546955_515580915161312_1446261098_n

Prekrasno tijelo za ovo ljeto

258

Ako vas pomisao na skidanje u bikini ispunjava panikom , još nije kasno da se dovedete u formu za ovo ljeto. Pokušajte odmah unijeti nekoliko malih promjena u svoju prehranu i svakodnevni režim i moći ćete bez ustezanja izaći na plažu !

 

Birajte mudro

Važno je da u obrocima bude mnogo voća , povrća ,cjelovitih žitarica , nemasnih proteina i nemasnih mliječnih proizvoda . Te hranjive namirnice sadrže mnogo manje kalorija od manje zdravih namirnica . Umjesto da posegnete za visokokaloričnim grickalicama i gaziranim napicima , između obroka jedite voće i povrće i pijte mnogo vode .

 

Najbolji početak

Oni koji redovito doručkuju lakše će kontrolirati svoju težinu , dok će oni koji preskaću doručak vjerojatno pretjerati sa ručkom . Ukoliko ujutro baš ne možete jesti , probajte pojesti zdjelicu zobene kaše s malo umiješanog proteinskog praška , malo svježeg voća sa žlicom svježeg kravljeg sira ili jogurta ili proteinski shake spravljen od proteinskog praška , mlijeka i voća .

 

Nađite vremena za vježbanje

Uvijek je problem naći vremena za vježbanje , no kada je riječ o kontroli težine, vježbanje je od presudne važnosti. Ako Vam je teško tijekom dana naći vremena za vježbanje , pokušajte podesiti budilicu 30 minuta ranije , tako da vježbanje možete odraditi odmah ujutro – to je odlično ako ste skloni krajem dana naći izgovor i ne vježbati . Ako pak niste od onih koji dobro funkcioniraju ujutro , vrijeme je za plan B ; U stanci za ručak obavite brzu šetnju . Pozovite kolegu sa posla da vam se pridruži – tako čete biti dodatno motivirani da ne preskočite šetnju . Ukoliko vam je teško naći 30 minuta ” u komadu ” isplanirajte tri ili više mini – vježbanja . Tako ćete tijekom dana opet odraditi potrebnih 30 minuta .

 

Postavite si ciljeve

Postavite si mjerljivi cilj za koji znate da ga možete ispuniti – nemojte samo odlučiti ” Više ću vježbati ” , već odlučite recimo ” Tri puta tjedno ću po 30 minuta brzo prohodati ” ili odredite koliko želite svakoga dana prohodati i mjerite uz pomoć pedometra . Za motivaciju je dobro kada možete točno očitati koliko ste blizu ispunjenju svog cilja za pojedini dan . Ako si postavite realne ciljeve koje možete ispuniti , doći će do trajnijih promjena u vašem životu – a to dugoročno vodi do uspješne kontrole težine .

 

Proslavite svoj uspjeh

Kada osjteite da vam opada motivacija – a to se svima događa – prisjetite se zašto ste zapravo odlučili uvesti ovu promjenu . Usredotočite se na svoje uspjehe , a ne na neuspjehe . Nastojte  manje paziti na to što pokazuje vaga i sami sebe pohvalite zbog svih dobrih navika koje usvajate .


TAG