fbpx
Bojiš li se promjena u životu, čak i ako su pozitivne?
Lifestyle Predloženo Top

Bojiš li se promjena u životu, čak i ako su pozitivne?

Strah od promjena jedan je od glavnih razloga zašto ostajemo zauvijek tapkati na istom mjestu, unatoč tome što smo nezadovoljni svojom svakodnevicom. Osvijesti taj problem i stani mu na kraj!

Promjena životnog stila nikad nije jednostavna, ali ponekad je nužna, ako način na koji živiš negativno utječe na tvoje zdravlje ili izaziva u tebi nezadovoljstvo i frustraciju.

Baš to je slučaj kod mnogih koji imaju problema s viškom kilograma ili sa svojom snagom i izdržljivošću, što ih čini energetski na niskoj razini, bez pravih izgleda da ostvare sve ono što priželjkuju u svojoj svakodnevici.

Pa ipak, kad treba nešto promijeniti, lako se zalediti i ne pomaknuti niti jedan milimetar u pravom smjeru, iako znaš da nema smisla dalje nastaviti po starom. Zašto se to događa? Zbog straha od promjena u životu, čak i od onih pozitivnih, što je jedan od ključnih razloga zašto propadaju mnogi pokušaji dijete, ali i drugih važnih životnih odluka…

Zašto se bojimo promjena?

Strah od promjena ne javlja se slučajno. Svi mi živimo u nekoj zoni komfora, dobro poznatom okruženju u kojem se osjećamo sigurno.

Ako nismo zadovoljni svojom svakodnevicom, svejedno nam nije lako maknuti se iz nje, jer put u nepoznato djeluje opasno i izaziva nelagodu, čak i ako bi nagrada mogla biti izuzetno pozitivna.

Također, znaš da ćeš pokušajem mijenjanja stvari u svom životu zapravo puno toga otkriti o sebi. Što ako ispadne da si jednostavno nezadovoljna i nesretna osoba koja će biti takva čak i ako uspješno promijeniš stvari koje u ovom trenutku ne funkcioniraju? Što ako se pokaže da zapravo nemaš sposobnost išta promijeniti i da će cijeli proces dokazati da si za ništa i da nikad nećeš ništa postići?

Pitanja su to koja čuče duboko u nama i sputavaju nas, a tu je svakako i naš odnos s okolinom. Ona u pravilu nije poticajna prema tome da se mijenjamo, jer su se navikli na nas onakve kakvi jesmo.

Pa ako zaista ustrajemo u promjenama, unatoč nikakvoj podršci naših najmilijih, kako će na nas jednog dana gledati kad promijenimo životni stil? Hoće li nam svi okrenuti leđa, bez obzira što smo krenuli u pozitivnom smjeru, poput onog čovjeka koji je izašao iz pećine i vidio ljepote svijeta pa se vratio podijeliti to sa svojim plemenom koje ga je zatim ismijalo?

Zapravo se stalno mijenjamo

Strah od promjena duboko je u nama, ali riječ je o potpuno iracionalnom osjećaju, jer čovjek se zapravo stalno mijenja, a da toga uopće nismo svjesni.

Ako se samo sjetiš svojih razmišljanja prije pet ili deset godina, bit će ti jasno da više nisi ista osoba, a svejedno su te prihvatili oni koji te okružuju i nemaju nikakvih problema s novom verzijom tebe.

Isto vrijedi i s tvojom fizičkom transformacijom. Ako kreneš u skidanje masnih naslaga i oblikovanje tijela, kad krenu pozitivni rezultati u početku će te tvoja okolina čudno gledati i osjećat će se nesigurno, ali ubrzo će se naviknuti i prihvatiti tvoje nove izdanje pa se zbog svojih najmilijih ne trebaš brinuti.

Da, čeka te izazovan put koji će tražiti od tebe predanost i odlučnost, a bit će i povremenih posrtaja, što je sasvim ljudski. Ne, nećeš se na tom putu uvjeriti u svoju nesposobnost, jer ako radiš stvari kako treba naučit ćeš u tom procesu također i pozitivno razmišljati, što će ti omogućiti da zaista budeš sretnija osoba na kraju priče, neovisno o postignutoj liniji i razini čvrstine kritičnih dijelova tijela koje toliko želiš oblikovati…

Odupri se svojim strahovima

Dakle, promjene te vode u nepoznato, ali strah koji osjećaš moraš osvijestiti i oduprijeti mu se. Imamo samo jedan život i moramo iz njega izvući maksimum. To možeš napraviti isključivo radom na sebi, što ponekad uključuje i velike promjene, u svrhu poboljšanja zdravlja i općenito boljeg osjećaja u vlastitoj koži.

A odlična je vijest što zaista postoji jednostavan, siguran i relativno brz put prema uspjehu, kad je u pitanju fizička transformacija. Ne tabi je samo slijediti plan prehrane i tjelovježbe koji ima smisla, jer postizanje kalorijskog deficita i učvršćivanje tijela svatko od nas može pretvoriti u realnost, pod uvjetom da izabere efikasan put prema zacrtanim ciljevima.

Do tamo možeš doći samostalnim radom, a ako nemaš dovoljno znanja o fitnesu i nutricionizmu, onda je svakako najbolja odluka potražiti pomoć ozbiljnog profesionalca, onog koji ima rješenje za svaki problem i zna kako te voditi svojim vrijednim iskustvom i kako ti ponuditi adekvatan put do željenih rezultata, na temelju tvojih fizičkih karakteristika.

Kako bi ti olakšao sam proces promjene i tvoje transformacije u sljedećih nekoliko mjeseci – tvoj prvi korak koji ti preporučujem je da se prijaviš na moj TJEDNI newsletter, kako bi ti mogao na tjednoj razini isporučiti motivaciju, ideje za obroke i provjeren sustav online treninga koji je utemeljen na znanstvenim principima i načelima – odobrenih od strane profesora Kineziologije.

Većina ljudi danas ne uspijeva, ne zbog nedostatka želje, već zbog nedostatka predanosti i podrške a tu ti uvelike mogu pomoći ako ćemo biti povezani.

Tvoj trener Kristian

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se