fbpx
Kvalitetno upravljanje vremenom – ključ uspjeha u izgradnji tijela!
Lifestyle

Kvalitetno upravljanje vremenom – ključ uspjeha u izgradnji tijela!

Čak i najzaposlenija osoba može pronaći dovoljno vremena za tjelovježbu i kvalitetnu prehranu, ako zna kako upravljati vlastitim obavezama. Zvuči nerealno? Ma lakše je nego što ti se sada čini!

“Nemam dovoljno vremena!” Najčešća je to izlika kad je u pitanju rad na sebi i izgradnji vlastitog tijela. Istina je, prezaposlenost je nešto s čim se mora nositi sve više ljudi, ako žele zaraditi dovoljno novca za dostojanstvenu svakodnevicu te u isto vrijeme imati i ispunjen obiteljski život.

No, čak i u takvim okolnostima moguće je kvalitetnim upravljanjem vlastitom vremenom pronaći prostora za redovitu tjelovježbu, kao i kvalitetnu prehranu, a ovom prilikom donosimo nekoliko savjeta kako bolje organizirati vlastiti dan i stići odraditi i više nego što misliš da fizički možeš…

Unaprijed se pripremi za ono što te čeka

Naravno, prvi korak ka uspješnom rješavanju obaveza svakako je upoznati se s onim što je pred tobom. Ako znaš što te čeka u tjednu koji dolazi i na vrijeme postaviš prioritete, možeš se itekako dobro organizirati.

Dobar plan pola je uspjeha, a bilo da koristiš rokovnik ili si u stanju pamtiti stvari u glavi, moguće je poslagati bliske obaveze jednu do druge i pronaći “rupu” u rasporedu za mnogo različitih stvari, ako ne gubiš vrijeme na nebitno. Uvijek će biti i iznenadnih okolnosti koje će malo promijeniti tvoje planove, nije to ništa strašno, no važno je imati plansku bazu od koje uvijek krećeš i za koju znaš da te neće iznevjeriti…

Drži se jednostavnih rješenja

Najlakše ćeš pronaći vremena za svoje obveze, uključujući i izgradnju tijela, ako koristiš najjednostavnija rješenja na putu od uspjeha. Kompliciranje je tvoj najveći neprijatelj!

Dakle, ako nemaš dovoljno vremena, trening umjesto u teretani možeš odraditi na podu vlastite sobe, s jednostavnim rekvizitima ili samo težinom vlastitog tijela. Potrošit ćeš pritom tek pola sata ili najviše sat vremena.

Zdrava hrana ne mora uvijek biti plod višesatnog kuhanja. Već za pola sata moguće je pripremiti kuhani nutritivno bogati obrok koji će te zasititi i dati ti sve potrebno za nastavak dana, a tu su i fantastična brza rješenja, poput Formula 1 šejka kao idealnog doručka za zaposlene ljude, koji se brzo konzumira, a sadrži čak 12 različitih vitamina i 13 minerala u samo dvjestotinjak kalorija.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-05-23T222548.746

Na svom poslu također uvijek trebaš tražiti najefikasniji put do rezultata, bez ikakvog kompliciranja, a da pritom kvaliteta tvog rada ne pati. U međuljudskim odnosima isto je moguće kompromisima izbjegavati komplikacije i svakome tko je bitan dati ponešto vremena, a da ga pritom ostane i za tebe…

Iskoristi “prazni hod” u svom rasporedu

Koliko god bilo obaveza, uvijek je moguće ubaciti stvari koje naizgled nikako ne stigneš obaviti, ako koristiš takozvani “prazni hod”. To su one minute i sati između dva dogovora ili zadatka, u koja je moguće ugurati nešto treće, što također ne želiš propustiti.

Pa se tako može iskoristiti vrijeme odlaska s jedne lokacije na drugu, da umjesto putovanja automobilom ili javnim prijevozom, kroz oštru šetnju odradiš jednu vrijednu fizičku aktivnost koja će ti pomoći pri dnevnoj potrošnji kalorija.

Isto vrijedi i s provođenjem vremena s ljudima i ubacivanjem poslovnih sastanaka, što se upravo u takav oslobođeni vremenski prostor može dodati, kao i pokoji zdravi ručak, može biti i poslovni, koji će ti pomoći da kvalitetno izgradiš svoje tijelo.

Podigni energiju i entuzijazam na viši nivo

Jedan od glavnih razloga zašto nemamo dovoljno vremena u svom dnevnom rasporedu je definitivno nedostatak energije!

Da, ako tvoj organizam nije na fizički optimalnom nivou, jednostavno ćeš stalno osjećati umor i tražiti dugi odmor između dvije obaveze, bez ikakvih izgleda u međuvremenu ugurati još nešto u raspored.

Odlična je vijest što energija raste upravo zahvaljujući uravnoteženoj prehrani, bogatoj svim bitnim nutrijentima, uključujući minerale, vitamine, vlakna i proteine. Također dobivaš na izdržljivosti i snazi redovitom tjelovježbom i različitim fizičkim aktivnostima, a pritom raste i tvoj entuzijazam.

Dakle, ne samo što je moguće pronaći vremena za izgradnju vlastitog tijela, već ćeš izgradnjom dobiti energiju za još više odrađenih obaveza i puno lakše realizirati sve zacrtane planove.

Zbog toga nemoj odustati od rada na sebi već u startu, zbog nedostatka vremena, jer vremena će se naći! A ako misliš da je to sve za tebe samo neostvariva i nerealna teorija te ti treba stručna podrška da se pokreneš, na pravom si mjestu.

Ako tražiš pozitivnu promjenu u životu, kroz izgradnju tijela i jačanje mentalne čvrstine, odmah se javi meni, treneru Kristianu.

Zahvaljujući 15 godina iskustva u transformaciji tisuća simpatičnih klijenata poput tebe, siguran sam da imam dobitnu formulu koja će te u sljedećih 90 dana dovesti do ostvarenja svih želja i zacrtanih ciljeva.

Veselim se što ti mogu pomoći!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se