11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-11-10T194942.927

Vježbe koje možeš odraditi dok doma gledaš televiziju ili Netflix!

148

Dobar i efikasan trening danas itekako imaš priliku realizirati u udobnosti svog doma. Donosimo vježbe uz koje ćeš efikasno raditi na izgradnji tijela, a pritom se ne moraš odreći svoje omiljene serije ili filma…

Vječna dvojba. Odraditi zacrtanu tjelovježbu ili se ipak zavaliti na kauč i uživati u onome što možeš pronaći na televiziji, odnosno na Netflixu?

Odgovor može biti i – oboje! Da, prošla su vremena kad je trening zahtijevao odlazak u teretanu, presvlačenje nekoliko puta i gubljenje vremena na putovanje i povratak. Sada ga možeš efikasno odraditi i u svom domu.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-10T202536.794

Također, ako znaš što radiš i jednom naučiš pravilno izvoditi vježbe, moći ćeš u isto vrijeme odraditi efikasan trening i pažljivo gledati televiziju, pogotovo ako se na ekranu ne nalazi nešto što zahtijeva od tebe veliki mentalni napor.

Naravno, treba se barem dvaput tjedno posvetiti isključivo treningu i traženim pokretima. Bilo da se odvija na podu tvoje sobe ili negdje vani, takva je tjelovježba ipak najbolja, jer fokusom na mišiće izvući ćeš najviše iz sebe.

Međutim, ako imaš stisku s vremenom i ne želiš se odreći svoje razbibrige, itekako dobru tjelovježbu možeš odraditi pritom gledajući televiziju, pogotovo uz ove vježbe…

Koje vježbe idu uz gledanje televizije?

Trening koji prati gledanje televizije mora se sastojati od jednostavnih vježbi i pokreta, kako ti baš ništa ne bi promaklo na ekranu.

Dobra je vijest što upravo među takvim vježbama ima izuzetno zdravih i efikasnih, a prije svega tu je čučanj. Perfektan je za stražnjicu, kvadricepse i stražnju ložu, a rade i donji trbušnjaci te listovi. Važno je samo postaviti se u položaj da je glava uvijek okrenuta prema televizoru, dok 30, 40 ili čak 50 sekundi izvodiš tražene pokrete.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-10T201008.663

Slična stvar je i s iskorakom. Bilo da radiš prednji ili stražnji, nije nikakav problem zaokrenuti se prema ekranu i u svakom trenutku pratiti što se na njemu događa, uključujući i titlove, dok rade tvoji mišići glutealne regije, kao i natkoljenice.

Plank se isto može odlično izvoditi dok gledaš televiziju. Kod bočnog ćeš možda morati prebacivati prostirku s jedne strane ekrana na drugu, ako želiš u oba položaja pratiti što se događa, no pri onom klasičnom ne bi trebao biti problem u svakom trenutku pratiti radnju, pogotovo ako imaš iskustva s ovom vježbom i kod tebe već postoji određena razina izdržljivosti.

A tu su i dvije opcije ako želiš malo podići puls. Vježba “Jumping Jacks” tražit će od tebe simultani rad rukama i nogama, kojim ćeš s vremenom ovladati do razine automatizma pa ako se namjestiš na pravi način ispred ekrana, moći ćeš i uz malo brže disanje pratiti radnju.

Preskakanje vijače traži u početku od tebe nešto veću koncentraciju, ali možeš doći na razinu da izvodiš ovu vježbu bez zapinjanja, čak i dok gledaš televiziju, dok je uvijek ovaj pokret moguće i simulirati bez pravog užeta u tvojim rukama.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-10T201431.276

Naravno, ne možemo zaboraviti ni vježbe za gornje i donje trbušnjake. Kod njih je najvažnije tijelo pozicionirati tako da ti koljena ne zaklanjanju pogled prema ekranu, a ako pronađeš takav položaj, dalje je lako odraditi solidnu vježbu, dok pratiš što se događa na televizoru.

Nema sumnje, kad je u pitanju tjelovježba koja ide uz gledanje omiljene serije ili filma na ekranu, svakako se preporučuje kružni trening, koji se sastoji od 8 ili 10 jednostavnih vježbi te se ponavljaju 2 do 3 puta, za lakšu realizaciju svega zacrtanog.

Pametno je i pojačati ton na televizoru, da čuješ i razumiješ što se događa čak i kad te zaokuplja fizički napor, jer nama u Hrvatskoj najčešće i ne trebaju titlovi, kako bismo uspješno pratili imaginarnu priču.

Dakle, neki za vrijeme treninga koriste slušalice i uživaju u omiljenoj muzici, a ti svoju tjelovježbu imaš povremeno pravo povezati s ljubavlju prema Netflixu ili televizijskom programu te uživati u dvije strasti istovremeno.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-11-10T195254.980

Ali to je tek jedan trik kako pobijediti lijenost i raditi na sebi, dok je za uspješno mršavljenje i fantastično oblikovanje tijela potrebno ipak posložiti više toga u vlastitom životu.

Naravno, ako ne uspijevaš u tome samostalno, ne ustručavaj se potražiti pomoć ozbiljnog stručnjaka, nekog tko ima fitnes i nutricionizam u malom prstu. Nekog poput mene, tko ti može pokazati najsigurniji, najlakši i najbrži put do željenih rezultata.

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i ONLINE fitnes trener specijaliziran za zdravo mršavljenje žena s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja