fbpx
Tjelovježba kao najbolji lijek protiv čangrizavosti!
Fitness Predloženo

Tjelovježba kao najbolji lijek protiv čangrizavosti!

Znanstvena istraživanja potvrdila su kako redoviti trening može popraviti raspoloženje te pozitivno utjecati na depresiju i anksioznost, a i poslužiti za izbacivanje negativne energije…

Emocije su najvažniji dio naše osobnosti, a ako su negativne učinit će nas nezadovoljnima i nesretnima čak i ako posjedujemo bogatstvo cijelog svijeta.

Baš zbog toga jednako je bitno raditi na svom mentalnom zdravlju, kao i na svojoj fizičkoj pripremljenosti, a odlična vijest je da zapravo jedno ide s drugim.

Naime, upravo tjelovježba jedan je od najboljih načina kako popraviti vlastito raspoloženje i pobijediti psihičke probleme koji te muče, zbog čega se definitivno isplati protegnuti mišiće i posvetiti se izgradnji vlastitog tijela…

Hormoni koji izazivaju euforiju

Kvalitetno odrađen trening može ti popraviti raspoloženje na više različitih načina. Prvi je kemijske prirode, jer prilikom tjelovježbe mozak ispušta hormon endorfin, koji izaziva pozitivne osjećaje pa čak i euforiju, zbog čega je važno što češće ga pokušati aktivirati.

A znamo da čangrizavost često proizlazi upravo iz pasivnog životnog stila, kada osoba ne zna što bi sa sobom pa joj sve smeta. Baš protiv toga odličan je lijek posvetiti se izgradnji tijela, koja čovjeku daje smisao i traži od njega trud i zalaganje zbog kojeg će se definitivno osjećati bolje.

Istraživanja su pokazala da efekt tjelovježbe može biti toliko moćan da čak i izvuče osobu iz depresije te smanji osjećaj anksioznosti. Ne zaboravimo ni rast samopouzdanja koja se javlja nakon što osjetiš prve pozitivne rezultate pri izgradnji svog tijela i shvatiš da imaš u sebi sve što je potrebno da ostvariš zacrtane ciljeve, pod uvjetom da uvijek vučeš prave poteze.

This image has an empty alt attribute; its file name is 11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2022-09-13T062638.907.png

Također, znojenjem i davanjem vlastitog maksimuma izbacujemo iz sebe negativnu energiju, kao i nakupljeni stres pa ćeš nakon pola sata intenzivnog treniranja imati osjećaj kao da je netko skinuo golemi uteg s tvojih leđa i preplavit će te mentalna svježina.

Uz sve to, euforiju izaziva i onaj trenutak kad je trening napokon kompletiran i znaš da je iza tebe odlično odrađen posao, kao još jedan korak bliže prema uspješnoj kontroli tjelesne težine, učvršćivanju mišića i poboljšanju cjelokupnog zdravlja organizma…

Za trening uvijek postoje uvjeti

Živimo u izazovnim vremenima, u kojima nas je pandemija prikovala u četiri zida, a negativne klimatske promjene također povremeno osuđuju na vrijeme provedeno u zatvorenom prostoru.

Baš zbog toga neki su odustali od tjelovježbe ili je smanjili na minimum, no moraš znati da za osobu koja želi raditi na sebi i svom tijelu uvijek postoje uvjeti za trening, jer jednostavne, a efikasne vježbe možeš odraditi i u udobnosti svog doma.

Istraživanja su pokazala da je do pada raspoloženja sveopće svjetske populacije u posljednje dvije godine došlo između ostalog i zbog smanjenog kretanja te zapostavljanja vlastitog tjelesnog zdravlja pa se zato nemoj priključiti većini, već pronađi vremena i prostora za dobar trening.

Već dvaput tjedno po pola sata napravit će pozitivnu razliku u tvom životu, kako po pitanju raspoloženja, tako i po pitanju snage, izdržljivosti, kondicije, ravnoteže i elastičnosti.

A kad jednom shvatiš kako uz pomoć redovitih treninga i uravnotežene prehrane postići svoje ciljeve vezane uz liniju i zdravlje organizma, postat će ti jasno da po istom principu zapravo možeš ostvariti svaki zacrtani plan u svom životu.

Dakle, riješi se tmurnih misli i čangrizavosti, koristeći redovitu tjelovježbu kao svoje tajno oružje. A kako bi tvoj rad na sebi došao na još viši nivo, svakako se i priključi FitLifestyle grupi na Fejsu, koja okuplja zaljubljenike u zdrav stil života, uvijek spremne pokojim vrijednim savjetom pomoći ti da poboljšaš kvalitetu svoje svakodnevice!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se