fbpx
Je li za tebe kišni dan dobar razlog za prežderavanje?
Lifestyle Predloženo Top

Je li za tebe kišni dan dobar razlog za prežderavanje?

Jesen je dio godine kada mnogi zapuštaju sebe i zanemaruju izgradnju tijela, smatrajući da je sasvim u redu kratiti dosadne kišne dane trpanjem niz grlo velikih količina hrane…

Svi znamo za novogodišnju rezoluciju, odnosno odluku da od 1. siječnja kreće mršavljenje, s ciljem bolje izgledati kad dođu proljetni i ljetni dani.

No, kako zapravo dolazi do debljanja u završnici godine, nakon čega dijeta postaje nužna? Najčešće trpanjem u sebe hrane iz dosade, upravo tijekom ovakvih kišnih i tmurnih dana kakvi su nam došli u Hrvatsku!

Istina je, pasivan stil života ne samo što negativno utječe na tvoje mišiće, kao i na razinu energije koju osjećaš, već ćeš također lakše posegnuti za dostupnim namirnicama, ako po cijele dane sjediš doma i ne znaš što sa sobom.

A upravo kiša i tmurne jesenske boje pogoduju tome da više vremena provodimo kod kuće i imamo izgovor posegnuti za keksima, slasticama, burekom iz pekare i brzom hranom.

Kišni dan je tako postao savršen alibi za prežderavanje, no ako ti je stalo do svog zdravlja i fizičkog izgleda, možeš krenuti i drukčijim putem. Naime, postoje načini kako se oduprijeti potrebi za žvakanjem iz dosade, u završnim mjesecima kalendarske godine…

Nemoj skladištiti slastice

Svi mi imamo potrebu ponekad se nagraditi slatkim zalogajem, no u tome je lako pretjerati, jer većina kolača, čokolada, keksa i ostalih slatkih namirnica bez problema će te napuniti s više od 500 kilokalorija, što na kraju dana u pravilu dovodi do debljanja.

A ljudi baš tijekom jeseni imaju potrebu uskladištiti takve namirnice u smočnici i frižideru pa su stalno na iskušenju smlaviti ih dok ubijaju svoju dosadu.

Zato je ključ uspjeha svake dijete nemati na zalihama slastice ni brzu hranu, jer kad dođu dosadni kišni dani posegnut ćeš za njima i pojesti više nego što trebaš. S druge strane, ako povremenu potrebu za slatkim moraš zadovoljiti odlaskom u grad, tada su manji izgledi da ćeš pretjerati s trpanjem praznih kalorija u sebe…

Nađi zanimaciju

Kao što smo već rekli, dosada je uz stres i depresiju najveći neprijatelj uspješnog održavanja tjelesne težine. Baš zbog toga nužno je naći si zanimaciju koja će te toliko zaokupiti da nećeš imati potrebu jesti iz dosade.

Opcija pred tobom zaista je mnogo, čak i ako vani pada kiša. Možeš učiti nove vještine, družiti se s ljudima pa makar i virtualno ili obavljati različite korisne poslove, od onih kućanskih do svih ostalih koji će učiniti tvoju svakodnevicu kvalitetnijom.

Kako god, samo je bitno zaokupiti um, jer tada vrijeme brže prolazi i postoji manja potreba hranom rješavati problem dosade, pri čemu se rijetko koriste voće i povrće, već se trpa u sebe baš one namirnice koje najviše debljaju

Vježbati možeš i kad pada kiša

To što vani nije lijepo vrijeme možda utječe na tvoje raspoloženje i potiče te na lijenost, ali samo ako to dopustiš. Moraš znati da će osoba koja želi živjeti aktivno uvijek za to pronaći način, čak i ako pada kiša. Što je najbolje, što živiš aktivnije, imat ćeš više energije, a samim time i snage nastaviti provoditi dane u istom stilu, u svako doba godine.

Baš zbog toga ako pokušavaš smršaviti tjelovježba je nešto što nema smisla preskakati, jer možeš je odraditi čak i u ekstremnim vremenskim uvjetima. Danas ti je potrebna tek prostirka i težina vlastitog tijela da u udobnosti svog doma odradiš trening koji će učvrstiti tvoje mišiće, potrošiti tvoje kalorije i pomoći ti da bolje spavaš.

Nema sumnje, ako znaš što radiš, možeš jednostavnim i efikasnim treninzima mnogo učiniti za svoj organizam, a usput i napraviti dodatni korak koji će onemogućiti tvoje jesensko-zimsko debljanje i olakšati ti put prema zacrtanim ciljevima.

Do sjajnih rezultata možeš doći samostalno, ali čak i ako ništa ne znaš o fitnesu i nutricionizmu, svejedno nemaš razloga za brigu.

Još uvijek možeš procvjetati uz BudiFit mobilnu aplikaciju, u kojoj dobivaš svog osobnog trenera i detaljan plan treninga za svaki tjedan, s konkretnim vježbama spojenima u jednu cjelinu, na temelju profesionalne procjene tvojih mogućnosti. To je nešto što će ti definitivno dati idealne uvjete za ostvarivanje zacrtanih ciljeva, vezanih uz mršavljenje i izgradnju tijela.

BudiFit aplikacija nudi mogućnost mjerenja i analiziranja vlastite težine, opsega tijela i FMS-a, a i detaljno praćenje vlastitog napretka kroz vježbe koje uključuju težinu vlastitog tijela, girju, mini bands i elastičnu pilates traku.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje?

Onda se prijavi za probni period od 7 dana i iskušaj sve prednosti BudiFit mobilne aplikacije!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se