11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-09-14T164355.442

Postati fit mama nije nemogući cilj, baš suprotno!

179

Iako briga za djecu zahtijeva mnogo vremena i upravo u ovoj fazi života mnoge majke značajno povećaju svoju tjelesnu težinu, uz malo dobre organizacije itekako je moguće izbjeći neželjeni scenarij prekomjernog debljanja…

Roditeljstvo je nešto zaista posebno! Neopisiv je osjećaj gledati kako tvoj mališan raste dok se brineš za njega i pripremaš ga za samostalni život, a provoditi svoje slobodno vrijeme uz djecu izvor je velikog zadovoljstva za svaku majku.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-14T163215.363

No, upravo u ovoj fazi života obično dolazi do značajnog debljanja i trajnog gubitka linije, koju si prije toga uspješno održavala kroz nekoliko prethodnih desetljeća.

Da, trudnoća je zeznuta i ostavlja određene masne naslage na tijelu nakon poroda, a ako se zatim u potpunosti posvetiš brizi za djetetom, a sebe zanemariš, težina će samo ići prema gore, do razine koja je opasna za cjelokupno zdravstveno stanje tvog organizma.

Biti fit mama ponekad se čini apsolutno nemogućim, bez dadilje i širokog kruga rodbine koji ti svakodnevno pomaže, ali zapravo uopće nije. Evo nekoliko savjeta koji će svakako pomoći vraćanju stare linije i pucanju od energije, poput pravog superroditelja!

Dobro se organiziraj i ne zanemaruj prehranu

Prvi mjeseci nakon rođenja bebe zaista zahtijevaju posebnu razinu brige i tvoja linija će tada možda biti u drugom planu, ali moraš misliti na svoju razinu energije, koja treba biti itekako visoka ako želiš na pravi način brinuti o mališanu, kao i uspješno odrađivati druge poslovne i obiteljske obaveze.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-14T162805.341

Baš zbog toga ne smiješ ni u jednom trenutku zanemariti svoju prehranu. Kao što dijete želiš hraniti samo najboljim namirnicama, na isti način moraš hraniti i sebe, jer trpanje hrane na brzinu u tijelo, bez previše razmišljanja o tome što jedeš, vodi u zdravstvene probleme koji će utjecati i na tvoje roditeljske sposobnosti.

Dakle, dobro organiziraj svoje vrijeme i pronađi trenutak kada možeš polako i bez žurbe jesti pomno izabrane namirnice, bogate vitaminima, mineralima, vlaknima, kao i svim makronutrijentima u pravilnom omjeru.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-14T164034.338

Neka različite salate, integralne žitarice, povrće, kao i zdravi izvori proteina i ugljikohidrata postanu obavezan dio tvojeg plana prehrane, a upravo takav tip namirnica fokus tijekom vikend šopinga u supermarketu.

A ako zaista osjećaš da nemaš vremena brinuti baš o svakom obroku kojeg konzumiraš, iskoristi tajno oružje! Naravno, radi se o Formula 1 zamjenskom obroku, koji u samo dvjestotinak kalorija po porciji organizmu daje sve što mu je potrebno: visokokvalitetne proteine, vlakna, kao i 13 različitih vrsta minerala te 12 različitih vitamina. Idealan doručak, od kojeg energija svake mame skače u nebo!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-14T162329.333

Pronađi vremena za tjelovježbu

Mnoge mame vjeruju da biti roditelj znači nemati vremena za tjelovježbu. Zašto? Jer smatraju da je za dobar trening potrebno izdvojiti sate i sate, što zapravo nije istina.

Sve je u dobroj organizaciji! Fit mama zna pronaći trenutak kada mališan spava ili se za njega brine netko od najmilijih, da bi odradila efikasan trening koji će joj pomoći učvrstiti tijelo i uspješno ga oblikovati.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-14T161609.469

Istina je, ako znaš što radiš potrebno je izdvojiti tek pola sata do najviše sat vremena triput tjedno za dolazak u dobru formu, a cijeli trening moguće je odraditi u udobnosti vlastitog doma, samo s težinom vlastitog tijela ili jednostavnim rekvizitima, poput elastičnih traka, girje i laganih bučica.

Dodaj zdravoj prehrani i redovitoj tjelovježbi hodanje umjesto vožnje automobilom, redovito penanje stepenicama, kao i aktivnu igru s mališanom pa do prekomjernog debljanja sigurno neće doći, a tvoji rezultati iz dana u dan će biti sve impresivniji.

Što dijete više raste, to ćeš imati više vremena za sebe i to je prilika zaista kvalitetno izgraditi tijelo, u svrhu dugoročne vitalnosti, nužne svakome tko želi biti dobar roditelj. Potrebna ti je samo odlučnost, kao i dobar plan koji će stvari postaviti na pravo mjesto od samog početka.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-14T161432.375

A ako nemaš potrebno znanje iz nutricionizma i fitnesa, niti vremena detaljno proučavati što je potrebno da još ove godine postaneš fit mama, nije sve izgubljeno. Baš suprotno, uz pomoć ozbiljne stručne podrške možeš postići još puno bolje rezultate nego samostalno. I ako je tražiš, nalaziš se na pravom mjestu!

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i online trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se do kraja 2021. godine i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!