz plan treninga koji je već stotinama zadovoljnih korisnika dao željene rezultate. Osim konkretnih savjeta o fitnesu i nutricionizmu, dobivaš i psihološku podršku NLP majstorice Bobane Mijatović.

Zapamti, bilo da te muči salo na trbuhu ili na bedrima i stražnjici, istina je da ti već sada imaš u sebi sve što je potrebno da se u sljedeća tri mjeseca preporodiš. Samo je potrebno da ti netko pokaže kako stvari stvarno funkcioniraju.

Cilj tvog programa mršavljenja prije svega će biti unapređenje zdravlja kroz siguran sustav treninga, prilagođen tebi i tvojim karakteristikama. Čeka te uspješno oblikovanje tijela, više energije i manje centimetara oko struka, kao i bolja kvaliteta svakodnevnog života. Na kraju ti se smiješi potpuna transformacija, o kojoj oduvijek sanjaš. Ako je to ono što želiš, obavezno se javi!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se