fbpx
Prednosti i nedostaci rada od doma dok pokušavaš smršaviti!
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-06-03T193005.674
Lifestyle

Prednosti i nedostaci rada od doma dok pokušavaš smršaviti!

Rad od kuće postao je standard u doba pandemije i mnoge su tvrtke upravo u ovom modelu pronašle efikasno rješenje za svoje poslovanje. No, pomaže li ili odmaže rad od doma ako pokušavaš smršaviti?

Pandemija je mnogo toga promijenila i donijela neke novosti u naše živote, a jedna od njih svakako je rad od doma, koji više nije privilegija programera i digitalnih nomada, već su ga počele prakticirati brojne različite tvrtke, od bankarskog sektora i administracije sve do marketinških kompanija i državne uprave.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-03T193458.542

Rad od kuće poslodavcu štedi novac namijenjen za struju, a mogao bi čak najam prostora učiniti nepotrebnim pa je ovo model koji neće nestati kad korona kriza završi, pogotovo jer mnogi djelatnici u svemu tome istinski uživaju i postižu bolje rezultate.

No, ako pokušavaš raditi na sebi i izgraditi svoje tijelo, kako na to utječe rad od doma? Jesmo li time profitirali ili došli u težu situaciju?

Naravno, odgovor je različit od pojedinca do pojedinca, a ovo su nedostaci i prednosti rada od doma, koji će utjecati na krajnji rezultat tvog pokušaja mršavljenja i učvršćivanja tijela…

Smanjuje nužno kretanje na minimum

Kao najveći nedostatak rada od kuće svakako moramo naglasiti to što od nas ne traži da izlazimo iz svoja četiri zida i krećemo se, osim možda jednom tjedno po namirnice u trgovinu.

Odlazak na posao je svojevrstan napor, jer traži ranije ustajanje i probijanje kroz promet, ali u tome svemu potroši se dosta kalorija, dok se ne dokopaš svog radnog stola u uredu.

Sastanci, druženje s kolegama, odlasci na kave, sve to traži određenu fizičku aktivnost, dok rad od doma praktički zahtijeva od tebe tek povremeno premještanje sa stolice na kauč i obratno, što je ugodno, no nije produktivno dok pokušavaš izgraditi svoje tijelo.

Ako tome dodamo zatvaranje teretana i ograničavanje kretanja za vrijeme pandemije, sasvim je jasno zašto su se mnogi udebljali baš u ovom razdoblju. No, zapravo uopće ne treba biti tako, ako stvari posložiš na pravi način…

Daje šansu za kvalitetniju prehranu i redovite treninge

Ako odbaciš komociju i u potpunosti se posvetiš svojim ciljevima, rad od kuće može biti pravi blagoslov prilikom izgradnje tijela!

Naime, mnogi se žale da im najviše energije oduzima upravo odlazak i dolazak na radno mjesto, zajedno sa stresom koji nastaje pri komunikaciji s nadređenima, kolegama i klijentima. Zatim se vraćaju psihički ubijeni doma i osjećaju mrtvi umorni te preskaču tjelovježbu, koja bi ih vjerojatno ipak osvježila i bila perfektan ispušni ventil.

Također, ako ne paziš, prehrana može biti problem kad si u uredu. Traži se od tebe užurbano ručanje i tu se onda poseže za praznim kalorijama iz pekare ili kaloričnim obrocima iz kantine, što nije idealno ako pokušavaš održavati svoju tjelesnu težinu.

Kad radiš od kuće s tim nemaš problema. Imaš dovoljno vremena skuhati zdrav ručak, bogat proteinima, vitaminima, mineralima i vlaknima, koji će te zasititi i dati ti dovoljno energije za radne pobjede. Istina je, svejedno je stresno kombinirati kuhanje i posao, no bolja je opcija od trčanja za lošom hranom oko ureda.

Što se pak treninga tiče, neodlaskom u ured uštediš barem sat vremena dnevno na probijanje kroz promet i dobivaš prijeko potrebno dodatno vrijeme za tjelovježbu. I nemaš više izgovora preskakati planirane fizičke aktivnosti!

U današnje vrijeme fantastičan trening možeš obaviti na podu svoje sobe, koristeći težinu vlastitog tijela ili minimalni broj rekvizita, što ti dodatno olakšava život. Tako uz rad od kuće dobivaš priliku da stigneš baš sve, i baviti se poslovanjem i izgradnjom tijela, pod uvjetom da dobro isplaniraš svoje vrijeme!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-03T194301.578

U svakom slučaju, rad od doma ne bi trebao biti razlog za debljanje, baš suprotno, dok uravnoteženu prehranu i redovite fizičke aktivnosti možeš itekako imati čak i ako mnogo vremena provodiš u uredu. Bitno je samo dnevne obaveze posložiti na pravi način i što manje gubiti vrijeme na nebitne distrakcije koje nas okružuju.

A je li u praksi rad od doma prokletstvo ili blagoslov prilikom mršavljenja, saznat ćeš i ako se priključiš FIT LifeStyle zajednici na Fejsu. Pridruži se našim simpatičnim članovima, koji su uvijek spremni udijeliti vrijedni savjet, vezan uz svoje omiljene namirnice i treninge koji su im pomogli ostvariti zacrtane ciljeve!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se