11 naminica koje trebate izbjegavati

3 najbolja savjeta kako zategnuti ovješenu kožu koja te deprimira!

176

Mlohava iliti ovješena koža jedan je od glavnih uzroka manjka samopouzdanja u današnje vrijeme, no najčešće nisu uopće potrebne skupocjeni zahvati da se dovedeš u red!

Koža koja bez prave svrhe visi s tijela prava je noćna mora svaki put kad je vidiš u ogledalu. Dok gledaš taj prizor, osjećaš se nesretno, nezadovoljno samim sobom, a samopouzdanje ti ne može biti na nižem nivou i pitaš se može li se išta promijeniti.

Bilo da se nalazi na podbratku, nadlakticama, trbuhu, nogama ili stražnjici, ovješena koža je estetska pojava koje se definitivno želiš riješiti.

Uzroci mogu biti različiti: od konstantnog stresa koji izaziva nezdravu razinu kortizola u krvi pa do inzulinske rezistencije, stanja u kojem stanice počnu odbijati hormon inzulina koji im donosi aminokiseline, što može imati brojne negativne posljedice.

Neuredan život i nebriga o vlastitom tijelu također nimalo ne pomažu i obično se nalaze u pozadini svega, jer izazivaju spomenute hormonalne poremećaje, a do ovješene kože može doći i zbog nestručnog gubljenja velike količine tjelesne mase u prekratkom vremenu te promjena u elastičnosti koje se pojavljuju s godinama.

U svakom slučaju, riječ je o problemu protiv kojeg se treba boriti i pobijediti ga, ali kako?

Razmišljaš zbog ovješene kože o estetskoj kirurgiji ili liposukciji? Ne bacaj novac prije nego što pročitaš 3 naša vrijednih savjeta koji su u sličnoj situaciji pomogli zategnuti kožu – mnogima!

1. Vrijeme da promijeniš prehranu i izbaciš ono loše iz nje

Ako se želiš riješiti mlohave kože, povećati razinu unosa proteina, a smanjiti ili potpuno izbaciti masti je – pogreška! Umjesto toga, smanji hranu bogatu šećerima koja podiže proizvodnju tvog inzulina na nezdravu razinu i šteti na brojne druge načine. Nikako ne kombiniraj šećer s proteinima (pekarski slatki proizvodi), jer tada postaje još štetniji. Kavu piti samo ujutro, a alkohol čuvaj za posebne prilike, kao i grickalice.

Kruh, tjestenina, muzli, krekeri. Vrijeme je da ih svedeš na minimum i potražiš alternative, a jedna od najboljih je svakako Formula 1 zamjenski obrok za kontrolu težine, mješavina visokokvalitetnih proteina, vlakana, vitamina i minerala koja diže tvoju energiju u nebo!

2. Do zategnute kože uz pomoć vlastitih mišića

Nema bolje stvari za učvršćivanje vlastitog tijela od redovite tjelovježbe. To vrijedi i za kožu. Vrijeme je da se pokreneš i biranim kvalitetnim vježbama utječeš na one dijelove tijela koji kod tebe izazivaju najviše nezadovoljstva.

Stvari se mogu dovesti u red i to čak i prije nego što to očekuješ! Naravno, samo uz upornost i potpunu predanost nacrtanim ciljevima te postepeno i razumno povećavanje fizičkih napora kako bi što prirodnijim putem stigli prvi rezultati.

3. Potraži nekog tko će te voditi u pravom smjeru

Svatko zna prati zube, ali nije – stomatolog. Svatko zna pisati, ali nije – književnik. Isto vrijedi i s prehranom te fizičkom aktivnošću. Uvijek je prava odluka potražiti dokazanog stručnjaka koji će te voditi u pravom smjeru i pomoći ti da riješiš svoje probleme i ostvariš svoje ciljeve.

Mi u BudiFitu nakon više od 1000 zadovoljnih klijenata smo tu i bit će nam drago ako nam se javiš! Ako osjećaš da je vrijeme za promjene, kontaktiraj me i saznaj što sve imam dostupno za tebe i na koji sve način ti mogu pomoći…