fbpx
Znaš li da je u 99.99% slučajeva tvoja sreća stvar izbora, a ne okolnosti?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-06-20T223541.711
Lifestyle Predloženo

Znaš li da je u 99.99% slučajeva tvoja sreća stvar izbora, a ne okolnosti?

Iako se tako ponekad ne čini, svatko od nas zapravo može biti sretna i zadovoljna osoba, ako živi život po svojim pravilima i vuče u svakom trenutku prave poteze…

Pomalo je nevjerojatno koliku važnost u našoj društvenoj zajednici pridajemo sreći. Ide to sve do praznovjerja, a što je najgore, uglavnom smatramo da je nemamo i da je to ono što nas koči na putu do ispunjavanja naših potencijala.

Bezbroj je fraza kojima proklinjemo zlu sreću: od toga da nismo rođeni pod sretnom zvijezdom do one bizarne koja kaže da se bolje roditi bez spolovila nego bez sreće, jer ako imaš sreće, narast će!

Koliko god bilo ponekad komično to naše jamranje oko nedostatka sreće, zapravo je takav mentalni sklop izuzetno kontraproduktivan i opasan, ako želiš zaista nešto promijeniti u svojoj svakodnevici i poboljšati kvalitetu svog života…

Zašto je vjerovanje u zlu sreću tako loše?

Nema sumnje, sreća nije izmišljena stvar. Okolnosti ti se zaista mogu osmjehnuti i olakšati određenu situaciju, a mogu je i zakomplicirati.

Međutim, njezin utjecaj definitivno je precijenjen u našoj regiji, a vjerovati da sreća odlučuje hoće li netko imati lijep i ispunjen život dovodi do toga da postanemo pasivna bića i čekamo da nešto padne s neba, umjesto da se potrudimo i dohvatimo ono što želimo i o čemu sanjamo.

A što je zapravo loša sreća? To je ono kad ti padne klavir na glavu ili ti se dogodi nešto zaista ekstremno, za što su postojale šanse jedan naprema milijun.

Sve ostalo, onih 99.99% slučajeva zbog kojih jamramo, to su tek manje zapreke koje svatko može preskočiti, ako to dovoljno želi i ne boji se suočiti s izazovima.

Istina je, postoji teži i lakši put. Sreća može odrediti kojim ćemo ići, no ne i hoćemo li stići na konačnu destinaciju. Nema sumnje, ako je nešto kompliciranije i traži više truda, ne znači da je automatski lošija varijanta. Tu se baš izgrađuje osobnost, stječe iskustvo i takve situacije pomažu da nam svaki sljedeći put bude lakše!

Biti sretan je izbor, a ne utjecaj sudbine

Tu dolazimo do one najveće istine, da je moguće biti sretna osoba, ako to zaista želiš. Ne, nije to jeftina fraza za tješenje onih koje život ne mazi, nego filozofija koja itekako daje rezultate na duge staze.

Svi mi imamo nesretnih razdoblja i nailazimo na nedaće koji se doimaju teškima, no tada moramo pokazati da smo spremni nositi se s izazovima. Tko vidi rješenja, umjesto problema, taj će uvijek pronaći put prema naprijed, ka dugoročnoj sreći i osobnom zadovoljstvu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-20T221137.712

U nekim ekstremnim slučajevima, poput onog klavira kojeg smo već spomenuli, sreća se zaista može ružno poigrati s nama, no ako nas ne dotuče, i dalje imamo priliku vratiti normalan život, posložiti stvari kako treba i naći se usred sretne i spokojne svakodnevice, za koju smo se svojim snagama pobrineš da te okružuje. Tko vjeruje da uvijek postoje rješenje, uvijek ima šansu dohvatiti sreću!

Pri izgradnji tijela sreća nije bitan faktor

Jedan od načina kako do sreće svakako je rad na sebi! Osobni rast i napredak nešto je što će ti dati mnogo zadovoljstva i samopouzdanja, kao i osjećaj da čvrsto držiš kontrolu nad svojim životom i gospodariš vlastitom sudbinom.

A izgradnja vlastitog tijela definitivno je jedan od najboljih načina rada na sebi. Time ne samo što radiš na svom fizičkom izgledu te podižeš svoju snagu i razinu energije, već i poboljšavaš cjelokupno zdravstveno stanje svog organizma, uz pomoć uravnotežene prehrane i redovite tjelovježbe.

I da, nitko nikad nije uspio izgraditi svoje tijelo zahvaljujući sreći, već isključivo zbog svoje odlučnosti, predanosti, zalaganja i discipline!

Baš zbog toga prelazak na zdravi životni stil može i za tebe biti prekretnica, koja će ti pokazati koliko toga možeš postići vlastitim snagama, a ne pod utjecajem vanjskih faktora, poput sreće ili sudbine.

Svejedno je to previše za tebe? Nemaš dovoljno znanja ni odlučnosti pokrenuti se s nule i započeti s preobrazbom? Ne brini, na pravom si mjestu, jer uz pravu stručnu pomoć najlakše je promijeniti svoju svakodnevicu.

Slobodno se javi meni, treneru Kristianu, jer nakon 14 godina rada s više od 1000 tebi sličnih klijenata željnih transformacije, znam da imam dobitnu formulu i za tvoj uspjeh.

Personalizirani plan prehrane, efikasni treninzi, rad na mentalnoj stazi. To te čeka kod mene ovog ljeta.

Ne srami se kontaktirati me, jer jako se veselim što ti mogu pomoći!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se