fbpx
Dijeta donosi rezultate samo ako u tvojoj glavi ima smisla ono što poduzimaš!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-09-26T222808.788
Mršavljenje Top

Dijeta donosi rezultate samo ako u tvojoj glavi ima smisla ono što poduzimaš!

Slijepo slušanje savjeta koje zapravo uopće ne razumiješ. Jedna je to od najvećih mogućih pogrešaka pri mršavljenju, jer ako radiš stvari koje u tvojoj glavi nisu logične, prije ili kasnije dolazi do gubitka motivacije, mentalnog pucanja i odustajanja…

Nedostatak discipline. Želja za prebrzim dolaskom do rezultata. Zapinjanje na prvim ozbiljnim preprekama i izazovima. Problemi s motivacijom i nedostatkom vjere u sebe.

Neki su to od razloga zbog kojih brojne dijete danas završavaju neuspjehom, no istina je da se u pozadini većine propalih pokušaja mršavljenja zapravo nalazi nerazumijevanje onog što radiš!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-26T215356.683

Istina je, ako ne znaš ništa o nutricionizmu i fitnesu, ima smisla poslušati savjet sa strane i pokušati ga slijediti, no s druge strane, nema baš nikakve koristi od slijepog slijeđenja onog što ti drugi kažu, bez da stvari smisleno ne posložiš u vlastitoj glavi.

Zašto? Jer kod višemjesečnih planova nužnih za uspjeh nečeg kao što je mršavljenje, koraci koje poduzimaš moraju za tebe apsolutno imati smisla i djelovati ti logično i smisleno, jer jedino ćeš u tom slučaju imati čvrstu mentalnu bazu posvetiti se iz tjedna u tjedan unaprjeđenju kvalitete vlastite svakodnevice, skidanjem masnih naslaga, učvršćivanjem tijela i poboljšanjem cjelokupnog zdravstvenog stanja organizma…

Što se događa ako ne razumiješ što radiš?

Pronađeš na Internetu dijetu za koju na društvenim mrežama tvrde da donosi sigurne rezultate. Zaključiš da ako pomaže drugima, mora i tebi te počneš bez dublje analize slijediti savjete i korake koji su navedeni uz dotični plan mršavljenja.

Nije ti u potpunosti jasno zašto jedeš hranu koju jedeš, a zašto se nečeg moraš odreći. Nisu ti ni treninzi koje pridodaješ dijeti pretjerano dragi, ali misliš si “malo ću se mučiti i skinuti kile pa se mogu vratiti na staro”.

Međutim, čak i ako dijeta koju odlučiš slijediti nije prevara i pomodni trik kakvih je danas gomila na Internetu, sigurno će prije ili kasnije doći do stagnacije u napretku, pogotovo ako vučeš poteze u kojima uopće ne uživaš. 

I onda se javlja sumnja! Shvaćaš da se mučiš oko nečeg što za tebe uopće nema logike, na temelju savjeta koje zapravo ne razumiješ.

Pokušaš još malo ustrajati, ali uz mnogo manje entuzijazma i zatim na sljedećoj prepreci koja se pojavi odustaješ, padaš u depresiju i vraćaš većinu izgubljenih kila ili čak prebacuješ svoju početnu tjelesnu težinu…

Kako učiniti da tvoja dijeta ima smisla?

Dakle, nikakve koristi od slijepog kopiranja drugih, pogotovo ako se u pozadini bajkovite priče o obećanom mršavljenju nalaze sumnjivi autoriteti.

Zapravo, postoje samo dva načina da tvoje mršavljenje završi uspjehom, odnosno ljepše oblikovanim tijelom, boljim zdravljem i ojačanim samopouzdanjem.

Prva je da samostalno dijetu prilagodiš sebi i svojim karakteristikama. Dakle, koji god plan prehrane i tjelovježbe slijediš, moraš prije svega razumjeti čemu neki potez kojeg vučeš služi i kako djeluje na tvoj organizam, a onda je potrebno eksperimentiranjem napraviti preinake i pronaći dobitnu kombinaciju koja odgovara upravo tebi.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-26T214202.802

Da, ima bezbroj zdravih namirnica i na tebi je da uvrstiš u svoj jelovnik upravo one koje će ti omogućiti unos u tijelo svih potrebnih nutrijenata, od vitamina i minerala do proteina, zdravih ugljikohidrata, biljnih vlakana i masti. No, u isto vrijeme hrana ti mora biti fina, da od nje nakon mjesec dana ne odustaneš. To je kombinacija koja sigurno postoji i na tebi je da je pronađeš!

Isto vrijedi i za tjelovježbu. Trening se mora sastojati od jednostavnih, a efikasnih vježbi koje će ti osigurati rezultate. Ne zaboravi da se svaki mišić može vježbati na mnogo različitih načina, dok postoji također mnogo različitih tipova treninga, od kojih svaki jamči potrošnju kalorija i ubrzavanje metabolizma. Na tebi je da pronađeš plan vježbi koji funkcionira, ali u kojem ćeš i uživati, jer samo takvom tipu treninga se možeš dugoročno posvetiti…

Uz pravu podršku nema nejasnoća

Nažalost, samostalno prilagođavati plan mršavljenja sebi i svojim karakteristikama lakše je reći nego provesti u djelo, jer proći će dosta vremena dok ne otkriješ koji pristup dijeti tebi najbolje odgovara.

Povremeno ćeš se naći na krivom putu pa ćeš morati povući nekoliko koraka unatrag, kako bi se napredak u budućnosti ipak dogodio, što usporava cijeli proces i negativno djeluje na motivaciju.

No, postoji i puno jednostavniji put od uspjeha. Ako želiš najbržom i najlakšom rutom uspješno finalizirati svoje mršavljenje i ostvariti željene rezultate, najbolja je odluka potražiti pomoć ozbiljnog stručnjaka, nego tko ne samo što ima bogato znanje o nutricionizmu i fitnesu, već je i spreman detaljno ti razjasniti cijeli plan koji je pred tobom te ga prilagoditi tvojim posebnostima.

Drugim riječima, treba ti netko poput mene, tko jedva čeka pomoći promijeniti kvalitetu tvoje svakodnevice!

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i online fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se