11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-07-16T163521.768

Pet ljetnih izazova na putu do uspješne izgradnje tvog tijela!

253

Ljeto se čini idealnim za mršavljenje ili učvršćivanje tijela, no postoje izazovi na tvom putu koje definitivno treba znati savladati, ako želiš ostvariti zacrtane ciljeve…

Kad usporedimo ljeto sa zimom, ono se čini kao znatno bolje razdoblje za rad na sebi. Vitamin D dostupan ti je u svakom trenutku, kao i mogućnost provođenja vremena na otvorenom, u različitim aktivnostima koje učvršćuju mišiće i pomažu ostvariti kalorijski deficit.

Svejedno, za mnoge je upravo ljeto razdoblje kada potpuno posustanu sa svojom izgradnjom tijela te tek s prvim danom sljedeće kalendarske godine ponovo krenu naprijed.

Zašto je to tako? Zato što nisu prevladali klasične ljetne izazove, koje ćemo ovom prilikom predstaviti i analizirati…

Ljetna vrućina

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-07-16T162933.825

Čini se kao perfektno razdoblje za tjelovježbu, ali kad vani bude 37 stupnjeva, nije ti do ničeg, a kamoli do bilo kakve fizičke aktivnosti!

Nije lako, ali situacija nije nepremostiva. Srećom, ni ljetna vrućina ni sparina ne traju 24 sata. Moguće je itekako uspješno trenirati rano ujutro ili predvečer, uz obaveznu hidrataciju tijekom cijelog treninga. Imaj to na umu i ne koristi vrućinu kao izgovor, već nastavi provoditi svoj zacrtani plan…

Ljetna lijenost

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-07-16T162745.752

Što zbog vrućine, što zbog drugih faktora koje ćemo spomenuti kasnije, ljeto u nama budi neizmjernu lijenost, kojoj se uopće nije lako uspješno othrvati.

Mnogo vremena provodimo u krevetu i češće spavamo popodne nego inače. Nije loše odmarati mišiće i davati tijelu prijeko potrebni san, no ako je to razlog zbog kojeg ćeš zanemariti tjelovježbu i aktivan život, ne činiš si uslugu.

Ipak, kao i u svim drugim situacijama, čvrsta volja i po ljetu pobjeđuje lijenost. Zato se trgni i nastavi raditi na sebi, kao i prethodnih mjeseci…

Ljetna nestrpljivost

Da, svi želimo izgledati fantastično na plaži i ako rezultat uravnotežene prehrane te redovite tjelovježbe ne bude vidljiv odmah i sad, to je katastrofa!

Nema sumnje, ljeti smo nestrpljiviji nego inače po pitanju izgradnje tijela, jer mnogi upravo vrući dio godine postavljaju kao krajnji cilj svoje preobrazbe, jer žele se na moru pokazati pred drugima.

Međutim, ako prekasno kreneš, rezultati neće doći na vrijeme. Zato imaj na umu da je rad na sebi dugotrajan proces i ako nije realno skinuti kile u sljedeća dva tjedna, potrudi se to napraviti u sljedeća dva mjeseca. Pa održi liniju do sljedećeg ljeta…

Ljetni godišnji odmor

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-07-16T162136.755

Jako je malo onih među nama koji tijekom ljeta ne odlaze na zasluženi godišnji odmor, pritom se opuštajući od stresa nakupljenog višemjesečnim radom na poslu.

Obično se godišnji pretvara u odlazak na ljetovanje, dug dva ili tri tjedna. Čak i oni kojima je iznimno stalo do izgradnje tijela, u tom razdoblju potpuno popuste svoje kočnice i više ne paze što jedu, a tjelovježba im ne pada na pamet.

To može napraviti samo netko tko je već uspješno finalizirao svoje mršavljenje i učvrstio tijelo, a ako tvoji rezultati još uvijek nisu ostvareni, žao mi je, protegni noge i natrag u akciju, a za večeru u riblji restoran!

Ljetni gubitak volje

Istina je, upravo ljeto zna biti ubojica dijete, kao i svakog drugog pokušaja uspješne izgradnje tijela. Zašto? Zato što nakon ljeta dolazi jesen, a nakon jeseni zima. Ako vežeš svoju preobrazbu uz godišnja doba, izgubit ćeš motivaciju raditi na sebi čim ljeto bude na izmaku.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-09-19T084957.721

No, treba naglasiti da je rad na sebi cjeloživotna odluka. I zato nauči uživati u slasnom zalogaju zdravog i uravnoteženog obroka, a neka ti fizičko kretanje postane nešto čemu ćeš težiti u svakoj mogućoj prilici. Kroz cijelu godinu!

Tako ćeš prevladati sve izazove koje donosi ljeto tvojoj izgradnji tijela, ali i sve druge zapreke koje ti stoje na putu da poboljšaš kvalitetu svoje svakodnevice.

A ako smatraš da su nabrojani izazovi prevelik problem za tebe i osjećaš da već dugo tapkaš na istom mjestu, onda ti zaista treba netko tko će znati izvući puni potencijal iz tebe, entuzijazam i energiju koje nikako da oslobodiš.

Treba ti ozbiljna stručna podrška, netko tko ima nutricionizam i fitnes u malom prstu, a zna kako te motivirati. Zato se slobodno javi meni, treneru Kristianu, jer nakon više od 1000 zadovoljnih klijenata, znam da imam u rukama formulu uspjeha, koju kad prilagodimo tebi i tvojim potrebama, sigurno ćeš se preporoditi.

Personalizirani plan prehrane, jednostavni i efikasni online trenizi, rad na mentalnoj snazi. To te čeka kod mene ovog ljeta. Ne srami se kontaktirati me, veselim se što ti mogu pomoći!