fbpx
Budi Fit izazov za siječanj – Možeš li ovaj put odraditi savršen mjesec?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2022-01-01T140414.637
Lifestyle Top

Budi Fit izazov za siječanj – Možeš li ovaj put odraditi savršen mjesec?

Počinje nova kalendarska godina, a s njom i prilika trgnuti se i ostvariti fantastične rezultate pri kontroli tjelesne težine i izgradnji tijela. Evo pet izazova koji će ti pomoći da do veljače ostaneš na pravom putu…

Novi početak je uvijek nešto inspirirajuće, a najlakše je krenuti prema naprijed na otvaranju kalendarske godine, u koju ulazimo s maksimalnim elanom i entuzijazmom!

Baš zato ovaj siječanj može biti prekretnica, ako želi smršaviti i kvalitetno oblikovati tijelo, pod uvjetom da povlačiš prave korake i odlučno provodiš u djelo zacrtani plan.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2022-01-01T135248.641

Ako se osjećaš spremno nešto pozitivno napraviti u svom životu, dovodeći pod kontrolu svoje zdravlje i kilažu, Budi Fit ti daje pet izazova, koji će te držati na najboljem mogućem kolosijeku sve do veljače….

Nema predaje i odustajanja

Istina je, novogodišnje odluke često uključuju mršavljenje i oblikovanje tijela, ali plan rijetko preživi prvih mjeseca dana!

Upravo u siječnju 95% dijeta doživi fijasko pa dođe do odustajanja prije nego što je misija zapravo uopće i započela.

Zato tvoj izazov glasi: izdrži do veljače u svojoj odlučnosti da nešto promijeniš. Provedi zacrtani plan u djelo, koliko god se u realnosti pokazao zahtjevan. Imaš ga pravo i malo modificirati da bude za tebe lakše ostvariv, a i potražiti pomoć stručnjaka. Samo ne odustaj prije veljače, kao što će odustati velika većina drugih!

Mjesec prehrane bogate povrćem

Blagdani su doba slastica i prejedanja, ali u siječnju tome dolazi kraj. Ako želiš smršaviti i kvalitetno izgraditi tijelo, vrijeme je za prelazak na zdravu i uravnoteženu prehranu.

Ono što bi moglo biti ključno pri tvojoj kontroli tjelesne težine svakako je povrće. Uz njega ne samo što ćeš organizmu dati prijeko potrebne minerale, vitamine i vlakna, već ćeš također dobiti osjećaj sitosti, uz minimalan unos kalorija.

Tvoj izazov glasi: tijekom siječnja u svoju prehranu uklopi deset različitih vrsta povrća. Neka budu u svim mogućim bojama, od narančaste i crvene do zelene, bijele i žute, čime ćeš pokriti sve nužne nutrijente. Bez brige, na tržnici ima i puno više od deset različitih vrsta, neće ih biti problem uklopiti u salatu, juhu ili jesti kao prilog glavnom jelu za ručak.

Ustrajnost u tjelovježbi

Zima traje i još uvijek imaš potrebu umotati se u dekicu, ali time nećeš postići ništa dobro. Vrijeme je da se trgneš i posvetiš redovitim treninzima. Bilo da ih izvodiš u udobnosti svog doma ili negdje drugdje, puno će treninzi značiti za učvršćivanje i jačanje tvog tijela, a s njima će rasti i razina tvoje energije.

Izazov za tebe glasi: odradi najmanje dva treninga svaki tjedan u siječnju i tome dodaj fizičku aktivnost u kojoj god situaciji je moguća.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2022-01-01T135438.621

Pronađi način kako se kretati i raditi na sebi, a da se pritom osjećaš ugodno, toplo i sigurno. Iskoristi stepenice, šetnje, ali i prostirku te težinu svog tijela, da poradiš na svojoj snazi, izdržljivosti, fleksibilnosti i ravnoteži. I ne posustaj s režimom do veljače!

Eliminacija izgovora

Ono što sputava većinu ljudi u našoj okolini upravo su izgovori. Uvijek postoji razlog zašto ostati mirovati i ništa ne mijenjati!

Baš to je faktor koji uništava dijete i pokušaje mršavljenja, a ako želiš nešto pozitivno u svojoj budućnosti, tome je potrebno jednom za svagda stati na kraj.

Dakle, izazov za tebe je sljedeći: svaki put kad se u tvojoj glavi pojavi razlog zašto prevariti vlastitu dijetu ili se odmarati umjesto vježbanja, dobro razmisli je li zaista valjan, ili samo varka vlastitog uma, koja ti onemogućuje da kreneš naprijed. Analiziraj sebe potpuno objektivno i odbaci svaki izgovor kada ga detektiraš. Ubrzo ćeš shvatiti pod kojom kočnicom se tvoj život nepotrebno odvijao sve ove godine!

Dodaj nešto novo u svoju rutinu

Za kraj, moramo naglasiti koliko je bitno za kvalitetu života da stalno dodaješ nove i zanimljive stvari u svoju svakodnevicu.

Bilo da se radi o režimu prehrane i mršavljenja, društvenom životu ili poslovnoj karijeri, ako upadneš u kolotečinu iz koje se ne možeš izvući, ne čeka te ništa lijepo u budućnosti.

Izazov za tebe glasi: dodaj nešto novo u svaku sferu svog života. Ubaci neku zdravu namirnicu koja nikad nije bila dio tvoje prehrane, a može i neku novu vježbu u svoj trening. Upoznaj nekog novog i inspirirajućeg, bavi se nečim novim ili prihvati novi poslovni izazov. Začini malo svoj život, jer shvatit ćeš koliko je ljepši kad izađeš iz monotonije!

Eto, pet izazova stavljeno je pred tebe i zaista me zanima hoćeš li ih savladati u siječnju. Želim ti puno sreće i obavezno se javi meni, svom treneru Kristianu, nakon što ih odradiš, a može i prije ako su ti prelagani.

U slučaju tvog uspjeha, imam za tebe spreman još uzbudljiviji izazov, koji ti zaista može promijeniti život!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se