fbpx
Kako zadržati dijetu pod kontrolom za vrijeme godišnjeg odmora?
Lifestyle Predloženo Top

Kako zadržati dijetu pod kontrolom za vrijeme godišnjeg odmora?

Iako svi zaslužujemo odmor tijekom kojeg ne postavljamo sebi dodatni pritisak, istina je da je za vrijeme ljetovanja zapravo vrlo lako provoditi svoje planove vezane uz mršavljenje…

Došlo je ljeto, a s njim i prilika za većinu od nas da se napokon malo duže odmorimo od radnih obaveza, po mogućnosti u prekrasnom prirodnom okruženju, negdje daleko od naših ureda.

Da, godišnji odmor je ono što smo tako dugo čekali. Dani su to kao stvoreni za punjenje baterija, ali i za popuštanje svih kočnica i nesputano uživanje. No, što ako već dugo pokušavaš dovesti svoju tjelesnu težinu pod kontrolu i bojiš se da ćeš na moru pretjeranim uživanjem u hrani i piću to sve upropastiti?

Istina je, kad se otmemo kontroli teško je postići kalorijski deficit i provoditi postavljeni plan mršavljenja. Međutim, ljeto je zapravo perfektna prilika za nastavak tvog uspješnog mršavljenja, pod uvjetom da iskoristiš sve što ti je ponuđeno na tvom odmoru…

Mediteranska prehrana je zdrava

Većina nas na odmor odlazi na hrvatsko more pa iako se čini da je teško kvalitetno se hraniti dok si daleko od svoje kuhinje, istina je da te na Jadranu zapravo čekaju vrlo zdrave namirnice, samo ih trebaš unijeti u svoje tijelo.

Mediteranska prehrana spada među najzdravije na svijetu. Bilo da konzumiraš ribu ili neke druge plodove mora te ih kombiniraš s miješanom salatom i maslinovim uljem, kao i slatkim voćem, definitivno time nećeš naškoditi svojoj dijeti.

Drugim riječima, dok si na godišnjem odmoru samo moraš smanjiti unos brze hrane na minimum, one koja se čini uvijek nadohvat ruke i traži najmanji financijski i fizički angažman. No, bolje skupo platiti nešto zdravo i ukusno u restoranu, nego iz dana u dan trpati u sebe prazne kalorije. Uostalom, na godišnjem si, nema smisla škrtariti.

Dakle, dovoljan ti je samo jedan odlazak na tržnicu i nabavka svježeg voća koje će te svakodnevno osvježavati, da šanse za debljanje na godišnjem budu minimalne. Dodaj tome jedan zdravi obrok dnevno pri kojem ne pokušavaš uštedjeti novac i situacija će biti u potpunosti pod kontrolom…

Aktivan odmor bolji od pasivnog

Tvoj godišnji definitivno se ne mora svoditi na dva tjedna izležavanja. Dapače, postoji pregršt aktivnosti koje će ti pomoći povećati potrošnju kalorija ili olakšati put do željene figure.

Ako voliš more i nikad se ne odvajaš od njega dok si na odmoru, tu je uvijek plivanje, kao jedan od najzdravijih sportova pri kojem rade mišići cijelog tijela. Već pola sata ozbiljnog plivanja dnevno učvrstit će tvoje mišiće i značajno pomoći tvojoj dijeti.

Tu su i drugi sportovi, od odbojke na pijesku i džoginga do rolanja i bicikliranja, a oni odvažniji svakako se mogu odlučiti i na planinarenje, pod uvjetom da imaju adekvatnu opremu. Uz sve to, uvijek možeš u duge oštre šetnje, u jutarnjim ili večernjim satima, udišući pritom onaj topli mediteranski zrak koji na fantastičan način regenerira tvoje tijelo.

Dodaj tome spavanje i što više opuštanja pa će tvoja dijeta biti pod punom kontrolom tijekom ljetovanja, bez obzira na to prakticiraš li klasičnu tjelovježbu tih dana ili ne.

Uglavnom, čak i ako se potpuno otmeš kontroli i tvoj se godišnji svede na pretjerano uživanje u alkoholu i brzoj hrani, uz minimalno spavanje, to ne znači da je tvojem pokušaju mršavljenja došao kraj. Nema sumnje, ponekad svi trebamo “reset” u glavi i odlazak u krajnost, no nakon toga je samo važno vratiti se na pravi kolosijek.

A ako želiš nakon godišnjeg odmora zaista povući pravi potez i krenuti najsigurnijim, najbržim i najlakšim putem do željene transformacije, onda je najbolja odluka potražiti pomoć iskusnog profesionalca, onog tko ima fitnes i nutricionizam u malom prstu. Uz takvu podršku, brzo ćeš shvatiti da i ti možeš postići fantastične rezultate, uz pravilnu prehranu i jednostavne, a efikasne vježbe u vlastitom domu!

Ukoliko ti je dosta da se osjećaš frustrirano i izgubljeno ne brini… Imam rješenje koje funkcionira već na mojim klijentima već preko 15 godina.

Na temelju vrijednog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu za uspješnu fizičku transformaciju, koju kada prilagodimo tvojim željama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze i neće ti biti NIKAKAV problem uklopiti te nove, zdrave navike u svoju svakodnevicu.

Baš u tu svrhu razvio sam BudiFit mobilnu aplikaciju koja ti između ostalog nudi mogućnost mjerenja i analiziranja vlastite težine, opsega tijela i FMS-a, ali i praćenje vlastitog napretka kroz vježbe koje uključuju težinu vlastitog tijela, girju, mini bands i elastičnu pilates traku.

Također uz moju aplikaciju dobivaš detaljan plan treninga za svaki tjedan s konkretnim vježbama spojenima u jednu cjelinu, s kojima ćeš kroz sljedećih tri, šest ili čak 12 mjeseci imati idealne uvjete za ostvarivanje zacrtanih ciljeva, vezanih uz mršavljenje i izgradnju tijela.

Zvuči zanimljivo i vrijedno tvoje pažnje? Onda se prijavi za probni period od 7 dana i iskušaj što imam za tebe!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se