Mudman

Fitness taktike slavnih koje djeluju

352

Ajmo reći nešto o fitness taktikama slavnih. Jesu li vas nadahnule novinske priče o prečacima koje slavni koriste u fitnessu? Zavidite li isklesanom tijelu filmskih zvijezda? Ako je vaš odgovor potvrdan, ili samo želite otkriti nekoliko tajni slavnih, onda nastavite čitati jer ću sa vama podijeliti nekoliko fitness taktika slavnih!

Kao prvo, vjerujte mi da ne morate zaposliti nutricionista ili trenera fitnessa kako biste postigli vlastiti status fitness zvijezde. Ključ uspjeha u stvaranju vašeg tijela iz snova su naporan rad i predanost.

Donosim vam nekoliko “da” i “ne” za četiri uobičajene fitness taktike slavnih. Svi smo mi zvijezde u vlastitim životima. Zato mi dozvolite da vam pomognem krenuti vlastitim putem prema postizanju vaših osobnih ciljeva da postanete fitness zvijezda.

Fitness taktika slavnih 1: Crash (brzinske) dijete

NE: Pribjegavati opasnim prehrambenim taktikama. Mnoge se zvijezde u pripremama za debi na velikom ekranu oslanjaju na planove u posljednjem trenutku te, uz nekoliko milijuna dolara na kocki u kombinaciji s obećanjem slave, ne iznenađuje da će poduzeti drastične mjere. Upuštanje u prakse poput dugih mukotrpnih dijeta i izgladnjivanja je grozna taktika, osim ako nije prema uputi liječnika.

Zašto: Bilo kakve ekstremne dijete dati će samo privremene rezultate. Mnogi zdravstveni rizici povezuju se sa iznimno niskokaloričnim dijetama, a dugoročni rizici za vaše zdravlje jednostavno nisu vrijedni privremeno uskog struka.

DA: Dobro pregledajte kuhinjske ormariće i ocijenite vaše prehrambene navike. Najbolji i najsigurniji način za mršavljenje jest pronalazak vaše osobne kalorijske ravnoteže koja će omogućiti da se riješite suvišnih kilograma, a da pritom ne uskratite tijelu osnovne hranjive sastojke. Da biste mogli započeti sa pravilnim izborom hrane, pogledajte kratki video u kojem Susan Bowerman prikazuje kako mogu izgledati 100 kalorija http://hrbl.me/13hyFaQ

Fitness taktika slavnih 2: Ekstremni fitness kampovi

NE: Skočiti direktno na sedmodnevnu rutinu intenzivnog vježbanja. Mogu čuti kako ste glasno izdahnuli na spomen ovog savjeta jer uvijek mislimo da je više bolje. Ipak, kada je riječ o fitnessu, nije uvijek tako. Dobro, naslovi bi mogli glasiti vaša omiljena zvijezda je vježbala dvaput dnevno po nekoliko sati u komadu i pritom jela kao vrapčić, ali ono što sa vama neće podijeliti jesu bol i patnja koje dolaze u paketu sa takvim intenzivnim rasporedom. Mnogi se oslanjaju na lijekove protiv bolova i čitala sam o brojnim slučajevima kada su zvijezde zbog iscrpljenosti završavale u bolnici. Nemojte prebrzo povjerovati u nešto samo zato što se čini da daje čarobne rezultate, jer je velika vjerojatnost da je to još jedno od privremenih rješenja. Vjerujte mi kad vam kažem da brzo rješenje ne postoji.

DA: Postupno pojačavajte vašu rutinu vježbanja, jer za trajne rezultate morate otežavati vaše treninge. Naša se tijela jako dobro prilagođavaju sve težim fizičkim zahtjevima. Kad vam se nešto počne činiti lakim, uložite malo više napora. Ako ste tek počeli vježbati, dobro je usredotočiti se na trajanje vježbe. Kad uđete u formu, možete krenuti sa prilagodbom intenziteta treninga i dobiti bolje rezultate u kraćem roku.

Fitness taktika slavnih 3: Nova oprema za fitness

NE: Kupovati svaku novotariju ili opremu za fitness ili vjerovati da se sa zavojima i vibracijskim spravama za vježbanje možete zamotati u stanje poboljšane kondicije. Lako je misliti da, samo zato što je na kutiji lice neke zvijezde, to stvarno djeluje. Ipak, moguće je da se model pripremao za snimanje koristeći neke druge fitness metode!

Zašto: Uređaji mogu izgledati mnogo primamljivije od napornog rada i znojenja koji se povezuju sa vježbanjem, ali iskreno se zapitajte: kada se nešto može postići bez imalo truda?

DA: Uložite u neke jeftine potrepštine za fitness poput utega, elastičnih traka i prostirki za jogu. Na tržištu postoje brojne nevjerojatne sprave koje stvarno djeluju, ali prije kupovine dobro proučite svaku spravu i vidite koliko je zapravo praktična. Ako su bazirane na općim načelima fitnessa kao što su kardio, gipkost, izdržljivost ili snaga, možda su vrijedne da ih uzmete u obzir. Ako pak obećavaju bolju formu dok vi stojite na mjestu, vrlo je vjerojatno da ćete potratiti vrijeme i novac.

Fitness taktika slavnih 4: Članstvo u teretani i osobni treneri

NE: Trošiti više novca nego si možete priuštiti za članarinu u teretani ili osobnog trenera. Samo zato što zvijezde to rade, ne znači da običan puk mora trošiti cijelo bogatstvo iz mjeseca u mjesec.

Zašto: Ako odaberete nešto što si ne možete priuštiti – ili još gore, nećete koristiti – onda će vam biti prelako odustati od teretane misleći da fitness zahtijeva previše truda i novaca. To ne mora biti tako – krug oko parka, trening kod kuće ili 24 Fit Camp mogu pridonijeti vašoj kondiciji isto kao i ekskluzivna teretana. Doista vjerujem u moć osobnog trenera, no dovoljan je i dobar savjet ako si ga ne možete priuštiti.

DA: Popričajte sa trenerom o vašoj financijskoj situaciji i izradite održiv plan koji će vas dovesti u vrhunsku formu. Ako imate određeni budžet, recite treneru jer će u većini slučajeva pronaći način da radi sa vama. Posao trenera fitnessa je naučiti vas osnove, pomoći u održavanju motivacije i, najvažnije, pomoći vam da sigurno trenirate. Dobar trener će vam pomoći u prijelazu na samostalno vježbanje.

***

Divim se izgledu slavnih i cijenim naporan rad i trud koji ulažu u održavanje svog izgleda. Ali, upamtite da izgled može varati i da vanjština nije uvijek pokazatelj zdravlja. Zato vam predlažem da pronađete vlastitu unutarnju filmsku zvijezdu korištenjem najboljeg mogućeg plana: konzistentna pravilna prehrana i plan aktivnosti. U komentarima mi možete javiti kako ste vi pronašli svoju unutarnju zvijezdu.