Woman admiring sunset from mountain top

Emocionalni fitness: ostanite u formi za vrijeme stresa

407

Kada vam život donosi teške situacije, morate naučiti kako bi pronašli svoju ravnotežu i ostali u formi!

Danas želim podijeliti osobno iskustvo s vama, ono koje uključuje stresnu situaciju u kojoj sam se našao tako što sam jedva jeo i bio neaktivan nekoliko dana. Za vrijeme takvih dana trebamo goriva, te moramo biti aktivni i moramo pronaći ravnotežu, čak i kada je život izazov.

Kako se nositi sa stresnim unošenjem hrane

Ja sam uvijek prvi govorio ljudima da budu aktivni za vrijeme stresa, međutim, i ja sam se našao u takvoj situaciji.

Nisam ni shvatio da nisam bio aktivan sve dok me moja kćer nije pitao zašto ne bih otišao s njom na obiteljsku šetnju sa psima i zašto mi je podloga za yogu i utezi nisu bili u dnevnoj sobi (gdje inače stoje). Njezin zabrinuti ton me je podigao na noge, pa sam se i ja tako ponovo pokrenuo.

Bili smo u šetnji tri sata i, moram priznati, u prisustvu svoje obitelji manje sam se osjećao pod stresom. Shvatio sam da je vrijeme za mene, te pokušajte i vi slijediti moj vlastiti savjet. To je također bila savršena prilika za mene da pokažem svojoj djeci da morate izaći van i biti aktivni, čak i u vrijeme stresa.

Siguran sam da nisam jedini koji je bio izvan forme zbog stresa, pa želim podijeliti neke načine za rješavanje problema emocionalnog stresa. Prvo, zapitajte se neka pitanja koja bi vam mogla pomoći zadržati svoje zdravlje i fitness ciljeve na stazi:

  • Jeste li za vrijeme stresa previše jeli ili pak postili?
  • Da li sjedite ili ne vježbate kako bi vam se um raščistio?

Ja sam bio na svim krajevima spektra, kada je riječ o tome kako su emocije utjecale na moje tijelo i navike vježbanja. Tijekom vremena emocionalnog stresa, ja gotova da i ne jedem. Moj razlog za pisanje ovog članka o osjećajima je jer nam život često baca stresne situacije. Kako se nositi s njima uistinu može utjecati na naše zdravlje, težinu i fitness ciljeve.

Ne nalazeći ravnotežu tijekom stresnog vremena može imati velike posljedice na zdravlje i dobrobit. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći ostati fokusiranim:

Imajte popis.

Pisanje popisa zadataka je odličan način da provjerite da li ostvarujete sve svoje zadatke. Provjera stvari sa svog popisa će vas učiniti boljim i osigurati da kontrolirate svoj stres. Čak i ako vam je um zaokupljen, vaša lista će osigurati da ne zaboravite stvari.

Planirajte svoje obroke.

Planiranje obroka unaprijed može značiti da ne možete pronaći razloge za preskakanje jela. Stavi kupnju namirnica na svoju listu i ispunite svoj popis s hrpom voća i povrća. Bitno je za vaše tijelo kako bi dobili odgovarajuće gorivo u stresnim vremenima.

Planirajte zabavne aktivnosti.

Veselimo se nečem što može poboljšati naše raspoloženje. To može biti nešto jednostavno kao joga ili kuglanje s prijateljima ili obitelji.

Nađite vremena za šetnju.

Bilo da ste kod kuće ili u uredu, napravite raspored redovite pauze za hodanje. Ne samo da je to način da se pročisti um na svježem zraku, nego je i savršen način da ostanete aktivni, čak i ako imate druge stvari na pameti.

Provedite aktivno vrijeme s prijateljima i obitelji.

Trošenje vremena s voljenima tijekom stresnog vremena može pomoći zadržati vaš um dalje od problema. Aktivno vrijeme je puno bolje nego samo sjedenje zna kauču. Trošenje vremena s voljenima također će vam dati emocionalnu potporu koja vam je potrebna u teškim vremenima.

Izbjegavajte nezdrave grickalice.

Jesti slatku hranu samo da će vam dati privremen osjećaj ljepote. Višak šećera u vašem organizmu može vam privremeno podići razinu energije, ali zatim uvijek slijedi pad.

Nadam se da ćete moći iskoristiti neke od mojih savjeta koji će vam pomoći da ostanete u formi sljedeći put kada ćete imati stresnu situaciju. Vaše emocionalno blagostanje jednako je važno kao i vaše fizičko zdravlje.