fbpx
Iz ženskog kuta: Online treninzi – DA ili NE?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-10-03T095050.274
Fitness Predloženo

Iz ženskog kuta: Online treninzi – DA ili NE?

Moderno doba unijelo je mnoštvo promjena u naš život. Razvoj tehnologije, digitalizacija i brzina širenja informacija promijenile su životne navike ljudi, stoga mnoge svoje obveze i radne zadatke možemo obavljati na raznim lokacijama – jednostavnim klikom miša koji nas vodi na putovanje beskrajnim mogućnostima interneta.

Dostupnost interneta širokim masama, ali i šokantan suživot s pandemijom Covida, učinili su iskorak prema promjenama svakodnevnice te danas mnoge žene pribjegavaju razvoju vlastitih online biznisa, ali i obavljanju dnevne rutine vježbanja uz pomoć online treninga.

No, koje su prednosti i nedostaci ovakvog tipa vježbanja?

Široki izbor trenera i prilagođeno treniranje

Svakako je najveća prednost veliki izbor trenera, s različitim pristupom treniranju i šarolikom ponudom usluga koje često uključuju prilagođeni plan prehrane, praćenje raznoraznih blogova o fitnessu i zdravim navikama, članstvo u zatvorenim Facebook grupama koje potiču interakciju članova i razmjenu iskustva, ali i najvažnije održavanje motivacije na visokoj razini i zadržavanje vlastite predanosti prema cilju – gubljenju viška kilograma.

Dodatna je prednost što recenzije možete lako provjeriti i pritom odabrati najboljeg trenera za sebe, s kojim vam je ugodno raditi i koji vam odgovara ne samo po programu, već i karakteru.

Nema gubitka vremena zbog dolaska na lokaciju

Vrijeme je danas najviše na cijeni, jer ga nikad nemamo dovoljno. Uvijek smo u nekoj žurbi, trčimo za obvezama i pritom samo gomilamo dodatnu količinu stresa. Kod online treninga možete vježbati u udobnom prostoru svoga doma, sukladno svojim dnevnim ritualima i onda kada vam najviše odgovara. Jako je bitno samo zadržati rutinu i disciplinu u tjednoj dinamici vježbanja.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-10-03T095951.453

Ekonomičnija i lakše dostupna usluga

Cijena svakako igra značajnu ulogu u odluci, a dodatna prednost je što su online treninzi često jeftiniji od klasičnih treninga, a pritom vrlo lako možete promijeniti trenera, odabrati željeni trening za problematične zone vježbanja te tražiti savjet ili motivaciju od osobe koja vas vodi.

Viša razina sigurnosti u vremenima pandemije

Mnoge žene se osjećaju nesigurnima po pitanju odlaska u teretanu, pogotovo ako su i same došle u doticaj s Covidom te nesvjesno izbjegavaju bilo kakvu interakciju sa širom skupinom ljudi. Kad je u pitanju online vježbanje, vi i dalje možete ostati u kontaktu s drugima, ali i zaštititi sebe i svoje zdravlje ukoliko ste rizična skupina ili jednostavno osjećate strah od zatvorenog prostora i velikog broja ljudi na jednom mjestu.

S druge strane, postoje li nedostaci ovakvog vida treniranja?

Zasigurno postoje, neki bi istaknuli prvenstveno nedostatak socijalne interakcije, nedovoljna motivacija i nedostatak discipline, ali i odsustvo kontrole i/ili korekcije u izvođenju treninga sa strane stručne osobe. Sve su to razumni argumenti, ali te nedostatke možete pronaći i u realnom okruženju.

Za kraj donosim vam par komentara mojih klijentica, kojima je online trening promijenio život:

„S online treninzima sam započela prije par mjeseci. Imala sam stravične bolove u kralježnici zbog pretežno sjedilačkog načina života, ali otkad vježbam osjećam se preporođeno i imam puno više energije za svoje dnevne obveze“

Sonja, 43

„Mislila sam da su online treninzi bezveze i da sve možeš sam naći na internetu. Ali, onda sam se izgubila u šumi informacija i nisam znala odakle krenuti. Odabirom svog trenera dobila sam treninge prilagodjene meni i mojim potrebama i što je najvažnije brzo ostvarila rezultate kojima sam dugo težila. Topla preporuka svakoj ženi koja želi promjenu i rad na sebi.“

Lena, 33

„Uz pravog online trenera motivacije nikad ne nedostaje!“

Mia, 49

Sada samostalno možete procijeniti dajete li DA ili NE ovakvom vidu vježbanja. Svakako vrijedi barem pokušati, jer svjesnom odlukom o treniranju možete jedino dobiti ulog u bolju budućnost i bolju verziju sebe. Ne postoji investicija koja se više isplati od ulaganja u samu sebe! Sretno!

Tvoj trener Kristian

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se