11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-05-02T190914.291

Postoji formula kako se jednom zauvijek riješiti loše navike izgovaranja!

139

Bilo da se radi o izgradnji tijela ili nečem sasvim drugom, najveća zapreka na tvom putu preobrazbe zapravo je izbjegavanje preuzimanja vlastite odgovornosti za ono što se događa u tvom životu. Evo formule kako se riješiti izgovora!

“Učiteljice, inače to znam, ali sad sam se zbunio!”. “Učiteljice, ne mogu pisati kontrolni, jer mi je slabo!”. “Učiteljice, on je kriv, ja ništa nisam radio!”

Istina je, izgovori su jedna od prvih vještina koje smo naučili u školi. Zvali smo to “muljanje” i mnogi su se ponosili kako su u tome uspješni kad se jednom nađu oči u oči s prosvjetnim radnikom.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-05-02T191643.361

Isto smo koristili i kod kuće s roditeljima. Bilo je to sigurno i bezbolno rješenje za izbjeći viku i dreku ako napraviš nešto krivo. Generacije i generacije usavršavale su od malih nogu “muljanje” kao korisno rješenje za izbjegavanje odgovornosti.

Krajnji rezultat tog obrazovnog trenda? Poražavajući! Sada imamo društvenu zajednicu u kojoj su svi, i mlado i staro, skloni – izgovaranju!

Zašto su izgovori štetni kad jednom odrasteš?

Ono što prolazi dok si dijete, neće imati isti efekt kad jednom odrasteš! Da, moguće je bazirati svoj život na izgovorima i u kasnijim godinama, većina to uostalom i radi, no ako imaš bilo kakve životne ambicije ili osjećaš nezadovoljstvo svojom trenutnom situacijom, izgovori su tvoj najveći neprijatelj.

Zašto? Zato što kad se jednom nađeš u odraslom svijetu u kojem ti ništa neće biti poklonjeno ako to ne zaslužiš, onda nažalost od izgovora nema nikakve koristi. Baš suprotno.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-05-02T191127.661

Nema sumnje, izgovori su ništa drugo nego izbjegavanje odgovornosti za ono što se trenutno događa u tvom životu. Radi se o fokusiranju na neke vanjske faktore koji su u većoj ili manjoj mjeri utjecali na to da doživiš neuspjeh. A ti faktori sigurno nisu najvažnija stvar u cijeloj situaciji.

Pa iako su nastale i mnoge pjesme koje se sprdaju s takvim mentalitetom i ljudima koji će kriviti masone i ostale državne neprijatelje zato što ne mrdaju s iste točke cijeli život, svejedno izgovaranje i dalje ostaje religija koje se većina u našoj regiji ne želi odreći.

Srećom, ti ne moraš biti među njima, jer postoji jednostavna formula kako se jednom za svagda riješiti loše navike izgovaranja!

Što napraviti kad pomisliš da imaš savršeni izgovor?

Osim onog “drugi je kriv”, koji su to klasični domaći izgovori koji se zapravo stalno ponavljaju? Definitivno varijacije na ovaj: “Ne mogu ja to, nisam rođen/a s dovoljno pameti/snage/sreće/snalažljivosti/fizičke ljepote”. Naravno, takvo razmišljanje ne može biti štetnije nego što jest i idemo naučiti kako se toga riješiti!

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-05-02T192247.270

Nekoliko je koraka kako postati osoba koje ne koristi izgovore u svom životu. Prvo što moraš je početi situaciju sagledavati objektivno, a ne subjektivno.

Probaj o problemu koji se pojavio i neuspjehu koji prijeti razmišljati kao da se ne radi o tebi, nego o nekom drugom. Tako ćeš realnije sagledati situaciju i prestati vidjeti svjetsku urotu protiv sebe i za sve kriviti vlastite genetske deficite.

Drugi korak je početi tamo gdje su problemi tražiti rješenja. Uvijek postoje rješenja i to je ono na što se treba fokusirati. Kažeš sebi “Ok, ovo mi nije upalilo, rezultat mog djelovanja je bio loš, ali postoje razlozi za to”. I onda na temelju tih razloga djeluješ i nešto mijenjaš.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-05-02T194031.707

Treći korak je prestati s tvrdoglavošću. Moraš shvatiti da uvijek postoji “plan B”. Vjerovali ili ne, izvor većine izgovora upravo je vjerovanje da postoji samo jedan put do uspjeha. I ako zapneš, onda je to dokaz da ti to ne možeš!

A zapravo rijetko iz prvog pokušaja pronađemo pravo rješenje. Ponekad je potrebno samo izaći iz slijepe ulice u kojoj se nalaziš i pronaći alternativni put do ostvarenja vlastitih planova. To naravno možeš postići samo ako situaciju u kojoj se nalaziš ne proglasiš bezizlaznom i u tome dobiješ savršeni izgovor za odustajanje od svega.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-05-02T193229.543

Dakle, da rezimiramo. Prestaješ biti osoba sklona izgovorima i imaš sve potrebno da dođeš do uspjeha ako si u stanju:

  • realno sagledati situaciju,
  • preuzeti odgovornost za svoje postupke,
  • tražiti rješenja umjesto vidjeti probleme
  • uvijek spremno prijeći na “plan B” ako zapneš,
  • spremno vjerovati u svoj potencijal koji je zapravo ogroman!

To vrijedi čim god da se baviš, a posebno kad je u pitanju mršavljenje ili učvršćivanje vlastitog tijela. Zapravo, upravo izgradnja tijela ti je idealna prilika da naučiš kako se riješiti izgovora, pogotovo uz stručnu pomoć nekog tko zna kako u tebe ugraditi savršenu formulu za postizanje pobjedničkog mentalnog pristupa pri rješavanju problema.

Zato čim zapneš i osjetiš da ne možeš prema naprijed, slobodno se javi meni, treneru Kristianu. Tisućama zadovoljnih klijenata već sam pomogao da prevladaju zapreke u vlastitoj glavi i ostvare željene rezultate. Itekako se veselim što ću moći pomoći i tebi!

Profilna