fbpx
Efektivni načini za stvaranje zdrave navike
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-01-31T080815.676
Fitness Lifestyle Mršavljenje Ostalo Zdravlje

Efektivni načini za stvaranje zdrave navike

Zdrav stil života počinje sa stvaranjem zdrave navike za sebe. Evo nekoliko savjeta o tome što možete učiniti.

11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-01-30T224357.803

Najbolji način za stvaranje zdrave navike je da pogledate kako vaš mozak obrađuje informacije za stvaranje nezdravih navika, a onda, koristiti to znanje u svoju korist. Na primjer, mnoge tvrtke brze hrane koriste svoja osjetila kako bi dobili rezultat o onome što privlači kupce. Hoteli, trgovine i oglašivači sve više potiču naša osjetila na način kako bi nas više privuklo, i to djeluje.

Koristeći svoja osjetila vida, okusa, mirisa i sluha mogu vas pozitivno povezati s određenom hranom ili ponašanjem, pa zašto ne iskoristiti to znanje za stvaranje pozitivnih osjećaja o vježbanju i zdravoj prehrani? Ovdje su savjeti o tome kako možete probuditi vaša osjetila i postati ovisnik zdravog načina života.

Izađite van

11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-01-31T072235.218

Vježbanje u prekrasnom ambijentu na otvorenom je odličan način da uživate biti aktivniji. Mnogi ljudi smatraju da je ono što je trebao biti brzo 20 minuta postaje mnogo duže, kada oni uživaju u onom što vide oko sebe. Ono što je vizualno privlačno razlikuje se za svakog pojedinca – neki uživaju ići u planine i polja, dok se drugi osjećaju dobro u prometnim gradskim ulicama. Važno je znati što želite, i stvoriti rutinu oko tog.

Unutra budite kreativni

Ako vježbanje vani nije moguće za vas, odlučite napraviti trening blizu prozora, tako da možete gledati van. Na taj način možda čete biti više motivirani za trening. Također kombinirajte kardio trening sa vježbama snage. kako bi imali najveće benefite od samog treninga.

Imajte prostor za vježbanje

11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-01-31T073127.242

Ako mislite na vježbanje kod kuće, možete stvoriti prostor za vježbanje jednostavnim stavljanjem prostirke na pod. Pokušajte stvoriti naviku korištenja istog prostora u vašem domu za vježbanje 3x tjedno. Kada imate određen prostor, to vam omogućuje da se usredotočite i koncentrirate na svoju rutinu. Na taj način ćete sigurno biti produktivniji u svome danu i sigurno ćete pobijediti stres.

Napravite lijepu hranu

Uzmite dodatno vrijeme i brigu za stvaranje lijepih, šarenih, vizualno privlačnih obroka i zalogaja. Ako je vaša omiljena boja je na primjer crvena, dodavanjem paprike, jagoda i crvene jabuke u vaše zalogaje će vas više primamiti. Uvijek se osjećamo puno sretniji kada jedemo hranu koja izgleda dobro, i to je razlog zašto nas često primame lijepo uređeni kolači. Često zdrave opcije ne gledaju sve to poticajno, ali uz malo kreativnosti i vremena možete pripremiti zdrave obroke dobrog izgleda.

11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-01-31T073633.421

Koristite glazbu kako bi unaprijedili vaše raspoloženje

Glazba koju slušate tijekom treninga može utjecati na to kako se osjećate i kako vam je teško raditi. Napravite svoju omiljenu trening listu, ja često za tu svrhu koristim YouTube. Kad se istežete i radite yogu, neka svira glazba koja je spora jer to može pomoći da smanji stres.

Cristiano Ronaldo donosi nam CR7 Drive

Omiljeni napitak neuništivog Cristiana Ronalda, ali i svih onih koji traže veću izdržljivost i naprednu hidrataciju u trenucima kada daju svoj maksimum! Slavni Portugalac donosi nam CR7 Drive, otopinu ugljikohidrata i elektrolita koja dokazano pospješuje apsorpciju vode tijekom tjelesne aktivnosti i pomaže održati izdržljivost, bilo da se radi o iscrpljujućoj nogometnoj utakmici ili vježbanju u teretani.

11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-01-31T074649.489

Koristite mirisna ulja, jer to utječe na vaše raspoloženje

Kada mislite vježbati, prilično sam siguran da miris koji dolazi na pamet su znojne čarape i pljesniva torba. To nije baš velika motivacija da biste mogli vježbati. Razmislite o korištenju mirisa koji će vam pomoći potaknuti vaše raspoloženje i razinu energije. Nakon što odaberete određeni miris koji vas asocira na vježbanje, već ste time pomogli stvoriti zdravu naviku. Miris lavande, na primjer, vrlo je smirujuć i umirujuć, tako da je to savršen način da bi se u smirilo stanje uma.

Izradom zdravog i aktivnog stila života imajte rutinu koja uključuje sva vaša osjetila jer vam ona mogu pomoći da se počnete istinski radovati svojoj dnevnoj rutini vježbanja. Što više pozitivnih stvari možete napraviti, bolje ćete se osjećati.

11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-01-31T075231.841

Ako su vam korisni moji savjeti, pozivam vas da se priključite mojoj besplatnoj Facebook grupi za podršku u pogledu prehrane, treninga i osobnog razvoja gdje svaki dan dijelim vrlo zanimljiv sadržaj.

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se