do-something

8 savjeta za dobar osjećaj

193

Ako ste u potrazi za jednostavnim načinima da podignete razinu sreće, pokušajte s mojim savjetima za brzo poboljšanje raspoloženja koji će vam pomoći biti pozitivnijima… istog trena.

Često se uhvatim kako jurim kao muha bez glave u nastojanju da uravnotežim prenatrpani raspored. Shvatila sam ponekad moram izdvojiti malo vremena da popravim raspoloženje i napunim baterije.

Ako ste poput mene, bili ste u situacijama kada je brzi tempo života izvukao zadnji atom snage iz vas. Sljedeći put kada vidite da ste pod stresom zbog zahtjevnog rasporeda i da očajnički trebate predah, pokušajte s jednim od mojih 8 savjeta za popravak raspoloženja. Otkriti ćete da jednostavne stvari u životu doista mogu pozitivno utjecati na vaš dan.

8 savjeta za dobar osjećaj koji će vas podići – odmah!


Vježbajte disanje iz trbuha

Vježbajte svijesno disanje tako da udahnete kroz nos, pustite da se zrak proširi do trbuha, i onda izdahnite kroz usta. Bilo da ste na poslu i jurite okolo, uzimanje odmora za 5-10 udisaja može smiriti um i dati vam pauzu da dođete k sebi.

Zakažite pauzu za razgibavanje

Umjesto odlaska na kavu, pokušajte s pauzom za razgibavanje. Možete raditi jednostavno kruženje vratom ili rastezanje ruku u udobnosti vaše stolice ili kad pričate na telefon – gdje god bili! Jednostavno pokreti tijekom dana mogu osvježiti vaš um i opustiti napete mišiće.

Budite organizirani gdje god bili

Stres možete uzrokovati sami, a ponekad je to zato što ste zametnuli ili izgubili vaše stvari. Popravak raspoloženja počinje sa smanjenjem stresa. Izdvojite malo vremena u kalendaru kada ćete se organizirati – bilo da ste kod kuće, na poslu ili u autu. Samo nekoliko minuta dnevno da sredite stvari mogu vam popraviti opće raspoloženje.

Pokušajte vježbe koordinacije

Dobro zdravlje uključuje i tijelo i mozak. Izvođenje vježbi koje uključuju istovremeni rad gornjeg i donjeg dijela tijela, poput ramenih potisaka, mogu ubrzati vaše vježbanje i biti doza snage za mozak! Prilikom sljedećeg vježbanja pokušajte s nekoliko pokreta koji predstavljaju izazov za vašu koordinaciju.

Smiješak

Vaše tijelo izlučuje endorfine svaki put kad se nasmijete, čak i ako je to lažni smiješak! Svaki dan provedite malo vremena smiješeći se ljudima – vaše raspoloženje će se odmah popraviti, a i mišići lica će malo trenirati. Dodatni bonus je da ćete osmijehom možda popraviti dan nekom drugom, pošto će se i oni vjerojatno nasmiješiti vama!

Brzo hodanje

Možda mislite da odlazak u dvo-minutnu šetnju nikako ne može pomoći vašem zdravlju, no brzo hodanje, čak i ako traje samo nekoliko minuta, može popraviti zdravlje srca i krvnih žila. Ako imate koju minutu, napravite kratku turu brzog hodanja.  Radite različite stvari – i izađite ako je moguće – i možda ćete uspjeti smanjiti stres. Pokušajte skupiti 30 minuta hodanja tijekom dana. Ako imate vremena za dužu šetnju, pokušajte s nekom od mojih vježbi za brzo hodanje.

Napravite trening za vašu kožu

Kvalitetni proizvodi za njegu kože mogu imati pozitivni utjecaj na vaš izgled, čime ćete popraviti i vaše raspoloženje. Napravite kratki tretman kože kod kuće, koji će uključiti piling lica i masažu sa hidratantnom kremom. Izdvajanje vremena kako bi se posvetili vašem izgledu pomoći će vašem samopouzdanju, a vjerujem da kratka masaža lica sa pravim proizvodima može biti najlakši trening ikad!

Pokušajte rutinu s kratkim intervalima

Pokušajte raditi neke osnovne vježbe u intervalima: odradite 4 vježbe po 30 sekundi. Bez obzira na trajanje vježbanja, izlučivanje endorfina u krvotok dati će vam energije.  Evo jednostavne rutine za vježbanje u intervalima:

– jumping Jack(30 sekundi)

– čučnjevi (30 sekundi)

– sklekovi (30 sekundi)

– trbušnjaci (30 sekundi)

***

Živom u brzom svijetu koji je ponekad vrlo stresan. Kad se stres nakupi u vama, može početi zadirati u druge sfere vašeg života i imati negativni utjecaj na vaše zdravlje. Često brinemo za ljude oko nas, a sebe stavljamo na zadnje mjesto. To naročito vrijedi ako imate obitelj o kojoj morate skrbiti.

Vrlo je važno da dobro brinete i za vlastitu mentalnu i fizičku dobrobit. Iako je teško pronaći ravnotežu u životu, nadam se da će vam mojih 8 savjeta pomoći da se osjećate odlično. U komentarima možete podijeliti i vaše najdraže načine za poboljšanje raspoloženja.