fbpx
Mini Bands – praktična traka koja će učvrstiti tvoje tijelo!
Fitness Predloženo Top

Mini Bands – praktična traka koja će učvrstiti tvoje tijelo!

Kad govorimo o rekvizitima koji mogu podići tvoju tjelovježbu na viši nivo, definitivno moramo spomenuti Mini Bands, pogodan za rad na brojnim različitim kritičnim zonama na tijelu…

Izgradnja tijela traži od tebe uravnoteženu prehranu i redovitu fizičku aktivnost, a ako želiš učvrstiti pojedine dijelove tijela, tada se isplati nabaviti i pokoji praktični rekvizit koji će ti u tome pomoći.

A rekvizit za tjelovježbu ne može biti praktičniji od onog što zovemo Mini Bands, elastične gume koju možeš nositi sa sobom bilo gdje, jer stane čak i u malo veći džep na tvojoj jakni!

Traka je to u obliku prstena, koja daje otpor prilikom vježbanja i tako potiče kontrakciju mišića. Cijena joj je stotinjak kuna ili manje, a pojavljuje se uz različitim bojama koje simboliziraju različite razine otpora: lagani, srednji, snažni i ekstra snažni.

Upotreba Mini Bands trake je vrlo jednostavna, jer dovoljno je ruke gurnuti unutar trake, a nekad i noge ili čitav trup, da bi se ovaj rekvizit pobrinuo za odličnu tjelovježbu koja predstavlja razinu više u odnosu na trening isključivo s težinom vlastitog tijela…

Koje dijelove tijela vježbati uz Mini Bands?

Mini Bands traka je iznimno praktična pa ako znaš što radiš, možeš uz njezinu pomoć osnažiti i učvrstiti različite dijelove tijela, od ramena sve do nogu.

Najviše Mini Bands treninga fokusirano je na stražnjicu i bedra, ali može poslužiti i pri radu na rukama, leđima i ramenima, kao i trbušnjacima.

Ova elastična traka u obliku prstena pobrinut će se za kompletnu tjelovježbu, od dinamičkog zagrijavanja do fokusa na kritične dijelove i vježbi stabilizacije.

Što je najbolje, sve vježbe je moguće izvoditi u udobnosti svog doma, na vlastitoj prostirci, s 8 do 12 ponavljanja, ovisno o razini otpora trake koju koristiš…

Koje Mini Bands vježbe vrijedi izdvojiti?

Dobar Mini Bands trening može se fokusirati na različite dijelove tijela, s tim da su noge, stražnjica i trbušnjaci najčešće u fokusu.

Izdvajamo nekoliko vježbi koje daju odlične rezultate uz Mini Bands pa im se definitivno isplati dati priliku:

  • Čučanj skok uz Mini Bands – traka je između nogu, iznad razine koljena. Skačeš u zrak i držiš trbuh stisnutim, šireći noge prema van, a pri doskoku ideš u čučanj, uz doskok na prednji dio stopala.
  • Odnoženje – Mini Bands je ponovo među nogama, malo iznad koljena, a trbuh stisnut. Ruke su na kukovima, a jedna noga ide u odnoženje, dijagonalno, prema nazad ili u stranu. Nakon toga isto napraviš s drugom nogom.
  • ISO Bird Dog – radi se s dvije gume, jedna je oko natkoljenica, a druga oko zapešća desne ruke. Desno koljeno je na prostirci, lijeva noga je u zraku, paralelna s podlogom. Dok lijeva ruka drži traku, desnom je povlačiš. Nakon toga sve obratno, lijeva povlači, s desnom nogom u zraku. Odlično za triceps.
  • Donkey Kicks – svima poznata vježba za stražnjicu još je efikasnija uz Mini Bands, kojeg držiš iznad koljena, nešto bliže preponama nego u prethodnim vježbama. Nalaziš se na koljenima, s rukama na prostirci i jedna noga ide prema nazad, uz otpor koji pojačava kontrakciju mišića zahvaljujući elastičnoj traci.
  • Veslanje u pretklonu – odlična vježba za leđa, koju radiš u pretklonu, uz ravna leđa. A Mini Bands je u rukama i povlačiš ga prema tijelu ispod pupka, kao da si na ergometru.

To su samo neke vježbe koje se isplati iskušati koristeći Mini Bands, rekvizit koji ti nudi zaista širok izbor pokreta kojima možeš učvrstiti svoje tijelo, ali i pozitivno utjecati na potrošnju kalorija, što će ti pomoći ako pokušavaš smršaviti.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2022-05-03T185535.006.png

Zato svakako razmisli o ovom fantastičnom rekvizitu, za koji danas već postoje brojni efikasni treninzi i na tebi je samo slijediti upute i koristiti ih na pravi način.

A najbolje upute dobit ćeš ako potražiš pomoć iskusnog profesionalca, nekog tko ima fitness i nutricionizam u malom prstu i zna kako prilagoditi svoje treninge tvojim ciljevima. Nekog poput mene, koji jedva čeka pomoći ti promijeniti tvoju svakodnevicu.

Mini bands su samo jedan od lako dostupnih i praktičnih rekvizita, uz pomoć kojih možeš brzo i efikasno oblikovati i učvrstiti svoje tijelo, te napraviti značajniju promjenu u izgledu u svega nekoliko mjeseci. No, nije dovoljno imati rekvizit, a pritom ne znati kako ga koristiti i kako najbolje iskoristiti benefite koje on nosi.

Baš u tu svrhu razvio sam BudiFit mobilnu aplikaciju koja sadrži pregršt vježbi kao stvorenih za tvoje potrebe, uključujući i one s Mini Bands trakom, s kojima ćeš kroz sljedećih tri, šest ili čak 12 mjeseci imati idealne uvjete za ostvarivanje zacrtanih ciljeva, vezanih uz mršavljenje i izgradnju tijela.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda se prijavi za probni period od 7 dana i iskušaj što imam za tebe!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se