strength-vs-cardio

Besplatni treninzi snage

369

Postavljanje teretane kod kuće može biti skupo, ali zato postoji mnogo DIY (napravite sami kod kuće) alternativa treninga snage.

Ako se osvrnemo na povijest u knigama, sprave za snagu i izgradnju mišića postojale su davno prije izuma komercijalne opreme za vježbanje i skupe dvorane. Snažni i fit muškarci i žene koristili su za kamenje, spremnike za vodu i teške predmete za uzgoj kao opremu za testiranje svoje snage i poboljšanje svoje fizičke sposobnosti. Oni su jednostavno improvizirali sa stavkama koje su imali pri ruci. Ako želite izbjeći trošak ulaska u teretanu, ali i dalje želite raditi teške vježbe za izgradnju mišića, i vi možete improvizirati.

CrossFit stilovi dvorane i mnogi boot campovi su osnovani upravo zbog toga kako bi olakšali ljudima ono što žele postići, i bez obzira na njihov ekonomski status, mogu se zabaviti s treninzima u prirodnijem okruženju.

Evo nekoliko načina za poboljšanje treninga snage kod kuće.

Pronađite gume.

S automobilskim i kamionskim gumama se vrlo teško raspolaže i postale su prilično štetno djelovati na okoliš, ali se pomoću guma može napraviti veliki alat za trening, pogotovo ako imate dobru količinu vanjskog prostora za rad. Možete pokušati prebacivati gumu po prostoru kako bi dobili snagu u nogama i gornjem dijelu tijela. Pokošajte povlačiti gume pomoću užeta kako bi poboljšali rad stražnjih mišića i stražnjice. Koristite ih za trening stabilnosti, kao što su sklekovi, ili stvorite prepreke pomoću manjih guma za kardiovaskularni fitness i agilnost. Postoji mnogo načina na koje možete koristiti gume da postanete fit i snažni.

Kupite užad.

Novije dvorane su počele koristiti ono što oni nazivaju “Bitka užadi” kao dio svoje osnovne obuke. Međutim, ne morate koristiti neko profesionalno sportsko uže kako bi vježbali. Čak i običan teški konop vam može pružiti sate zabave. Primite uže u svaku ruku i pokušajte ga preskakati. Naravno možete se i probati penjati na uže kako bi ojačali gornji dio tijela. Mali skokovi preko užadi su fantastični za vježbu. Užad je jedna od mojih osobnih omiljenih alata za obuku.

Koristite spremnike za vodu.

Spremnici za vodu, i veliki i mali, mogu se koristiti za obavljanje mnogih tradicionalnih vježbi u teretani, kao što su čučnjevi ili mrtvo dizanje. Ako živite u sušnom području, ne koristite vodu. Koristite spremnike pitke vode i pijte vodu nakon što ste obavili ovu vježbu.

Sjecite drva.

Korištenje sjekire je super za toniranje gornjeg dijela tijela i mišiće. To je, međutim, možda previše opasno za većinu ljudi koji baš i ne znaju upravljati sjekirom, ali svakako je vrlo korisno i za vašu kuću i tijelo.

Održavanje tijela u formi i aktivnosti trebalo bi biti zabavno. Aktivnost za koju se odlučite sigurno će biti ispravan izbor, tako da ćete sigurno nakon nekog vremena vidjeti napredak. Svakako ne bi trebali koristiti isprike za teretanu jer kako i sami možete vidjeti, ima i prirodnijih načina za povećanje snage i mišića.

Kao bivši sportaš, vjerujem da je nakon dobro uravnoteženog i strukturiranog programa vježbe bitno ako imate određene ciljeve na umu. No, ako je Vaš cilj jednostavno dobiti jaki i fit, možete se zabaviti tako što ćete biti kreativni sa svojim načinima vježbanja.


TAG