fbpx
Znaš li zašto isključivo personalizirani plan prehrane pomaže pri mršavljenju?
11 naminica koje trebate izbjegavati – 2021-08-14T082336.017
Zdrava prehrana Zdravlje

Znaš li zašto isključivo personalizirani plan prehrane pomaže pri mršavljenju?

Nema sumnje, o zdravoj prehrani možeš puno naučiti od dobrih poznavatelja nutricionizma, no postoje jasni razlozi zašto slijepo kopiranje tuđeg plana prehrane u praksi ne donosi jednako dobre rezultate…

Učenje od drugih je prava stvar, a kopiranje drugih baš i nije! Ovo vrijedi i za prehranu, jer važno je usvojiti koje namirnice su zdrave, niskokalorične, nutritivno bogate i važne za normalno funkcioniranje tvog organizma. No, ako s druge strane samo prepišeš od drugog plan kako konzumirati takvu hranu, vrlo vjerojatno će se izjaloviti.

Zašto? Jer nismo roboti. Prehrana je kompleksna stvar koja oduzima vrijeme, a uključuje i užitak, zbog čega je važno pronaći idealnu formulu koja će paliti samo za tebe i nikog drugog.

Postoji 5 razloga zbog kojih prepisivanje tuđeg plana prehrane ne prolazi, a samo individualni pristup daje dobre rezultate…

Hrana ti mora biti ukusna

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-08-14T081902.416

Nemoj se kažnjavati! Da bi tvoja dijeta dugoročno upalila, hrana koju unosiš u sebe mora ti biti fina i ukusna, jer u suprotnom slučaju prije ili kasnije ćeš poželjeti prestati jesti ono što mrziš, čak i ako ti donosi pozitivne rezultate.

Na primjer, ako ti posni sir zapinje niz grlo, ne moraš ga jesti, postoji mnogo drugih izvora proteina! Izbor zdravih namirnica u današnje vrijeme je ogroman i pred tobom je pregršt različitih puteva kojima možeš krenuti da tvoja prehrana bude nutritivno bogata i uravnotežena.

Uz malo znatiželje i eksperimentiranja sigurno ćeš brzo naći hranu koja je i zdrava i ukusna, a samo na takvoj se može bazirati uspješna strategija izgradnje tijela.

Broj obroka je individualna stvar

Plan prehrane ne sastoji se samo od namirnica koje konzumiraš, već i od broja dnevnih obroka u tvom rasporedu.

A taj broj obroka je individualan i na tebi je pronaći savršenu kombinaciju za sebe, da pritom uspješno ostvariš kalorijski deficit. Pet obroka dnevno mnogima se pokazuje kao dobitna formula, no ima i onih koji će najbolje rezultate postići uz 16-satni post i manji broj obroka.

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-08-14T081551.277

U svakom slučaju, ne smiješ niti gladovati iščekujući sljedeći obrok niti na silu trpati u sebe, jer samo režim ishrane koji najbolje odgovara tvom tijelu daje maksimalne rezultate. I možeš ga pronaći vrlo brzo, uz tek malo iskušavanja različitih opcija!

Svatko ima svoje alergije i iritacije

Može neka namirnica biti proglašena superhranom, ali ako patiš od alergije upravo na nju, uzalud sve dobrobiti.

Svaki organizam je drugačiji i zbog toga je važno prilagoditi prehranu svojim posebnostima, koje katkad nažalost uključuju i iritacije, bilo da se radi o mjehuru, crijevima ili koži. No, rješenje je vrlo jednostavno: izbaci sve što ti smeta i zamijeni s namirnicama jednako bogatog nutritivnog sastava, punih minerala, vitamina, vlakana i svega onog što tvom tijelu treba…

Imaš pravo na jedan grijeh

Ne postoji savršena prehrana! Svi smo mi ljudi od krvi i mesa te katkad trebamo uroniti u užitak slatkog ili slanog zadovoljstva, makar znali da se iza toga skriva industrijski obrađena hrana, lišena svih onih važnih gradivnih elemenata.

Što će biti tvoj povremeni bijeg od zdrave i uravnotežene prehrane, to možeš samo ti odrediti. Neki će poželjeti kolač ili sladoled, drugi slane štrukle, pizzu ili špagete. Bitno je samo taj svoj “grijeh” limitirati na minimum i koristiti kao nagradu za postignute ciljeve, a ne kao svakodnevni posrtaj koji uništava tvoju dijetu…

Žestina treninga određuje tvoj unos kalorija

11-naminica-koje-trebate-izbjegavati-2021-08-14T080345.941

Naravno, tvoj plan prehrane mnogo će ovisiti o tvojim fizičkim aktivnostima. Što se više krećeš i više koristiš svoje tijelo, imat ćeš pravo na obilnije obroke, a da pritom ne utječeš negativno na kontrolu tjelesne težine.

Onaj tko poput braće Sinković odradi 12 žestokih treninga tjedno, ima pravo na tisuće i tisuće kalorija hrane, dok netko tko sjedi doma na kauču i miruje neće imati taj luksuz.

Dakle, već ako ubaciš tri tjelovježbe tjedno, što je za rekreativca sasvim dovoljno, te tome dodaš što više šetnji i provođenja vremena u pokretu, tvoj plan prehrane neće više zahtijevati striktnu dijetu, već ti dati priliku da uživaš u zdravim i kvalitetnim obrocima, bez da paziš na svaku kaloriju unesenu u tijelo.

Zanima te kako napraviti savršen personalizirani plan prehrane, prilagođen isključivo TEBI? Želiš tome dodati jednostavne, a iznimno efikasne treninge koje možeš izvoditi čak i u udobnosti svog doma? Onda će ti dobro doći moja pomoć!

Zovem se Kristian, profesor sam kineziologije i fitnes trener s više od 1000 zadovoljnih klijenata u posljednjih 15 godina. Na temelju bogatog iskustva rada s tebi sličnim, simpatičnim klijentima željnih promjena, danas imam dobitnu formulu cjelokupne fizičke transformacije, koju kada prilagodimo tvojim karakteristikama i potrebama, preporodit ćeš se u mjesecima koji dolaze!

Zvuči zanimljivo? Onda neka ti ne bude neugodno javiti mi se i zatražiti dodatne informacije, jer svi mi trebamo pomoć kad zapnemo. Javi se što prije za BESPLATNE 20 minutne konzultacije, kroz koje ću detektirati tvoje probleme i ponuditi ti NAJBOLJA rješenja!

Želim 7 dana probni period za BudiFit online personalizirane treninge!

Prijava!

Biti FIT više nije MIT

Jednostavnije je nego što se čini.
Prijavi se na naše novosti i saznaj kako!

Prijavi se