fbpx
Kako postati jutarnji tip i započeti dan tjelovježbom?
Fitness Predloženo Top

Kako postati jutarnji tip i započeti dan tjelovježbom?

Jutarnja tjelovježba sjajan je način kako se napuniti energijom uoči svega što te kasnije čeka. No, prvo moraš postati jutarnji tip osobe, kako bi uopće bilo moguće nakon buđenja protegnuti mišiće.

Tjelovježba je važna za kontrolu tjelesne težine, kao i za učvršćivanje tvojih mišića. Nema sumnje, trening je pozitivna stvar u svako doba dana, a posebno učinkovit može biti ako ga odradiš ujutro.

Da, upravo jutarnja tjelovježba ima pozitivan učinak na tvoju budnost, kao i na razinu energije koju kasnije osjećaš. To zlata vrijedi ako te na poslu čekaju izazovni radni zadaci, jer ranim protezanjem svojih mišića poboljšat ćeš vlastitu koncentraciju.

Istraživanja su pokazala da jutarnji treninzi popravljaju raspoloženje, a i bolje otapaju masne naslage, pogotovo ako ih odrađuješ na prazan želudac. Uz sve to, započeti dan tjelovježbom pomoći će ti da stekneš pozitivnu dnevnu rutinu i poboljšaš vlastitu disciplinu, što je bitno za bilo koju životnu sferu.

No, da bi jutarnja tjelovježba bila izvediva prvo moraš postati jutarnji tip osobe. Naime, mnogi među nama osjećaju se omamljeno dugo nakon buđenja, a teško se i odreći kasnih odlazaka u krevet. Izležavanje u krevetu u jutarnjim satima također je svojevrstan užitak pa zapravo većina nas uopće ne može funkcionirati ujutro istom žestinom kao i popodne.

Ipak, itekako je moguće postati jutarnji tip. Potrebno je samo malo drukčije posložiti vlastitu svakodnevicu, što će ti dati priliku da na puno efikasniji način započneš dan i tako si daš priliku više toga konkretnog napraviti prije ponovnog odlaska na spavanje…

Promijeni vrijeme odlaska na spavanje

Ako želiš biti osoba koja od rana jutra radi na sebi i svom tijelu, tada definitivno ne možeš ići na spavanje u 2 ujutro. Naime, potrebno ti je 7 do 9 sati spavanja kako bi se tijelo regeneriralo, zbog čega nećeš moći funkcionirati ujutro ako ideš u krevet nakon ponoći.

Drugim riječima, moraš promijeniti vrijeme odlaska na spavanje. To nećeš uspjeti preko noći, no malo pomalo pronađi opuštajuću rutinu i ona će ti pomoći da uspješno zaspeš prije ponoći.

Dakle, naporan mentalni rad, čitanje uznemirujućih vijesti i bilo kakva intenzivna aktivnost navečer nisu poželjni. Pokušaj radije popiti opuštajući čaj i pogledati na televizoru nešto ugodno ili slušaj umirujuću muziku. Čitanje knjige i meditacija također mogu pomoći da lakše zaspeš, kao i molitva.

Ostavi mobitel izvan kreveta i pusti svjetlost u sobu

Rolete nam mogu pomoći da lakše zaspemo i duže spavamo, no ako želiš biti jutarnji tip osobe tada svakako pomaže ako ih ne spustiš. Naime, ako pustiš svjetlost u sobu veći su izgledi da ćeš se probuditi u ranim jutarnjim satima, što će ti dati dovoljno vremena da se razbudiš i odradiš tjelovježbu prije svojih radnih obaveza.

Što se pak mobitela tiče, on bi definitivno trebao ostati u drugoj sobi. Istina je, ako ga poneseš sa sobom u krevet buljit ćeš u njega prije spavanja i tako si otežati odlazak u carstvo snova. Ujutro će te pak spriječiti da ustaneš na noge, čak i ako te u nekoj mjeri uspije razbuditi.

I da, jutarnji tip osobe nikad ne stišće takozvani “snooze” gumb, odnosno nikad ne odgađa alarm za još pet ili deset minuta. To je navika koja će te zadržati ispod pokrivača duže nego što je to bio plan i što prije se riješiš odgađanja, to su bolji izgledi da ćeš ujutro realizirati sve što zacrtaš.

Za kraj, moramo spomenuti i prehranu. Naime, ako baziraš svoje obroke na praznih kalorijama dobivenima iz grickalica, slastica i pekarskih proizvoda, osjećat ćeš nedostatak energije i iscrpljenost od ranog jutra.

Međutim, nutritivno bogata prehrana, krcata proteinima, vitaminima, mineralima i zdravim mastima omogućit će ti da pucaš od snage i izdržljivosti već u jutarnjim satima, nakon čega neće biti problem odraditi tjelovježbu prije odlaska na posao. Samo imaj na umu da tvoje srce ipak treba prilagodbu na budnost pa nemoj skočiti iz kreveta i odmah navaliti na tjelovježbu. Daj si pola sata do sat vremena da se potpuno razbudiš, nakon čega će trening dati rezultate kakve očekuješ!

Dakle, jutarnja tjelovježba može biti korak naprijed u tvom životu. A ako ne znaš ništa o fitnesu i već se dugo vrtiš u krug, nemoj misliti da je sve izgubljeno. Uz pravu stručnu pomoć brzo ćeš usvojiti najbolji set jutarnjih vježbi za sebe, bilo da želiš trenirati samo s težinom svog tijela ili s girjom i elastičnim trakama.

U tu svrhu svakako skini našu BudiFit aplikaciju, jer tamo ne samo što te čeka video demonstracija stotina različitih vježbi, već dobivaš i svog osobnog online trenera, profesora kineziologije Kristiana Tina Amstronga. To znači da će iskusni profesionalac za tebe osmisliti treninge i ponuditi ti konkretan plan rada, skrojen na temelju tvojih ciljeva i fizičkih karakteristika.

Mjerenje rezultata, savjeti o prehrani i mentalna podrška također idu uz BudiFit mobilnu aplikaciju, što puno znači dok pokušavaš promijeniti svakodnevicu i postati jutarnji tip. Zato isprobaj BESPLATNO 7 dana BudiFit aplikaciju i ubrzo ćeš bez problema odrađivati svoju tjelovježbu već nakon buđenja, a otkrit ćeš i da nije takav problem skinuti kile i učvrstiti mišiće!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se