fbpx
Kako tjelovježba utječe na kvalitetu tvoje kože?
Fitness Predloženo Top

Kako tjelovježba utječe na kvalitetu tvoje kože?

Iako je jačanje mišića, kao i ljepše oblikovanje tijela primarni rezultat redovite tjelovježbe kombinirane s adekvatnom prehranom, zapravo će treninzi pozitivno utjecati i na blistavost tvoje kože…

Znamo da s godinama dolazi do starenja kože, koja već nakon 25. godine slabije proizvodi kolagen, a kožne stanice zatim sve se sporije regeneriraju pa naša vanjština izgleda drukčije nego u tinejdžerskim danima, s različitim pigmentima i borama kao pokazateljima da njezina kvaliteta više nije na vrhuncu.

No, starenje kože ne nastaje samo pod utjecajem naše zrelosti, već i zbog različitih negativnih faktora za koje smo si sami krivi, poput pušenja ili prekomjernog konzumiranja alkohola, kao i izlaganja UV zrakama sunca te različitim nečistoćama.

Između ostalog, prehrana bazirana na industrijski obrađenoj hrani s minimalnom količinom vrijednih nutrijenata u sebi ubrzat će starenje kože, jer kožnim stanicama trebaju antioksidansi, koji na sebe vežu slobodne radikale i omogućuju bolju regeneraciju.

No, zanimljivo je da pozitivan utjecaj na tvoju kožu ima i tjelovježba. Ne, ne govorimo o sportovima u kojima su padovi na asfalt i različite ozljede redovita pojava, nego o klasičnim treninzima na prostirci sobe, kao i aerobnim aktivnostima. Na prvi pogled ne čini se da imaju poveznicu sa zdravljem kože, no zapravo ovakve vježbe puno pomažu pri očuvanju njezine blistavosti…

Tjelovježba pospješuje cirkulaciju

Nisu samo hidratantne kreme bitne da bi koža dobila hranjive tvari koje su joj potrebne. Tjelovježba će također pomoći, jer ima pozitivan utjecaj na cirkulaciju krvi unutar ljudskog tijela, a upravo to je mehanizam koji će osigurati dotok kisika do tvojih kožnih stanica.

Kisik je pak potreban kako bi došlo do regeneracije kožnih stanica, odnosno obnavljanja oštećenja zbog kojih izgleda staro i istrošeno.

Dobra cirkulacija također znači da čak i najmanje kapilare dobivaju dovoljno krvi, što utječe na boju tvoje kože koja odmah izgleda svježije, a ne smijemo zaboraviti ni efekt znojenja na kožu, koja kroz taj proces pročišćava svoje pore i uklanja nakupljene nečistoće.

Drugim riječima, redovita tjelovježba ne samo što olakšava kontrolu tjelesne težine i učvršćuje mišiće, već će se pobrinuti i za bolji izgled tvoje kože. Istina je, koža će dobiti na blistavosti ako bude na pravi način prokrvljena, što je još jedan od razloga zašto ti se isplati redovito protegnuti svoje mišiće…

Koje aktivnosti su dobre za kvalitetu kože?

Mnogo je različitih treninga koji će pozitivno djelovati na tvoju cirkulaciju. Izdvajamo svakako plivanje, kao i planinarenje, s tim da se obavezno moraš pobrinuti kod vanjskih aktivnosti da zaštitiš svoju kožu od negativnog utjecaja UV zraka, a pametno se i otuširati te očistiti lice kad se vratiš u svoj prostor, zbog različitih nečistoća kojima smo okruženi u urbanim sredinama.

Zapravo nije potrebno ići izvan svoje sobe da odradiš trening zbog kojeg će profitirati i tvoje kožne stanice. Dovoljna ti je već prostirka i težina vlastitog tijela, odnosno jednostavni rekviziti poput elastičnih traka, da odradiš vježbe koje će pozitivno utjecati na protok krvi u tvojem tijelu, kao i na ravnotežu, elastičnost i izdržljivost.

Već tri takva treninga tjedno imat će pozitivne posljedice za tvoju svakodnevicu, jer bolje ćeš spavati, imat ćeš više energije, kao i čvršće mišiće na kritičnim dijelovima tijela, a i blistaviju kožu.

U svakom slučaju, bilo da želiš poboljšati kvalitetu svoje kože ili ljepše oblikovati tijelo, tjelovježba je rješenje koje se uvijek isplati, pogotovo ako znaš što radiš i imaš plan koji garantira odlične rezultate.

A do vrhunskih rezultata možeš doći samostalno, ako nutricionizam i fitnes imaš u svom malom prstu, no čak i ako nemaš potrebno znanje ništa nije izgubljeno. Prava profesionalna podrška definitivno će ti pomoći da prestaneš tapkati na istom mjestu i napokon kreneš u pravom smjeru, samo je trebaš zatražiti.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena, s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Baš u tu svrhu razvio sam BudiFit mobilnu aplikaciju koja ti između ostalog nudi mogućnost mjerenja i analiziranja vlastite težine, opsega tijela i FMS-a, ali i praćenje vlastitog napretka kroz vježbe koje uključuju težinu vlastitog tijela, girju, mini bands i elastičnu pilates traku.

Također uz moju aplikaciju dobivaš detaljan plan treninga za svaki tjedan, s konkretnim vježbama spojenima u jednu cjelinu, s kojima ćeš kroz sljedećih tri, šest ili čak 12 mjeseci imati idealne uvjete za ostvarivanje zacrtanih ciljeva, vezanih uz mršavljenje i izgradnju tijela. Naravno, za tebe imam spremne i savjete o prehrani, koji će ti pomoći sastaviti jelovnik kao stvoren za postizanje svih tvojih fitness ciljeva.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda se prijavi za probni period od 7 dana i iskušaj što imam za tebe!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se