fbpx
Evo zašto Ronaldo ne želi da piješ gazirana pića – Nespojivo s mršavljenjem!
Predloženo Zdravlje

Evo zašto Ronaldo ne želi da piješ gazirana pića – Nespojivo s mršavljenjem!

Cristiano Ronaldo skrenuo je ovih dana pozornost na sveprisutni problem. Iako su gazirana pića i dalje iznimno popularan način unosa tekućine u tijelo, zbog njihovog zaista negativnog utjecaja na tvoje zdravlje dobro razmisli želiš li ih nastaviti konzumirati…

Uzalud smanjuješ udio masne hrane i ugljikohidrata dok pokušavaš smršaviti, ako se nastavljaš nalijevati gaziranim pićima, koja su jednostavno nespojiva sa zdravom i uravnoteženom prehranom!

Istina je, na listi onog čega se svakako trebaš riješiti ako namjeravaš uspješno izgraditi svoje tijelo i poboljšati cjelokupno zdravlje svog organizma, vrlo visoko mjesto upravo zauzimaju ova globalno popularna, mjehurićima obogaćena pića.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-24T221318.265

Zasićena šećerom, pojačana različitim umjetnim aditivima, perfektan izvor tjelesne masti. Svejedno, omiljena diljem svijeta.

Vjerovali ili ne, godišnje se proda ovakvih napitaka u vrijednosti većoj od stotinu milijardi dolara, što dovoljno govori o vještim marketinškim stručnjacima koji stoje iza gaziranih pića, spremnih prizorima obiteljske idile i blagdanskog veselja utjecati na emocije svojih kupaca.

A onda se pojavi jedan Cristiano Ronaldo i jasnom gestom na press konferenciji kaže NE pred cijelim svijetom, kao jedan od fizički najspremnijih i najzdravijih sportaša današnjice. To je ipak nagnalo mnoge na razmišljanje.

Evo zašto slavni Portugalac Ronaldo nikako ne želi da piješ gazirana pića, pogotovo dok si u fazi mršavljenja…

Loše za liniju, još gore za zdravlje

Ako već moraš unositi kalorije kroz hranu, ne moraš i dok nadoknađuješ tekućinu! Čak i najmanja pakiranja gaziranih pića, od 330 ml dodat će ti između 150 i 200 kilokalorija na tvoj dnevni unos, što će bez ikakve potrebe otežati postizanje kalorijskog deficita.

Kad još znamo da se radi o praznim kalorijama, s čak 33,9 grama šećera u klasičnim pakiranjima najpopularnijih gaziranih napitaka, onda je jasno da ti neće dati niti dugoročnu energiju niti snagu za obavljanje tvojih dnevnih zadataka. Uzalud reklame koje govore suprotno.

Što je najgore, riječ je o napitku koji te motivira da piješ još i ne zaustavljaš se samo na jednoj flašici ili limenci, a tada postaje još teže održavati liniju, no također se javljaju i brojni zdravstveni problemi.

Naime, zašećerena pića mogu uzrokovati različite kardiovaskularne bolesti, zbog masnoće koju plasiraju u krvotok. Zbog triglicerid tipa masti posebno je ugrožena jetra koja će sigurno stradati ako konzumiraš litru gaziranog dnevno kroz duže vremensko razdoblje, a također će se razviti i visceralna mast, ona koja se obavija oko unutrašnjih organa i otežava njihov rad te ćeš je se puno teže riješiti od sala na trbuhu, bedrima i stražnjici.

Gazirana pića povećavaju razinu glukoze u krvi i povećavaju šansu nastanka dijabetesa tipa 2, a istraživanja su pokazala da postoje sastojci među najpopularnijim takvim pićima koji crpe kalcij iz kostiju i mogu izazvati osteoporozu.

Dodajmo tome probavne smetnje u koje ćeš se uvjeriti čim uliješ u sebe pokoju čašu ovog tipa tekućine i postaje jasno da gazirana pića nikako nisu pravo rješenje, čak i ako nisi u fazi mršavljenja…

Nutritivno bogata prehrana je jedini pravi put

Alkohol ne koristi tvom organizmu, pogotovo ne u velikim količinama, no postoje čak i gore stvari. Gazirana pića možda imaju bolji imidž, no nisu pravo rješenje i definitivno su višak u tvojoj dnevnoj ishrani.

Jedini pravi put je hrana bogata ključnim gradivnim elementima, onima koji jamče kvalitetnu izgradnju organizma i dobivanje prijeko potrebne energije. Radi se o namirnicama bogatima mineralima, vitaminima, vlaknima i proteinima, uz prisutnost esencijalnih masti i zdravih ugljikohidrata.

Takva hrana može biti u tekućem stanju, od različitih juha do Formula 1 šejka, ali i u obliku klasičnog ručka ili večere. Ona služi postizanju sitosti, a ne nadoknađivanju tekućine, čemu primarno mora služiti prije svega – voda.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-06-24T222951.903

U svakom slučaju, vrijeme je da podržiš Ronalda, riješiš se gaziranih pića i kreneš nezadrživo naprijed, kao što su već napravili mnogi u našoj LifeStyle grupi na Fejsu.

Priključi im se i ti, jer tamo ćeš pronaći brojne simpatične nove prijatelje, koji će ti rado dati savjet kako se riješiti svake loše navike, prelaskom na zdravi i održivi dugoročni stil života!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se