11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-04-15T180440.768

5 savjeta kako uspješno spojiti majčinstvo i tjelovježbu!

264

Iako uz rane faze majčinstva obično ide prestanak rada na izgradnji vlastitog tijela, ipak postoje načini kako pronaći potrebno vrijeme i nastaviti radi na sebi i svom zdravlju…

Bez ikakve sumnje, majčinstvo je najveći izazov s kojim se može suočiti jedna žena, ali je i prepuno čudesnih emocija, zbog kojih se svakako isplati svaka sekunda uložena u podizanje djeteta i brigu o njemu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-15T181520.436-1

No, obično upravo uz roditeljstvo ide i prestanak brige o vlastitom tijelu, što nije samo estetski problem, već može narušiti i cjelokupno zdravlje tvog organizma.

Glavni problem? Naravno, nedostatak vremena. No, iako je sasvim razumljivo da se novopečena mama u potpunosti posveti svojoj bebi nakon što je donese na ovaj svijet, nekoliko mjeseci kasnije trebala bi se ipak vratiti redovitoj tjelovježbi, čime će povećati razinu svoje energije te doći do dodatne fizičke snage i izdržljivosti, potrebne za izazovnu kombinaciju brige o djetetu i neizbježnih odlazaka na posao.

Je li tjelovježba zaista nespojiva s roditeljstvom? Baš i nije! Evo nekoliko savjeta kako pronaći vremena za trening ili fizičku aktivnost, unatoč majčinskoj dužnosti koja traje gotovo 24 sata dnevno…

Treninzi vlastitim tijelom štede vrijeme

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-15T181331.063

Jasno je da odlasci u teretanu troše mnogo slobodnog vremena, a i želiš imati dijete na oku, pogotovo u ranim fazama odrastanja.

Srećom, dovoljno ti je malo slobodnog prostora na podu, prostirka i vlastito tijelo da odradiš izuzetno efikasne programe treninga i to u samo pol sata. Čučnjevi, iskoraci, trbušnjaci i izdržaji. Već tri takva treninga tjedno imat će vrlo pozitivan efekt na tvoje zdravlje, što je sat i pol tjedno, količina vremena koju čak i najzaposlenije mame definitivno mogu pronaći u svom rasporedu.

Iskoristi priliku dok spava

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-15T182322.776

Da, dok god je tvoj mališan u akciji, moraš ga imati na oku. Bilo da je još u kolicima ili već jurca okolo, dužnost je da pratiš što radi i uvijek imaš situaciju pod kontrolom.

No, srećom djeca i spavaju. I to više puta dnevno! Baš to može biti odlična prilika da odradiš svoju tjelovježbu pa se osvježiš pod tušem i zatim s dodatnim entuzijazmom vratiš brizi prema onome tko ti je najvažniji na svijetu.

Podjelom dužnosti do slobodnih minuta

Mame bi voljele sve same odraditi, pogotovo kad je u pitanju briga za djecu. Međutim, nije loše ponekad podijeliti dužnosti s drugim članovima obitelji ili prijateljima u koje imaš potpuno povjerenje.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-15T182149.707

Bilo da se radi o suprugu, tvojim roditeljima ili nekoj drugoj bliskoj osobi, ponekad treba zatražiti da druga osoba preuzme brigu nad mališanom i omogući ti slobodno vrijeme, u kojem ćeš onda u miru moći odraditi nešto za sebe. A tjelovježbu svakako preporučujemo kao idealan način ispuhivanja i podizanja prijeko potrebne razine vitalnosti svog organizma.

Aktivnim igranjem trošiš vlastite kalorije

Dobra je vijest što igranje s djecom itekako može potrošiti tvoje kalorije i pomoći ti da fizičkom aktivnošću činiš dobro vlastitom tijelu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-15T182508.675

Zbog toga iskoristi priliku i igraj se aktivno sa svojim mališanom, pokušavajući pratiti dječju energiju koja se u pojedinim trenucima doima gotovo neiscrpna. Nećeš na taj način možda učvrstiti i oblikovati ciljane dijelove tijela kojima nisi zadovoljna, ali svejedno je to odličan dodatak tvojim tjednim aktivnostima i to puno znači za tvoju kondiciju i zdravlje.

Detaljnije planiraj svoj tjedni raspored

Posljednji savjet zapravo je koristan svakome tko ima osjećaj da jednostavno nema dovoljno vremena stići obaviti sve svoje dužnosti i u njih ukomponirati izgradnju vlastitog tijela.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-15T183737.758

No, ako kreneš u detaljniju analizu i planiranje svog tjednog rasporeda, vidjet ćeš da postoje načini kako iskoristiti “rupe” koje se pojave da odradiš sve zacrtano. Naravno, pod uvjetom da si u stanju zadržati mentalnu svježinu kroz cijeli dan, kao i izbjeći bacanje u horizontalni položaj i hipnotizirano gledanje u televiziju svaki put kad mališan spava ili miruje. A to ćeš svakako najlakše uspjeti uz pravilnu prehranu i fizički aktivan stil života.

U svakom slučaju, jedan od najboljih načina kako spojiti majčinstvo i brigu o vlastitom tijelu definitivno je program LadyBoss 90, koji sam ja, trener Kristian smislio za tebe i tebi slične!

Radi se o 90-dnevnom programu preobrazbe, za sve majke i ostale ambiciozne žene željne efikasnog rada na sebi, kojim ne samo da ćeš učvrstiti tijelo i skinuti višak kila, već ćeš i dići svoje samopouzdanje do neba.

Ako tražiš program prehrane i online treninge prilagođene upravo tebi i tvojim trenutnim životnim okolnostima, obavezno se javi i zajedno ćemo bez ikakve sumnje napraviti odličan rezultat!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-04-15T183540.551