fbpx
Budi Fit izazov za veljaču – mjesec koji može biti ključ tvog uspjeha!
Lifestyle Predloženo Top

Budi Fit izazov za veljaču – mjesec koji može biti ključ tvog uspjeha!

Kao što je već postala tradicija, donosimo ti pet izazova za drugi mjesec u kalendarskoj godini, kako bismo ti olakšali kontrolu tjelesne težine i oblikovanje vlastitog tijela…

Dodatna motivacija uvijek dobro dođe, pogotovo u zimskim mjesecima! Da, pred nama je mjesec veljača, jedan od najizazovnijih u godini, kad je u pitanju mršavljenje.

Bilo da pokušavaš održavati težinu ili smanjiti kilažu i ljepše oblikovati tijelo, u sljedećih 28 dana neće ti biti lako ostvariti željene rezultate, jer čeka te hladno vrijeme, u kojem je najlakše zavući se pod dekicu i mirovati.

Da se to ne bi dogodilo, donosimo ti nekoliko izazova koji će te trgnuti! Evo što sve stoji pred tobom, ako želiš u veljači postati još malo spremnija osoba za svoju veliku transformaciju…

Rad na disciplini

Znamo da samo odlučno i predano provođenje zacrtanog plana može dati željene rezultate, kad je mršavljenje u pitanju, kao i oblikovanje mišića.

Za to je potrebna određena razina discipline, ono čega, ako ćemo biti iskreni, većina nas nema u dovoljnoj mjeri. Neka mjesec veljača bude tvoje razdoblje jačanja discipline, jer to je baza koja će ti donijeti značajne rezultate, već ove zime i proljeća.

Tvoj izazov glasi: odredi jednu stvar koju ćeš raditi svaki dan u mjesecu veljači. To može biti povezano s tjelovježbom i prehranom, ali i ne mora. Na primjer, odredi da svaki dan moraš napraviti krevet prije odlaska na posao. Ili da se obavezno moraš dići iz kreveta prije 7 sati. I provodi to iz dana u dan. Bez iznimke. Tako se jača disciplina!

Fokus na vitamine

Zima je razdoblje najvećih izazova za naš imunološki sustav, koji će značajno bolje funkcionirati ako dobiva zadovoljavajuću količinu vitamina i minerala, prijeko potrebnih za normalan rad različitih organskih sustava u tvom tijelu.

Baš zbog toga neka fokus tvoje prehrane u veljači bude na unosu vitamina. Naravno, bez opsesije ostvarenjem traženog dnevnog unosa za svaki vitamin koji postoji, ali s posebnom pažnjom posvećenom onim namirnicama koje su odlični izvori vitamina.

Tvoj izazov glasi: u veljači konzumiraj što više voća i povrća, različitih boja, okusa i oblika, kako bi razina vitamina u tvom tijelu bila optimalna. Imaš pravo i pomoći si zamjenskim obrocima poput F1 šejka, koji u sebi ima 12 različitih vitamina i 13 minerala. Vrijedi pokušati, jer osjetit će razliku u energiji i otpornosti svog organizma i to vrlo brzo!

Trbuh i donja leđa

Veljača nije idealan mjesec za fizičke aktivnosti na otvorenom, pogotovo one aerobnog tipa. No, zato možemo raditi na baznim mišićima, ključnima za zdravlje tvojih unutrašnjih organa, kao i za bolje držanje.

Drugi mjesec u kalendarskoj godini perfektan je za rad na trbuhu i donjem dijelu leđa, što je osnova svakog kvalitetnog oblikovanja tijela.

Tvoj izazov glasi: barem triput tjedno radi vježbe za trbušnjake i donji dio leđa. Drži se onih pokreta koji su sigurni za tvoje tijelo, odobreni od fitnes profesionalaca. Ne zanemari bočne trbušnjake, kao ni donje, ciljanim vježbama na svaki od trbušnih segmenata tvog tijela.

Nauči reći NE

Jedan od najvećih problema s kojima se suočavaju oni koje žele smršaviti ili ljepše oblikovati tijelo nemoć je odbijanja različitih kušnji, kojima smo okruženi svakodnevno.

Bilo da se radi o bližnjima koji nemaju nerazumijevanja ili vlastitoj potrebi otežati si život krivim odlukama, moraš naučiti donositi racionalne odluke i reći NE, kad je to u tvom interesu.

Tvoj izazov glasi: počni više vjerovati sebi i svojim prosudbama. Reci jasno NE najmanje pet puta tijekom mjeseca veljače, svaki put kad te netko uvjerava u ono za što znaš da nije dobro za tebe, ali i kad upadneš u negativan obrazac ponašanja pa počneš opravdavati svoju pasivnost. Samo tako možeš krenuti prema naprijed!

Povećaj kretanje

Za kraj, ako želiš do proljeća poboljšati vlastitu figuru i napokon staviti tjelesnu težinu pod kontrolu, morat ćeš povećati količinu kretanja.

Po zimi se uvijek vrlo malo krećemo i to škodi izgradnji tvog tijela, jer kretanjem se troši energija, a samim time dobivaš prostor za razuman unos kalorija kroz hranu, bez da time upropastiš željeni kalorijski deficit.

Tvoj izazov glasi: značajno povećaj svoje kretanje na dnevnoj bazi. Ako imaš aplikaciju koja prati broj koraka, povećaj prosjek na 10,000 dnevno ili pet kilometara. Dodaj tome redovito kretanje uzbrdo, stepenicama ili prirodnim usponima, za još bolje učvršćivanje mišića i potrošnju kalorija.

Dakle, izazovi su tu, sada je na tebi samo ih realizirati. Podijeli svoja iskustva u našoj Fit Lifestyle grupi na Fejsu, a na kraju mjeseca ako bez problema realiziraš sve zacrtano, obavezno se javi, jer u tom slučaju imam puno veće planove za tebe!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se