fbpx
Tjelovježba u vrućim ljetnim danima – kako sačuvati svoje zdravlje?
Fitness Predloženo

Tjelovježba u vrućim ljetnim danima – kako sačuvati svoje zdravlje?

Iako je redoviti trening bez ikakve sumnje pozitivna stvar, valja uzeti u obzir visoke temperature i toplinske udare tijekom ljeta te tome prilagoditi svoj raspored rada na sebi…

Fizička aktivnost ono je što nam daje mnogo zadovoljstva, a pogotovo ako se radi o tjelovježbi! Kad smo u redovitom treningu, energija nam raste i osjećamo se fantastično, gotovo neuništivo, što pozitivno utječe na samopouzdanje, kao i na dovođenje u red vlastite tjelesne težine.

Istina je, nakon početnih uspjeha dodatni napredak traži još malo intenzivnije treninge, što je lijepi izazov u svijetu fitnesa kojeg nije loše prihvatiti, ako želiš maksimalno uspješno učvrstiti svoje tijelo.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-25T223749.375

Međutim, postoje situacije u kojima nije loše malo povući ručnu kočnicu i ublažiti intenzitet svoje tjelovježbe, a radi se prije svega o vrućim ljetnim danima, kada se za vrijeme toplinskih valova temperature približe 40ºC i otežaju tvoje disanje, kao i normalan rad srca.

Ipak, ni tada se ne trebaš u potpunosti odreći tjelovježbe, dapače. Samo svoje aktivnosti trebaš malo prilagoditi vremenskim uvjetima. Evo kako sačuvati svoje zdravlje za vrijeme vrućeg ljeta, uz redoviti trening i rad na izgradnji vlastitog tijela…

Nije ljeti pakleno baš 24 sata dnevno

Prvi preduvjet za zdrav i uspješan trening tijekom vrućih dana svakako je pravilan izbor termina tjelovježbe.

Treniranje u podne nikako nije opcija, što zbog sunčanice, što zbog otežanog disanja i rada srca. No, u ranim jutarnjim satima, kao i predvečer, temperature se spuštaju za više od 10 stupnjeva i postaju sasvim ugodne za fizičku aktivnost.

Dakle, bilo da se odlučiš trenirati između 6 i 8 ujutro ili nakon 20 sati, uvjeti će biti značajno ugodniji i moći ćeš bez problema odraditi zacrtano, na siguran i ugodan način…

Hidratacija od jutra do mraka

Nadoknađivanje tekućine važno je u svako doba godine, a posebno ljeti. Tijelo znojenjem gubi vodu, koja čini čak 70% njegove mase i bez nje ne može normalno funkcionirati.

Za vrijeme velikih vrućina potrebno je imati flašu vode uvijek uz sebe i piti svakih 10 do 15 minuta, barem pokoji gutljaj.

Kad jednom započne trening, potrebno je dodatno uvećati unos vode i prekidati ga svakih 5 do 10 minuta radi nadoknađivanja elektrolita.

U takvim paklenim uvjetima gotovo da nema gornje granice dnevnog unosa tekućine, a za one koji žele još efikasnije nadoknađivanje vode, kao i elektrolita, neophodnih za pravilan rad svih stanica u organizmu, tu je CR7 Drive.

Ova otopina ugljikohidrata i elektrolita koju nam donosi Cristiano Ronaldo dokazano pospješuje apsorpciju vode tijekom tjelesne aktivnosti i pomaže održati tvoju izdržljivost!

Smanjiti intenzitet treninga na razumnu razinu

Paklene vrućine nisu pogodne za rušenje osobnih rekorda! Istina je, kad napreduješ i osjećaš se sve snažnije i moćnije, javlja se potreba uvijek težiti bržem, višem, jačem, no kad termometar pokaže više od 35ºC, treba se znati suzdržati.

Drugim riječima, bitno je u doba velikih vrućina malo smanjiti intenzitet treninga i žestinu s kojom pristupaš svakoj vježbi, kako bi rad na tvom tijelu ostao u zdravim i sigurnim granicama.

Još uvijek želiš silovito navaliti na trening na 35ºC? Ako ti je teško kontrolirati se, samo imaj na umu da paklene vrućine i toplinski udari u Hrvatskoj brzo prođu i već sljedeći tjedan uvjeti bi mogli biti znatno ugodniji za trening, kada ćeš opet moći žestoko i energično raditi na izgradnji svog tijela.

U svakom slučaju, bilo da želiš učvrstiti svoje mišiće ili smršaviti, dobitna formula uvijek je kombinacija znanja, odlučnosti, discipline i razuma.

A ako želiš na siguran i uspješan način ovog ljeta raditi na sebi i postići zacrtane ciljeve, najbolja je odluka potražiti profesionalnu stručnu pomoć, odnosno trenera koji točno zna kako do uspješnih rezultata, bez igranja sa zdravljem.

Ovog ljeta zato se slobodno javi meni, treneru Kristianu, jer nakon više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednje desetljeće i pol, točno znam kako personaliziranim pristupom poboljšati tvoj fizički izgled, ali prije svega i sačuvati zdravlje tvog cjelokupnog organizma.

Svi mi katkad trebamo pomoć kad zapnemo. Zato se ne srami kontaktirati me, jer uz moj plan prehrane, treninga i nezaobilazni rad na mentalnoj snazi, u mjesecima koji dolaze sigurno ćemo ostvariti rezultate koje u ovom trenutku ne možeš ni zamisliti!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se