fbpx
Zablude o gubitku kila isključivo pomoću hodanja!
(kopija u sukobu) 11 naminica koje trebate izbjegavati – 2020-12-24T114529.525
Fitness Herbalife Lifestyle Mršavljenje Ostalo Rezultati Zdravlje

Zablude o gubitku kila isključivo pomoću hodanja!

Iako je hodanje izuzetno zdrava aktivnost koju preporučujemo svima, treba naglasiti da ova aktivnost ima i određene limite, a neke tvrdnje koje kruže vezane uz ovaj tip treninga zapravo su zablude…

Može li netko izgubiti kile ako mu jedina tjelesna aktivnost bude hodanje? U teoriji je odgovor definitivno – da! Pogotovo ako se radi o oštrom, brzom kretanju pri kojem radi cijelo tijelo, uključujući i tvoje trbušnjake.

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-24T112446.516

Riječ je o aktivnosti niskog intenziteta pri kojoj je puls tek lagano povišen, a u takvom stanju tijelo koristi upravo mast kao svoj primarni izvor energije. Drugim riječima, ako ubaciš u svoj dnevni ritam 30 do 90 minuta oštrog hoda, možeš izgubiti između 100 i 300 kalorija, što svakako dobro dođe dok pokušavaš izgubiti na kilaži.

No, veličati hodanje kao jedino što ti je potrebno da značajno smršaviš i dovedeš svoje tijelo u optimalno stanje ipak je previše. Pojavile su se određene zablude vezane uz ovu tjelesnu aktivnost i vrijeme je da ih raskrinkamo!

Hodanje ne može zamijeniti uravnoteženu prehranu

Svi oni koji misle da mogu hodanjem potrošiti sve čokoladice, kekse i masne krumpiriće koje su pojeli tog dana, morat će biti spremni doslovno se kretati cijeli dan bez prestanka!

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-24T112752.371

Zabluda je vjerovati da uz redovito hodanje nije bitno kako se hraniš. Postoje mnogi koji dnevno naprave 20.000 koraka i svejedno se udebljaju, jer jednostavno unose u sebe više kalorija nego što ih potroše.

Uravnotežena prehrana bogata proteinima, mineralima i vitaminima, podijeljena kroz 3-5 obroka dnevno baza je svake kontrole tjelesne težine.

Preporučujemo u tu svrhu moćni zamjenski obrok Formula 1 koji ne samo što pomaže lakšoj kontroli težine, već je i snažna podrška tvom aktivnom stilu života, s obzirom da doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti! Hodanje pak može biti tek vrijedan dodatak kvalitetnoj prehrani, u tvojoj avanturi mršavljenja.

Hodanje ne troši mast na trbuhu više od drugih aktivnosti

Ovo je najčešća zabluda vezana uz trening hodanja! Nije istina da brz hod primarno skida masne naslage upravo s trbuha, dok ostali oblici tjelovježbe to rade tek nakon što izgubiš masnoću na svim drugim dijelovima tijela.

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-24T113037.135

Loša vijest glasi da ovisi isključivo o genetici na kojem dijelu tijela ćeš prvo početi gubiti mast. Obično kreće s licem, ramenima i rukama pa preko gornjeg dijela trupa prema trbuhu, no neki prvo počnu gubiti mast na nogama i stražnjici.

Postoje naravno i sretnici koji prvo počnu gubiti mast oko gornjih i srednjih trbušnjaka, ali su rijetki. Zbog toga se ne obeshrabri ako unatoč redovitim dugim rutama hodanja svejedno ne postižeš pozitivne promjene na području trbuha. Salo se zasad još topi na drugim mjestima, trbuh još nije došao na red…

Hodanje nije superiorno u odnosu na ostale tipove treninga

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-24T113639.665

Iako se radi o aktivnosti pri kojoj tijelo troši upravo mast kao energetsko gorivo, zabluda je vjerovati da je hodanje superiorno u odnosu na druge vrste treninga, kad je u pitanju mršavljenje.

Ako želiš mršavu, atletsku figuru, moraš raditi i na izgradnji mišićne mase, a to je ono što hodanjem nećeš postići. Tu pomažu treninzi bazirani na vježbe s otporom. Rad s utezima, gumama, trakama ili težinom vlastitog tijela, s fokusom na povećanje snage dobro će doći tvojim mišićima.

Također, kardio treninzi poput plivanja, trčanja i vožnje bicikla poboljšavaju zdravlje srca, ubrzavaju metabolizam, pomažu pri stresu i podižu energiju, što puno znači onome tko je u procesu gubitka viška kilograma.

kopija-u-sukobu-11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2020-12-24T113838.323

Kombinacija različitih aktivnosti uvijek je najbolje rješenje, ali hodanje može biti baza od koje krenuti, pogotovo ako imaš zaista prekomjernu tjelesnu težinu koja prelazi u pretilost.

Dobra je stvar kod hodanja što može imati pozitivan učinak u bilo koje doba dana, a možeš ga prakticirati i odmah nakon ručka. No, riječ je samo o jednom malom kamenčiću u mozaiku zdravog mršavljenja, adutu u koji nije dobro položiti sve nade.

A ako unatoč svemu pročitanom i dalje ne znaš kakav bi personalizirani plan mršavljenja tebi najbolje odgovarao, ne brini. Najbolje da se javiš meni, treneru Kristianu. S obzirom na više od deset godina iskustva rada na sličnim preobrazbama, sigurno ću moći pomoći. Brzo ćemo zajedno složiti idealnu kombinaciju!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se