fbpx
Istina je, prava tjelovježba ti može dramatično poboljšati seksualni život
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-03-12T170945.773
Lifestyle Mršavljenje Ostalo Zdravlje

Istina je, prava tjelovježba ti može dramatično poboljšati seksualni život

Rad na oblikovanju tijela imat će brojne pozitivne učinke na kvalitetu tvog života, a ciljanim treninzima i uravnoteženom prehranom moguće je i značajno povećati vlastiti spolni užitak, što nije nevažna stvar…

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-13T081848.430

Kada jednom krenemo u oblikovanje i izgradnju tijela, svatko od nas trebao bi kao primarni cilj postaviti prije svega poboljšanje cjelokupnog zdravstvenog stanja svog organizma, jer zdravlje je ipak najvažnije.

No, prelazak na fizički aktivniju svakodnevicu, kao i uravnoteženu prehranu sa sobom donosi i druge blagodati, a jedna od najugodnijih je svakako unaprjeđenje vlastitog seksualnog života.

Da, istina je, tko je u stanju kontrolirati tjelesnu težinu, učvrstiti tijelo i na pravi način uvježbati svoje mišiće, definitivno će profitirati u krevetu. Tema je to o kojoj se sve manje govori i piše, jer danas svatko tko o tome nešto kaže, okolina gotovo da ga smatra nepristojnim. Međutim, u BudiFitu ne poznajemo strah i vrijeme je da progovorimo o – seksu!

S uspješnijim oblikovanjem tijela, privlačnost raste

Iako nije potpuno čvrsto pravilo, jer ne možemo zanemariti utjecaj šarma i zavodljivosti, činjenica je da s izgubljenim kilogramima i skladnijim tjelesnim dimenzijama u većini slučajeva postajemo privlačniji svojim partnerima.

Da, vizualna smo i estetska bića i oči će nam ispasti kad ugledamo golo tijelo one osobe koja radi na njemu, uvršćuje ga i oblikuje na način da izgleda uzbudljivo i atraktivno.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-12T141027.663

Dakle, bilo da soliraš ili si u braku, već kontrola tjelesne težine i zadržavanje skladnih dimenzija ne samo što će poboljšati tvoje zdravstveno stanje, već će se pobrinuti i za malo čarolije. Učinit će one s kojima vodiš ljubav puno motiviranijima da ti učine tu noć nezaboravnom, a ako i partner radi na sebi, obostrana privlačnost sigurno neće izostati. Međutim, sjajna je vijest da to nije sve. Uz pravu tjelovježbu moguće je doživjeti čak i više od toga…

Koji su mišići posebno važni za dobar seks?

Svi smo bezbroj puta čitali o tome kako se za vrijeme seksa aktivira više od 600 ljudskih mišića, ali to je potpuno beznačajan podatak kojim barataju oni koji ovu aktivnost vjerojatno nedovoljno često prakticiraju u praksi. Ili je ne prakticiraju na pravi način.

Čuli smo i o stotinama kalorija koje trošimo za vrijeme spolnog čina, zbog kojih navodno ne bi trebali uopće trenirati izvan kreveta, nego se samo seksati, kako bismo bili lijepi i vitki. Nažalost, i to je potpuna glupost.

Dakle, ne možemo se uzdati u seks kao jedinu fizičku aktivnost potrebnu u našem životu, ali ono što možemo je učiniti ga dužim, kvalitetnijim i potpuno ispunjavajućim. A to ćemo učiniti radom na onim grupama mišića koji su od izuzetne važnosti da bismo mogli istinski uživati.

Prije svega to su trbušni mišići koji će biti jako aktivni tijekom samog čina, posebno oni donji. Svaki rad na donjim pa i bočnim trbušnjacima zlata vrijedi kad jednom krene akcija u krevetu, a odlično je što postoji bezbroj jednostavnih vježbi koje ih osnažuju i učvršćuju.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-03-12T135749.368

Tu su i gluteusi koji će biti vrlo aktivni ako se stvari razvijaju pravim tijekom, a što je položaj kompleksniji i senzualniji, pogotovo ako se radi o nečem što se događa pod tušem, postaje bitna i snaga nogu. Da, treba raditi na kvadricepsima i aduktorima, ako želiš voditi glavnu riječ, a različite vrste čučnjeva i iskoraka definitivno mogu pomoći pri učvršćivanju baš tih dijelova tijela.

Naravno, ne smijemo nikako zaboraviti niti mišiće zdjelice koji prije svega kod žena zaista mogu napraviti razliku između solidnog i spektakularnog seksa, a iako se ne mogu efikasno učvrstiti klasičnim treninzima, postoje specifične vježbe poput Kegelovih, fokusirane upravo na njih…

Koji tipovi treninga poboljšavaju seksualni život?

Kvalitetan i ispunjavajući seks je dugotrajna i iscrpljujuća aktivnost u kojoj do izražaja dolaze bazni mišići i to treba imati na umu. Kružni intervalni treninzi koje možeš izvoditi čak i isključivo težinom vlastitog tijela, s fokusom na trbušnjake, gluteuse i gornje mišiće nogu sigurno će poboljšati tvoju seksualnu izvedbu, a za žene Kegelove vježbe zdjeličnih mišića predstavljaju dodatno tajno oružje koje čini čuda.

Međutim, itekako je bitna i izdržljivost. Naime, ako želiš održavati seksualnu aktivnost na visokom nivou barem desetak minuta, moraš poraditi na svojoj kondiciji. Tu pomažu bilo kakvi aerobni treninzi, od veslanja do trčanja i bicikliranja, sve što ti daje sposobnost da izdržiš dugotrajan konstantni napor iste fizičke aktivnosti.

Uz to, ne smijemo zaboraviti niti to da je jedna od tajni senzualnog seksa ubrzavanje i usporavanje. A da se dobro pripremiš i izdržiš izazovne promjene tempa, svakako će pomoći upravo takav tip treninga, zasnovan na mijenjanju intenziteta odabranih vježbi, bez obzira bile one dio treninga snage ili izdržljivosti.

Dakle, tko je skladno oblikovan, s utreniranim ključnim mišićima i dobrom kondicijom, zaista može u krevetu doživjeti pravi vatromet. I pružiti jednaku radost i zadovoljstvo svom partneru. Naravno, samo ako uz sve to zna kako se prepustiti trenutku, i ne srami se u životu – uživati

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se