fbpx
Kako prehranom i treningom dobiti podignute i čvrste grudi?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-11-17T214914.879
Fitness Top

Kako prehranom i treningom dobiti podignute i čvrste grudi?

Ako se prsa zanemare, gravitacija će učiniti svoje. No, uz pravilnu prehranu i tjelovježbu itekako je moguće imati čvrste i sjajno oblikovane grudi, bez ikakvih plastičnih operacija…

Znamo da postoji nekoliko zona na tijelu na koje su žene posebno osjetljive, a među njih spadaju i grudi, od kojih se očekuje da budu čvrste i podignute.

Ne radi se samo o estetici i podizanju vlastitog samopouzdanja, već i o zdravlju, jer grudi koje gravitacija bez milosti vuče prema dolje, s pretjeranom količinom masnog tkiva postaju problem za leđa i otežavaju normalno kretanje i funkcioniranje.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-17T213507.186

Baš zato je prava odluka poraditi na ovom dijelu tijela. Znamo da ima onih koji posežu za plastičnim operacijama, kao i famoznim push-up grudnjakom, no činjenica je da se mnogo može postići pravilnom prehranom i tjelovježbom, o čemu ćemo ovom prilikom govoriti…

Uravnotežena ishrana i kontrola težine su nužni

Kao i prilikom oblikovanja bilo kojeg drugog dijela tijela, sve kreće od zdrave prehrane, kao životnog stila koji će ti pomoći i pri radu na području grudi.

Ključ uspjeha bit će uravnotežena prehrana, što znači unos proteina, zdravih ugljikohidrata i masti u pravilnom omjeru. Svi ovi makronutrijenti su potrebni da bi grudi bile lijepo oblikovane, jer ako pretjeraš s proteinima i zanemariš masti, izgubit ćeš željeni oblik, dok ćeš u suprotnom slučaju dobiti masu s kojom se neće ništa moći učiniti.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-17T212146.748

Također je važno kontrolirati vlastitu tjelesnu težinu, ako želiš da tvoje grudi budu čvrste i lijepo oblikovane, i to iz više razloga. Naime, već smo spomenuli probleme s gravitacijom koji se javljaju kada grudi sadrže previše masnih naslaga i budu zanemarene, a ne zaboravimo ni to da se neće moći istaknuti, uz okrugli i veliki trbuščić ispod njih.

Dakle, prvi korak k oblikovanju grudi svakako je prehrana, kao baza kasnijeg uspjeha, a onda se treba posvetiti tjelovježbi, za postizanje željene figure…

Fokus treninga na prsa i gornja leđa

Mnoge žene strahuju da će treniranjem prsa zapravo potpuno ostati bez grudi, ali ako znaš što radiš to neće biti slučaj, a važno je i da tvoja prehrana nije bazirana isključivo na proteinima, već sadrži sve potrebne nutrijente, u pravilnom omjeru.

Trening za grudi fokusiran je s jedne strane na prsa, a s druge na gornja leđa, čijim jačanjem postižeš bolje držanje upravo prsnog koša.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-17T211536.085-1

Naravno, prva vježba za učvršćivanje prsa koju moramo spomenuti je sklek. Radi se bez ikakvih utega i dodatnog otpora, samo s težinom vlastitog tijela, a za lijepo oblikovane grudi uopće nije potrebno imati noge u zraku prilikom spuštanja i podizanja, već je dovoljno da otpor čini samo tvoj gornji dio tijela.

Tu je i potisak u ležećem položaju, dok si na klupici ili nekom sličnom improviziranom objektu u svom domu. Možeš ga izvoditi s jednostavnim rekvizitima, poput bučica i elastičnih traka, a ako vježbu pravilno radiš, nakon serije od 8 i 10 ponavljanja itekako ćeš osjetiti zatezanje u prsnim mišićima.

Zanimljivo, vježba koja se zove “triceps dip”, pri kojoj se s ruba klupice spuštaš i podižeš, koristeći svoje ruke, zapravo je odlična i za prsne mišiće pa je svakako uključi u svoj trening.

Ne zaboravimo ni razvlačenje bučica ili elastičnih traka na fitballu, pri kojem podižeš ruke prema gore uz otpor, iz položaja kada su potpuno raširene.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-17T214740.469

Kad su gornja leđa u pitanju, razvlačenje gume ili bučica u stajaćem položaju svakako će aktivirati mišiće trapeza, a zlata vrijedi i “superman” tip vježbi, koje se odvijaju na prostirci, dok ležiš na trbuhu.

Radi se o dobro poznatom podizanju trupa, dok noge držiš na prostirci, zadržavajući se nekoliko sekundi u gornjem položaju, s tim da će mišići leđa još intenzivnije raditi ako dodaš otpor, uz pomoć elastičnih traka.

U svakom slučaju, riječ je o dijelu tijela na kojem treba pravilno raditi, što zbog izgleda i samopouzdanja, što zbog zdravlja.

A ako nemaš dovoljno iskustva s vježbama za grudi i nikako ne želiš gubiti vrijeme na odlaske u teretanu, i dalje postoji odlično rješenje za tebe. Naime, uz malu pomoć ozbiljnog profesionalca koji fitnes ima u malom prstu, fantastične rezultate možeš postići i – DOMA. Ako želiš, pokazat ću ti kako!

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena, s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se