Kako ući u svijet tjelovježbe ako ne znaš baš ništa o treniranju?
Fitness Predloženo Top

Kako ući u svijet tjelovježbe ako ne znaš baš ništa o treniranju?

Za sve one koji nikad u životu nisu treninzima radili na svom tijelu, imamo dobru vijest. Ulazak u svijet tjelovježbe ne može biti lakši, uz pravu podršku i jednostavan, a efikasan plan vježbi, kreiran na temelju tvojih posebnosti i postavljenih ciljeva…

Trening je baš davež! Davnih dana rekao je to u jednoj reklami legendarni tenisač Andre Agassi, a iako se vjerojatno samo šalio, jer bez treninga nikad ne bi stigao na svjetski vrh, itekako je dobro pogodio što mnogi misle o tjelovježbi.

Da, trening je među onima koji imaju višak kilograma najmanje omiljena metoda mršavljenja, jer zahtijeva napor, a ako si početnik uvijek se javlja i onaj sram da će te neko vidjeti kako nespretno izvodiš pokrete kojima pokazuješ da zapravo nemaš pojma što radiš.

Međutim, tjelovježba je izuzetno važna ako se želiš bolje osjećati i bez nje nema uspješnog prelaska na zdravi životni stil. Zbog toga čak i ako osjećaš nelagodu i nesigurnost kad pomisliš na treniranje, svejedno vrijedi vježbanju dati priliku, jer zapravo nema opasnosti da ćeš se osramotiti ili ozlijediti, pod uvjetom da kreneš pravim putem i držiš se jednostavnih, a efikasnih vježbi

Zašto je tjelovježba važna?

Nekoliko je razloga zašto trebamo redovito prakticirati različite fizičke aktivnosti. Kao prvo, prilikom mršavljenja upravo tjelovježba može biti prevaga koja će ti olakšati topljenje masnih naslaga. Naime, radi se o perfektnom načinu potrošnje kalorija, što znači da ti uz redoviti trening neće trebati neka ekstremna dijeta da postigneš kalorijski deficit.

Također, treniranje je važno za zdravlje zglobova, kostiju i mišića, kao i za zdravlje tvojih leđa, koja sigurno pate ako mnogo vremena provodiš u uredskom stolcu.

Tjelovježba je nužna i prilikom oblikovanja i učvršćivanja kritičnih dijelova tijela, onih za koje želimo da izgledaju što bolje, poput nogu, stražnjice, bokova i prsa. A ne zaboravimo ni da nam trening povećava naše plućne i srčane kapacitete, sprječava nastanak bolesti krvožilnog sustava, diže snagu i izdržljivost te daje energiju s kojom ćemo lakše svladati bilo kakve zadatke koji su pred nama…

Ne trebaš biti sportski tip

Jedan od glavnih razloga zašto netko izbjegava tjelovježbu i ne želi je prakticirati taj je što misli “nisam sportski tip”. Međutim, natjecateljski duh i nadmetanje s drugima nema nikakve veze s tjelovježbom, koja se svodi na ponavljanje pokreta koji će ti osigurati bolje zdravlje i ljepšu liniju.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2022-07-03T175718.068.png

Ako spadaš među one koji su zamrzili treniranje još tamo u osnovnoj školi na tjelesnom, ne brini. Rad na sebi kroz tjelovježbu nema nikakve veze s tim. Zapravo može biti potpuno individualan, bez da te drugi gledaju i komentiraju što radiš.

Dapače, u današnje vrijeme baš svatko može trenirati u udobnosti svog doma i svejedno postizati vrhunske rezultate pa ako ti je odlazak u teretanu nešto što si ne možeš zamisliti, moraš znati da sada postoje alternativna rješenja, koja ti mogu osigurati barem jednako dobre rezultate. Istina je, zahvaljujući modernoj tehnologiji nudi ti se šansa da daleko od javnosti uz malo discipline, upornosti i predanosti bez problema ostvariš sve zacrtane ciljeve…

Kako započeti s tjelovježbom?

Ako cijeli život izbjegavaš treniranje i ne znaš kako početi, nema razloga za brigu. Naime, nije ti potrebna skupocjena oprema za efikasnu i kvalitetnu tjelovježbu, već samo težina vlastitog tijela ili eventualno praktični i povoljni rekviziti, kao što su elastične trake, mini bands ili girja.

Ne moraš niti odvojiti mnogo vremena, dovoljno je od 30 do 45 minuta triput tjedno, da bi tvoji rezultati već nakon nekoliko tjedana bili vidljivi, pod uvjetom da svoje vježbe pratiš s uravnoteženom prehranom, bogatom svim onim vrijednim nutrijentima koji ti olakšavaju postizanje sitosti i dižu tvoju energiju u nebo.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2022-07-03T174021.512.png

Dakle, samo ti treba kvalitetan plan treninga i netko tko će ti otkriti kako na najbolji način izvoditi zadane vježbe, s ciljem potrošnje kalorija i učvršćivanja kritičnih dijelova tijela.

To danas možeš dobiti online, ako zatražiš pomoć ozbiljnog profesionalca, nekog tko ima fitnes i nutricionizam u malom prstu i zna kako na temelju tvojih karakteristika i ciljeva postaviti tvoju izgradnju tijela na zdrave noge.

Radi se o najlakšem, najbržem i najsigurnijem putu do uspjeha, koji se svakako preporučuje nekome tko tek ulazi u svijet tjelovježbe. Drugim riječima, dobro će ti doći netko poput mene, tko jedva čeka pomoći ti poboljšati kvalitetu tvoje svakodnevice.

Svijet tjelovježbe je svijet koji većina rado zaobilazi i traži izgovore zašto ne trenirati ili razloge u umoru, obiteljskim obvezama, djeci, poslu, vrućini, hladnoći itd.

Tu nam kreativnost nema premca. No, istina je da jednom kada uđeš u taj svijet brzo uvidiš koliko je važan za tvoje fizičko i mentalno zdravlje.

Tada se može dogoditi promjena i ono što oduvijek mrziš postaje sastavni dio tvog života I najednom više ne možeš bez vježbanja.

Svi izgovori padaju u vodu kad pri ruci imaš brzo rješenje za svoj otpor. U tu svrhu razvio sam mobilnu aplikaciju koja će onima koji nemaju pojma odakle krenuti dati poticaj, jer s ovom aplikacijom kreću od početne razine i mogu napredovati koliko sami žele.

Osim toga, uz BudiFit mobilnu aplikaciju možeš napraviti raznorazna mjerenja, odabrati vrijeme, dane i intenzitet treninga te pritom imaš uvijek trenera pri ruci koje možeš kontaktirati i putem chata. Također uz moju aplikaciju dobivaš i mjesečno prijedlog jelovnika, gdje možeš naći puno zanimljivih recepata i pratiti kalorijski unos.

Ako ti se ovo čini zanimljivo, slobodno mi se javi za BESPLATNI free trial jer svaka povratna informacija čini da aplikacija dalje raste i napreduje, a sve u skladu sa željama dragih korisnika.

Čeka te divno putovanja s kojeg ćeš se vratiti kao nov.

Veselim se tvojoj prijavi!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se