Pojava stresa zbog kupovnih namirnica
kupovina namirnica
Lifestyle Ostalo

Pojava stresa zbog kupovnih namirnica

Naša tema za ovaj mjesec je ravnoteža, odnosno uravnotežena prehrana koja počinje s izborom koji napravite u trgovini. Evo nekoliko savjeta koji će smanjiti stres pri kupovanju namirnica.

11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-02-13T150229.877

Suočimo se s time, ali hrana je jedan od onih neizbježnih zadaća s kojom se moramo suočiti svakodnevno. Većina od nas želi ući u dućan i izaći što je moguće prije, ali brza kupovina nije baš učinkovita. Nije ni čudo što kupovinu namirnica neki smatraju teretom.

Dok kupovina namirnica može biti neizbježna, postoje načini kako bi ipak smanjili stres. Evo nekoliko savjeta :

Pripremite se dok ste još kod kuće

  • Organizirajte svoje ​​ormariće, hladnjak i zamrzivač. Kada su dobro organizirani, to vam daje bolji i lakši pogled na namirnice koje imate ili koje vam nedostaju. Uzmite malo vremena za organizaciju. Tako nećete morati kopati po stvarima koje imate kako biste shvatili što vam je potrebno
  • Napravite popis namirnica koje vam trebaju. Umjesto da se žalite na kupovinu namirnica radije si olakšajte. Postavite popis gdje ga svatko u obitelji može vidjeti, i tako ih potaknite da i oni napišu stvari koje im zatrebaju. Neki ljudi fotografiraju sadržaj svojih ormara ili hladnjaka kako bi imali lakši pregled ali to je ipak malo komplicirano.

11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-02-13T150445.863

  • Planirajte obroke unaprijed. Prije nego što isplanirate svoje obroke, provjerite hladnjak za namirnice koje će vam trebati za te obroke. Pokušajte planirati obroke koji se temelje jedan na drugog, odnosno gdje možete pripremiti sastojke za dva obroka u isto vrijeme. Uz manje sastojaka za kupiti, to će vam uštedjeti vrijeme u trgovini.
  • Organizirajte svoj ​​popis prema izgledu trgovine. To nije tako teško kao što zvuči, a i skrati puno vremena. Kada se upoznate s izgledom trgovine, možete organizirati stavke na popisu načinom da sve obavite u jednom smjeru, a ne da se morate vraćati gore-dolje svako malo. Ako to zvuči kao previše za vas, onda barem probajte skupiti nekoliko sličnih namirnica zajedno na popisu (kao npr. svježe proizvode, smrznuta hrana, konzerve, za pečenje i za hladnjak).

U trgovini

  • Neka vam to bude redovna navika. Cijeli proces trgovine može ići brže ako se uspostavi redovito odlaženje. Ako trgovinu obavljate brzinski, često vam se može dogoditi da nešto zaboravite ili krivo kupite.

11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-02-13T150339.802

  • Izaberite najbolje vrijeme za trgovinu. Kada se pripremate za trgovinu, pokušajte odabrati vrijeme kada ima najmanje gužve to je obično predvečer i vikendom popodne. Ovisno o tome što imate u svojem rasporedu, sredina tjedna često je mirnija od vikenda, a ujutro obično ima najmanje gužve. Ako je ikako moguće, izbjegnite odlazak u kupovinu namirnica kada ste gladni ili umorni, ili za vrijeme večere.
  • Upoznajte trgovine. Ako kupujete uglavnom u istoj trgovini, vjerojatno znate izgled trgovine prilično dobro. Čak i trgovine koje su dio istog lanca mogu biti drugačijeg rasporeda.
  • Kupujte sami ili uz pomoć. Ako imate partnera i ako ste oboje na istoj razini što se tiče namirnica, onda to možete ubrzati tako što možete ići u dućan zajedno.

11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-02-13T150716.697

  • Nakon što raspakirate namirnice kod kuće, stavite prazne torbe ili vrećice za kupovinu odmah u auto ili uvijek u autu imajte rezervne vrećice kako ne biste trebali kupovati i još i to.

Ako su vam korisni moji savjeti, pozivam vas da se priključite mojoj Facebook grupi za podršku u pogledu prehrane, treninga i osobnog razvoja gdje svaki dan dijelim vrlo zanimljiv sadržaj.

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se