Herbalife Vegan – Soja kao savršeni biljni izvor proteina

Informativni

Herbalife Vegan – Soja kao savršeni biljni izvor proteina

Za sve one koji žele zamijeniti proteine iz životinjskih izvora onima cjelovitima biljnog podrijetla, soja predstavlja perfektno rješenje, kako za normalno funkcioniranje organizma, tako i za lakšu kontrolu tjelesne težine…

Svi znamo koliko je bitno tijelu osigurati dovoljan unos bjelančevina, ne samo zbog učvršćivanja i rasta mišića, već i zbog brojnih drugih funkcija unutar organizma, jer proteini su esencijalni element od kojeg je sastavljeno svako tkivo te sudjeluju u stvaranju hormona, enzima i hemoglobina.

S jedne strane tu su životinjski izvori proteina koji su cjeloviti i daju sve potrebne aminokiseline za izgradnju tijela, no s njima dolazi i opasnost od povišenog kolesterola, dok mogu izazvati i probleme s krvnim tlakom. Također, u moderno vrijeme sve smo svjesniji i kako zapravo funkcionira mesna industrija, što jednom prijatelju životinja nije prihvatljivo.

Baš to je razlog zašto mnogi danas prelaze na vegansku prehranu, uključujući i neke od najpoznatijih sportaša, poput Lewisa Hamiltona i Novaka Đokovića.

Uz takav tip prehrane biljke postaju jedini izvor bjelančevina. No, tu treba pripaziti, jer nema svaki biljni protein sve što je potrebno za normalno funkcioniranje organizma…

Soja je kraljica među biljnim proteinima

Problem je što protein mora biti cjelovit, kako bi tijelu dao sve one esencijalne aminokiseline koje je nemoguće samostalno proizvesti, već ih se mora kroz hranu unositi u organizam.

Tu na scenu stupa soja, koja je svakako bolje rješenje od graška, žitarica i različitih mahunarki, kao i od chia sjemenki te kvinoje. Zašto? Jer tvom tijelu daje 21 aminokiselinu, baš sve koje imaju i životinjski cjeloviti proteini, uključujući i onih 9 esencijalnih koje organizam ne može sam proizvesti.

To znači da soju ne moraš nužno kombinirati s drugim žitaricama i grahoricama, za osiguranje svega potrebnog što dolazi s bjelančevinama, što je čini najpraktičnijom namirnicom za vegansku prehranu.

Također, klinička istraživanja su pokazala da već 25 grama soje dnevno može pozitivno utjecati na razinu kolesterola u tvojoj krvi, a smanjuje u nekoj mjeri i rizik od srčanih bolesti.

Ako dodamo tome još kalorijsku vrijednost od tek 173 kcal na 100 g, uz 6 grama biljnih vlakana koje ćeš također u sebe unijeti, postaje jasno zašto je soja perfektna za kontrolu tjelesne težine, kao i nezaobilazan dio prehrane svakog vegana…

Herbalife Vegan osigurava proteine upravo iz soje

Mnogo je načina kako unijeti soju u svoje tijelo, ali postoji jedan vrlo praktičan kojeg ćemo ovom prilikom izdvojiti. Naime, za sve one koji traže 100% veganski izvor cjelovitih proteina, fantastično rješenje pronaći će u mješavini za proteinski napitak Herbalife Vegan.

Ova mješavina osigurava čak 15 g cjelovitih proteina po porciji, dobivenih upravo iz izolata soje, a sadrži i 12 različitih vitamina, uključujući 109 mg vitamina C, prijeko potrebnog za jačanje imuniteta. Tu je i 10 različitih minerala, uključujući veliku količinu kalija, kalcija i fosfora, što će značajno olakšati traženi dnevni unos mikronutrijenata.

Proteinska mješavina Herbalife Vegan namijenjena je prije svega onima koji žele tijelu osigurati značajnu količinu cjelovitih biljnih proteina, a žive užurbanim stilom života i nemaju uvijek vremena posvetiti se spravljanju hrane i brižnom biranju veganskih namirnica.

Što je najbolje, Herbalife Vegan proteinsku mješavinu moguće je kombinirati uz Formula 1 šejk, za još nutritivno bogatiji obrok, pun visokokvalitetnih biljnih proteina, zdravih ugljikohidrata, esencijalnih masti, kao i 26 različitih vitamina i minerala.

Dakle, tko poznaje osnove nutricionizma, nema razloga za brigu! Svaki vegan danas bez ikakvih problema može svom tijelu osigurati sve potrebne aminokiseline iz biljnih izvora proteina. A Herbalife Vegan svakako je jedno od najboljih rješenja kako to elegantno i jednostavno realizirati…

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaPregled proizvoda