fbpx
Odmah i sad – stani odgađanju na kraj ako želiš nešto napraviti u životu!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-09-19T091028.417
Lifestyle Predloženo

Odmah i sad – stani odgađanju na kraj ako želiš nešto napraviti u životu!

Iako nam se u datom trenutku može činiti kao racionalna odluka, odgađanje onog što je planirano u većini je slučajeva pogreška koja komplicira ostvarenje bilo kojeg cilja, uključujući i izgradnju tijela…

Oklijevanje, odgađanje, ostavljanje za poslije. U svijetu koji ne čeka na nikog i životu previše kratkom za gubljenje vremena, upravo ovakve stvari za mnoge predstavljaju najveću prepreku na putu do bolje i kvalitetnije svakodnevice.

Vjerovali ili ne, upravo odgađanje je jedan od glavnih uzroka propadanja zacrtanih planova te vodi do neizvršenih zadataka pa osoba koja je sklona ne uhvatiti se u koštac s problemima čim se pojave teško može do poslovnih uspjeha, ali i zadovoljavajuće realnosti u slobodnom vremenu.

Zašto je to tako? Radi se zapravo o psihologiji. Naime, voljni moment najsnažniji je upravo u sljedećoj sekundi nakon odluke da ćeš nešto promijeniti, napraviti i pretvoriti u realnost.

U vrlo kratkom vremenu motivacija počne padati, kao i entuzijazam. Što vrijeme više prolazi, u glavi se javlja sve više argumenata koji ti govore da možeš bez toga, da ima vremena ili da je bolje prepustiti da se time bavi netko drugi.

“Pravilo tri sekunde”, slavno je pravilo iz svijeta zavođenja koje kaže da upravo toliko vremena muškarac ima kako bi prišao u noćnom klubu ženi koja mu se sviđa, prije nego što počne sumnjati u sebe i komplicirati oko cijele situacije.

Na tvoju sreću, kod drugih zacrtanih ciljeva na raspolaganju ipak imaš nešto više vremena da sve ne završi beskonačnim odgađanjem, no svejedno moraš djelovati što prije, po mogućnosti – odmah i sad!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-05-31T071853.967

To naravno vrijedi i za izgradnju tijela, misiju koja zahtijeva predanost, čvrstinu i entuzijazam, a evo nekoliko savjeta kako se riješiti vlastitog oklijevanja i konačno početi u najkraćem mogućem roku realizirati svoje planove…

Vježbaj na malim stvarima

Tri su razloga zbog kojih odgađaš svoje zadatke i planove. Prvi je taj što misliš da uvijek ima vremena, drugi to što vjeruješ da nećeš uživati u samom procesu, a treći je sumnja u vlastite sposobnosti, jer uostalom svi mi možemo tvrditi da nešto možemo, dok ne probamo i uvjerimo se je li doista tako.

No, iako cijela situacija izaziva nesigurnost, nije problem prevladati sve tri prepreke i uvjeriti se da možeš sve što hoćeš, samo ako se trgneš.

Najbolji savjet je krenuti od malih stvari. Kad se vratiš iz šopinga, pospremi sve namirnice u hladnjak i zamrzivač ODMAH, a ne nakon što pola sata provedeš na kauču. Nakon ručka ODMAH operi suđe, a ne satima poslije, kada se već sve skori.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-05-31T072411.625

Bezbroj je drugih primjera na kojima ćeš moći uvježbati brzu reakciju i efikasno rješavanje zadataka i problema, od nalijevanja benzina prije nego što dođeš na rezervu, do razgovora o povišici ili upisu dodatne edukacije. I naravno, tu je tjelovježba. Odlična stvar za obaviti odmah i sad, a ne kasnije…

Iskoristi izgradnju tijela za bolju disciplinu

Najbolji lijek protiv odgađanja je predanost postavljenim ciljevima, iz kojeg proizlazi čvrsta disciplina. Ne, to ne znači postati fanatik bez imalo fleksibilnosti, nego osoba koja barem okvirno provodi svoje planove u djelo i ne odustaje dok ne dođe do cilja.

Upravo izgradnja tijela može za tebe biti fantastična prilika za rad na vlastitoj disciplini, a samim time i prilika za dugoročno odbacivanje loših navika, odgađanja i oklijevanja.

Nema sumnje, tjedno planiranje prehrane, kao i provođenje osmišljenih treninga u realnost pravi je izazov, pogotovo ako se tome posvetiš na višemjesečnoj bazi. Tu se gradi karakter!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-05-30T233842.613

Rad na učvršćivanju tijela i poboljšanju cjelokupne zdravstvene situacije tražit će od tebe mentalnu čvrstinu i izvršavanje zacrtanog, a odgađanje tu predstavlja problem koji aktivira lijenost i usporava ili čak uništava sve planove i postavljene ciljeve.

Zbog toga jedan proces od 90 dana izgradnje tijela ti najbolje može pomoći da se riješiš negativnih karakternih crta i navika koje te sputavaju, uključujući i oklijevanje, što će ti omogućiti ostvarivanje ciljeva u baš svakoj sferi života.

A ako misliš da nemaš u sebi ono što je potrebno da se preobraziš u odlučnu osobu koja pretvara zacrtano u ostvareno, ja ću ti dokazati suprotno!

Uz pravu stručnu pomoć, ozbiljnog i profesionalnog trenera koji je u životu radio s više od 1000 klijenata s tebi sličnim problemima, brzo ćeš se preporoditi. Zato se slobodno javi meni, treneru Kristianu, i na temelju mojih 14 godina iskustva brzo ćemo zajedno smisliti pakleni plan koji će predstavljati prekretnicu u tvom životu.

Čeka te plan prehrane prilagođen tebi, ciljani treninzi, rad na mentalnoj snazi. Ne srami se kontaktirati me, veselim se što ti mogu pomoći!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se