fbpx
Je li moguće smršaviti ako si osoba koja nema disciplinu?
Mršavljenje Predloženo Top

Je li moguće smršaviti ako si osoba koja nema disciplinu?

Iako su predanost i dobra organiziranost važni za kvalitetnu izgradnju tijela, čak i ako si osoba koja ima problema s disciplinom, uz pravi pristup svejedno možeš ostvariti zacrtane ciljeve…

Kontrola vlastite težine traži vrijeme i posvećenost procesu gubitka kilograma, jer radi se o nečemu što se ne može dogoditi preko noći.

Baš zbog toga osobe koje su spremne predano provoditi zacrtani plan definitivno imaju prednost u odnosu na one kojima organiziranost i discipliniranost nisu jača strana.

No, znači li to da osoba koja oduvijek ima problema s disciplinom zaista nema izgleda izgubiti višak kilograma? Ne! Baš suprotno, čak i ako si netko tko ne voli iz dana u dan raditi ono u čemu ne uživa te povremeno bježiš sa svog kolosijeka, svejedno imaš odlične izglede izgubiti svoje masne naslage, pod uvjetom da izabereš onaj pristup koji najbolje odgovara tvojim karakteristikama osobnosti…

Ne idi radikalnim putem

Za osobu koja ima problema s disciplinom najvažnije je da od sebe tijekom mršavljenja ne traži previše. Drugim riječima, ako smanjiš unos kalorija na minimum i pokušaš izgubiti velik broj kilograma svaki mjesec, vrlo brzo ćeš puknuti i vratiti se na staro pa je to nešto što trebaš pod svaku cijenu izbjeći.

Tebi treba prehrana koja će biti ukusna, hranjiva i relativno niskokalorična, sve u isto vrijeme. Tvoja dijeta treba biti uravnotežena, s onim nutritivno bogatim namirnicama koje osim vitamina, minerala i vlakana tvom tijelu daju i užitak prilikom konzumacije, zahvaljujući svojem dobrom okusu.

Takvih je namirnica među zdravom hranom mnogo, samo moraš pronaći one koje ti odgovaraju. Uz njih će ti dijeta definitivno prestati biti tlaka i neće ti trebati disciplina da se posvetiš takvom planu prehrane.

I da, ne moraš se u potpunosti odreći slatkog i masnog. Samo se potrudi ograničiti takvu industrijski obrađenu hranu na razumnu količinu. Umjesto da budu tvoj svakodnevni grijeh, neka postanu tek povremena nagrada, tvoj prijeko potrebni kratkotrajni odmor od dijete, nakon kojeg ćeš se s još većim entuzijazmom vratiti zdravim navikama…

Nauči se nagrađivati

Disciplina od tebe traži ništa drugo nego ponavljanje onih radnji u kojima ne uživaš, znajući da ćeš na kraju priče dobiti nagradu za prednost, ostvarivanjem željenih rezultata.

No, ako svoju motivaciju podigneš pravim nagradama na optimalni nivo, tada ti neće trebati disciplina da se posvetiš ostvarivanju zacrtanih zadataka, već ćeš navaliti na njih s guštom!

Da, moraš se naučiti nagrađivati. Mnogo je načina kako to raditi. Možeš se čak nagraditi za svaku izgubljenu kilu, kupovinom nečeg što ti puno znači ili vremenom provedenim u aktivnosti u kojoj istinski uživaš. Nagrada može biti i druženje s osobama s kojima uživaš provoditi vrijeme, kao i izlet ili neko duže putovanje. Bezbroj je mogućnosti, važno je samo da je nagrada nešto što te zaista veseli.

Nagrađivati se možeš za različite segmente izgradnje mršavljenja, kao što je tjedan dana uspješno odrađenih zacrtanih treninga ili dva tjedna besprijekornih nutritivno bogatih obroka. Naravno da nagrada može biti i neka hrana, čak i visokokalorična. Glavno da se radi o nečem što će te veseliti i motivirati da navališ s užitkom, u daljnju izgradnju tijela…

Jednostavni, a efikasni treninzi

Ako si osoba s niskom razinom discipline, naporni i iscrpljujući treninzi definitivno nisu za tebe. Međutim, dobra je vijest da danas trošiti kalorije možeš na brojne različite načine, uključujući i tjelovježbu koja se odvija u udobnosti tvog doma, ne dužu od pola sata.

Već tri takva treninga tjedno napravit će značajnu razliku, ako znaš što radiš, a ne zaboravimo niti da svaka šetnja pomaže kalorijskom deficitu, pogotovo ako je oštra ili ako je uzbrdo.

Dakle, treninzi ne moraju biti mučenje, a da svejedno daju rezultate. Važno je samo pronaći ono što ti najviše odgovara i koristiti ritam vježbanja koji ti neće biti previše naporan i kojem ćeš se moći posvetiti na tjednoj bazi, bez da ti predstavlja neželjenu tlaku…

Uz podršku lakše do discipline

Kao što smo već rekli, motivacija je ono što nas gura prema naprijed, a do motiviranosti je najlakše doći ako se okružiš ljudima koji imaju iste ciljeve i spremni su ti pomoći da kreneš u pravom smjeru.

Ako si osoba koja ima problema s disciplinom, sve je lakše kad te netko upozori da počinješ gubiti korak i da je vrijeme da se trgneš, ali i kad ti otkrije najlakši, najbrži i najsigurniji put do željenih rezultata, kojim ćeš s užitkom poželjeti nastaviti dalje.

Naravno, ako imaš osobu u svom okruženju koja će se pobrinuti da ostaneš na pravom kolosijeku, to svakako trebaš iskoristiti. No, čak i ako nemaš, uvijek se možeš priključiti Fit LifeStyle grupi na Fejsu, gdje te čekaju brojni zaljubljenici u zdrav život, uvijek spremni pomoći vrijednim savjetima.

A naravno, možeš se i izravno javiti iskusnom profesionalcu, tko ima fitnes i nutricionizam u malom prstu. Nekom poput mene, tko jedva čeka pomoći ti promijeniti tvoju svakodnevicu. Promjena uvijek kreće u nama. Da bi se stvari oko nas promijenile, mi se trebamo promjeniti. Tvoj prvi korak do promjene je da se prijaviš na BESPLATNE KONTULTACIJE, jer ćemo zajedno pronaći rješenje za tvoje probleme skrojeno po tvojoj mjeri.

Za kraj, bitno je osvijestiti da je svatko jednom bio početnik!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se