Što ako neprestano tapkaš na mjestu dok pokušavaš smršaviti?
Mršavljenje Predloženo Top

Što ako neprestano tapkaš na mjestu dok pokušavaš smršaviti?

Izgradnja tijela traži od tebe prilagodbu i promjene, pogotovo ako ono što provodiš ne daje konkretne rezultate…

Kažu da je mršavljenje maraton, a ne sprint, no što ako je napredak toliko spor da ga ne možeš niti uočiti na svom tijelu? Da, izuzetno je frustrirajuće kad tapkaš stalno na istom mjestu i vrtiš se u krug, u bilo kojoj sferi života, a pogotovo ako se radi o kontroli tjelesne težine.

Jedan kilogram dolje pa jedan gore. I tako unedogled. Pa pukneš i nabaciš pet kila, koje je još teže izgubiti nego one prethodne. Kad se takve stvari počnu događati, mršavljenje zbilja postaje muka.

No, dobra je vijest da je napredak ipak moguće ostvariti, čak i ako naiđeš na zid koji ti se čini neprelazan. Naravno, pod uvjetom da nešto promijeniš, jer ako stalno radiš isto i to ne daje nikakve rezultate, nemaš se pravo nadati poboljšanjima u budućnosti…

Treba ti razuman plan i čvrsta motivacija

Glavni razlog izostanka napretka prilikom mršavljenja definitivno je problem s planom koji stoji u pozadini tvojeg pokušaja transformacije.

Mnogi misle da imaju plan, a zapravo uopće ne postoji, nego samo samozavaravanje i uvjeravanje sebe da nešto pokušavaju. Ako je tako i s tobom, tada moraš dobro razmisliti radiš li zaista na prelasku na zdrave navike ili tek toliko malo brljaš, da možeš reći da unatoč svim pokušajima tvoje tijelo eto nije sposobno izgubiti salo. Što je laž.

S druge strane, plan može biti i previše ekstreman pa ako staviš pred sebe suludo visoka očekivanja, po pitanju izgubljenih kilograma svakog tjedna ili mjeseca, dolazi do mentalnog pucanja i stagnacije, jer nemoguće je izdržati u takvom iscrpljivanju kroz duže vremensko razdoblje.

Nema sumnje, zdravo mršavljenje moguće je postići isključivo uravnoteženom prehranom i redovitom tjelovježbom, a ne nekim ekstremnim dijetama koje će oslabiti tvoj organizam i spustiti tvoju energiju na minimum.

A čak i ako imaš odličan plan kojeg pokušavaš provoditi, u slučaju da ti nedostaje motivacije predano odrađivati zacrtane zadatke, prije ili kasnije naići ćeš na probleme koji će dovesti do izostanka napretka, što će te još više obeshrabriti.

Zato je važna kombinacija kvalitetnog plana koji je razuman i održiv, s čvrstom motivacijom koja ga provodi iz tjedna u tjedan. Pa se svakako potrudi pronaći unutrašnju snagu i odlučnost, da kroz nekoliko mjeseci režima mršavljenja daš sve od sebe, dok pokušavaš ostvariti željene ciljeve…

Uz stručnu podršku nema tapkanja

Dakle, osim dobrog plana motivacija je ono što radi razliku između uspješnog i neuspješnog mršavljenja, zbog čega se važno okružiti ljudima koji će te podržavati dok pokušavaš kontrolirati tjelesnu težinu, umjesto da te koče i otežavaju ti rad na sebi.

Baš zbog toga važno je potražiti one koji cijene strastveni rad na tjelesnoj transformaciji jednako kao i ti, jer tada postaje značajno lakše kvalitetno izgrađivati tijelo. Takve ćeš svakako naći u Fit LifeStyle grupi na Fejsu, koja okuplja simpatične entuzijaste, uvijek spremne podijeliti savjete vezane uz prelazak na zdrave životne navike.

A ako želiš garantirano izbjeći tapkanje na mjestu treba ti besprijekorni plan temeljen na tvojim fizičkim karakteristikama i ciljevima, uz čvrstu podršku dostupnu u svakom trenutku. To ćeš dobiti ako potražiš pomoć ozbiljnog profesionalca, koji ima fitness i nutricionizam u malom prstu.

Istina je, puno je lakše smršaviti ako ti netko objasni procese koji se odvijaju u pozadini i pokaže ti najbrži, najlakši i najsigurniji način kako do željenih rezultata. Sve to uz motivacijsku podršku, pogotovo u trenucima kada zapneš i ne znaš kako nastaviti dalje.

Svi smo mi ponekad uzaludno pokušavali napraviti promjenu u zivotu. Shvati da je i tapkanje samo faza i nemoj se previše kriviti zbog toga. No, istovremeno pokušaj i daj sve od sebe da radiš svaki dan male korake prema naprijed, jer će svaki od njih odvesti bliže cilju koji želiš. Tapkanje je ljudski, ali nemoj tapkati godinama.

Baš u tu svrhu razvio sam BudiFit mobilnu aplikaciju koja sadrži pregršt vježbi kao stvorenih za tvoje potrebe, s kojima ćeš kroz sljedećih tri, šest ili čak 12 mjeseci imati idealne uvjete za ostvarivanje zacrtanih ciljeva, vezanih uz mršavljenje i izgradnju tijela.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda se prijavi za probni period od 7 dana i iskušaj što imam za tebe!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!