fbpx
Ubrzajte svoje fitness rezultate s uravnoteženim planom vježbi
man-2037255_960_720
Fitness

Ubrzajte svoje fitness rezultate s uravnoteženim planom vježbi

Ostvarite bolje i brže rezultate prilagodbom svojih vježbi – otkrijte što nedostaje vašoj trenutnoj rutini.

Smatram da je uravnotežen pristup najbolji za zdrav i aktivan način života. Trening na uravnotežen i strukturiran način pomoći će vam da preciznije napredujete u treninzima, može vam pomoći da izbjegnete nepotrebne ozljede, a praćenje uravnotežene rutine može poboljšati vaše sveukupne rezultate treninga i pomoći vam da brže postignete svoje ciljeve.

Svi imamo svoje pojedinačne simpatije i nesklonosti kada je u pitanju vježbanje, tako da je prilagođavanje vaše rutine na temelju onoga što volite najbolji način da osigurate da ćete ostati motivirani i posvećeni postizanju cilja.

Evo četiri elementa vježbe koje svaki dobar plan treba sadržavati.

Istezanje: Redovito istezanje može vam pomoći da steknete samopouzdanje tijela i učiniti vas svjesnijim držanja. Istezanje je također sjajno za poboljšanje stabilnosti zglobova, mišićnu fleksibilnost i ublažavanje mišićne napetosti.

Dinamično istezanje za zagrijavanje i statično istezanje nakon vježbanja mogu oduzeti samo 10 minuta vašeg vremena, ali zato dramatično promijeniti način na koji se osjećate. Osigurajte da svaka vježba započinje zagrijavanjem, a završava hlađenjem.

Kardio: Upuštanje u kardiovaskularnu aktivnost dobro je za vaše srce i izvrsno za sagorijevanje viška kalorija. Vaše srce je mišić i učiniti da naporno radi nekoliko dana svakog tjedna može poboljšati njegov rad. Ako se redovito bavite kardiovaskularnom aktivnošću možete smanjiti prosječan broj otkucaja srca u mirovanju, što je dobro za vaše dugoročno zdravlje. Postoji toliko mnogo aktivnosti među kojima možete birati; hodanje, trčanje, biciklizam, ples i plivanje su vrlo popularni, ali svaka vježba koja vam povećava otkucaje srca funkcionirat će.

Izvođenje umjereno intenzivnih kardio-baziranih aktivnosti tijekom najmanje 150 minuta tjedno ili 75 minuta energičnih aktivnosti tjedno – ili kombinacija tog dvoga – dobra je količina kojoj treba težiti da bi se realizirale pogodnosti za zdravlje koje su povezane s vježbanjem.

Snaga: Kada svojoj rutini dodate trening temeljen na otporu, počet ćete primjećivati promjene u vašem izgledu i osjećaju. Možete izgubiti višak tjelesne masti i dobiti “suhu” mišićnu masu, što nije samo sjajno za vaš izgled, već također pomaže vašem tijelu da postane efikasnije u sagorijevanju kalorija. Tijelo s visokim postotkom “čiste” mišićne mase zahtijeva više kalorija da bi se održalo nego osoba iste težine koja ima veći postotak tjelesne masti.

Možete potaknuti rast mišićnog tkiva vježbanjem, koristeći vlastitu tjelesnu težinu kao otpor ili redovito dižući utege. Izvođenje aktivnosti zasnovanih na otporu tri do četiri puta tjedno, u kombinaciji s konzumiranjem dijete bogate proteinima može vam pomoći u postizanju sjajnih rezultata.

Izdržljivost: Bavljenje redovitim, produljenim tjelesnim aktivnostima može poboljšati vašu mišićnu snagu i povećati vašu ukupnu razinu izdržljivosti. Kada vježbate, vaše tijelo mora dostavljati kisik i hranjive tvari u vaša tkiva kako bi pomoglo vašem kardiovaskularnom sustavu učinkovitije raditi.

Kad vam srce i pluća rade učinkovitije, imate više energije za svakodnevne zadatke. Možete poboljšati kardiovaskularnu izdržljivost produženjem trajanja vježbi, a mišićnu izdržljivost možete postići povećanjem težine i broja ponavljanja u teretani.

Barem jedno “sesiju” tjedno provedite usredotočujući se na vašu razinu kondicije temeljene na izdržljivosti.

Svi imamo različite ciljeve za svoje tijelo pa je personalizirani pristup vašem planu najbolji način da osigurate kako težite ka tome da postanete svoj najbolji ja. Morate odlučiti koliko ćete od svakog načina treninga uključiti u svoj tjedan kako biste se osjećali najbolje. Dok eksperimentirate sa svojim planom, vodite dnevnik vježbanja, tako da ćete, kada pronađete savršenu kombinaciju vježbi za svoje tijelo, imati to zapisano za ubuduće. Ukoliko ste u potrazi za osobnim trenerom u Zagrebu, sa kojim ćete krenuti na poluindividualne ili individualne treninge slobodno pročitajte više na https://www.amstrong.com.hr/

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se